Reklama

Reklama

Místo činu - Série 16 (1985) (série)


Vila na předměstí (S16E07)

(epizoda)

Obsahy(1)

Tentokrát stojí komisař Schimanski před zdánlivě jednoduchým a banálním úkolem, do něhož se pouští bez většího zájmu. O pomoc jej totiž poprosila neznámá mladá žena, jejíž druh Michael Mungo je už nějaký čas nezvěstný. Mungo se živí jako novinář, který ne vždy bezpečnými a běžnými metodami získává pro tisk zajímavé informace. V posledních měsících pracoval na velké reportáži o víkendových nákupních zájezdech jedné cestovní společnosti. Navíc našla Ulla v domě stopy po nezvaných návštěvnících. Pátrání tedy začíná v osamocené předměstské vile, kam mladá žena Schimanského okamžitě odváží (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle Schimi je dokonce jeden z těch prvních, co jsem vůbec viděl a napsal tady komentář. Komentář byl ale takovej průměrnej a nic neříkající, že jsem si ho musel smazat, znovu se na Vilu na předměstí podívat a pak se do toho trošku opřít. On totiž ani tenhle díl není jen tak. Schimi totiž zapluje do putiky, kde si načne pivo a navlíkne se na něj bábovka, která potřebuje pomoct. Chce ho odvést k sobě na vilu, kde má tušení, že není něco v pořádku a Schimi to má vyšetřit. Cestou se ještě zastaví v trafice, kde Schimi požádá o dvě piva a dostane dvě plata plechovek po čtyřech, čímž jsem pochopil, kolik Schimi chce piv, když objednává jedno pivo. Ve vile pak začíná hodně solidní napětí, protože ji obklíčí nějací hajzlíci, co nechtějí, aby se Schimi dostal k soudu a dosvědčil jednoho zmetka. Nebejt ale některejch úplně šílenejch scén, jako třeba zpackanej útěk s motorkou, dal bych i čtyři. Ale právě ta scéna, ve které Schimi motorkou prorazí vrata od garáže, mě úplně sejmula. Přítelkyně dokonce uvedla, že je to horší, jak Ordinace v růžový zahradě. To od ní sice bylo dost hrubé, na druhou stranu nemůžu říct, že jsem se nesmál tam, kde jsem se smát prostě neměl. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Všechno v cajku, řekl chlap, co padal z dvacátého patra, když byl v desátém..“ Dostal komisař Schimanski sám sebe do programu pro ochranu svědků a nebo je zatím něco jiného? Průměrný díl s absencí humoru, kde se Schimi zabarikádován ve vile s dvojnicí Rosanne Arquette - vědom si své neprůstřelnosti - ani nemusí bát u nezatažených oken v osvětlené místnosti. Všimli jste si, jak duisburští prodejci alkoholu znají přání a potřeby svých zákazníků? Když Horst říká, že chce dvě piva, myslí tím vlastně čtyři.. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimanski tady hned na začátku chytil slinu a už v šestý minutě hrál s jedním pivečkem házenou. V zápětí však přišla velmi zajímavá scéna, Schimanski si objednává u nějakýho stánku dvě piva, který zaplatí, ale dostane čtyři, který pak asi 10 minut nosí něžně v náručí jak miminka. Zajímavý změny se taky udály na služebně, kdy se vrátil na scénu Schimanskiho původní šéf Kisling a samozřejmě hned od začátku prudí jak umí, ale jen Thannera, protože Schimi se ocitnul v docela velkým průseru, jednak mu došlo pivo a jednak ho drží v šachu v baráku na samotě u lesa nějaká skupina magorů. Teda on tam Schmi skejsnul díky jedný ženský se kterou se kupodivu nevyspal. Hlavně první část v baráku je fakt napínavá a člověk čeká kdy a odkud přijde úder. Docela napínaček, který trošku připomíná jeden díl seriálu Profesionálové. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

11. díl dvojice Schimanski a Thanner. Tentokrát nejde o nic jiného než o heroin v jednom kufru v jednom domě kdesi na samotě. Schimi hned zkraje bere játra hákem, když řekne u stánku 2, tak to znamená 2 platíčka po 4 plechovkách, aby bylo jasno. Ty si pak ještě chvíli nosí v náruči jako mimino. Takže 2 = 8ks. Jinak takový sterilní díl, žádná večerní barová ožíračka, žádná ranní kocovinka, žádné probuzení u nějaké hospodské v posteli, honička v autech, jenom krátká přestřelka po tmě. Schimi je v podstatě celou dobu uvězněn ve vile na předměstí, auto je KO, motorka je KO a ještě po něm začnou střílet, když si jdou pro ten kufřík. A akce jenom krátce, když nakopne mašinu a vyjede i skrz dveře, aby to hned za nimi položil. A přitom měl svědčit u soudu. Naštěstí Thanner se dovtípí a přijede nakonec včas i se zásahovkou. 6/10 ()

blezg 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná alternativa k detektivkám dnešních dob. Všem znalcům amerických detektivek, zejména těm, co zažili několikero přestřelek v ghettech a mají spoustu známých vrahů, přijde divné, že když si jeden stoupne k oknu, druhý ho bez prodlení nezastřelí. Mě zase divný přijde, že když někoho vidím ve vokně, zastřelím ho... zjednodušuje to pohled na lidi za hranicí zákona, jako by byli jeden jak druhej. Já znám vraha jen jednoho. Vyhodil ženu z druhýho patra a dostal za to 25 let. Prostě se mi líbí detektivka, kde mrtvoly nahrazuje napětí. Dávám tentokrát Horstovi plnej počet. "Kde jsi, Horste?" "Už jsem na cestě..." ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama