Reklama

Reklama

Místo činu - Série 19 (1988) (série)


Zlomené květy (S19E05)

(epizoda)
  • Západní Německo Gebrochene Blüten

Obsahy(1)

V městském autobusu dojde k vraždě. Podle svědků šlo o vraha exotického vzezření. Pátrání inspektora Schimanského tedy začíná v kolonii přistěhovalců. Tady se záhy objeví další mrtvola, podle všeho byl vrahem stejný muž. Manželku zavražděného majitele taneční školy, paní Prinzovou, navíc začínají ohrožovat tajemní neznámí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá epizoda, kterou korunuje nádherně hořký závěr (bez spoilerů se nedá popsat). Pro ústřední femme fatale mohli sice vybrat hezčí představitelku, ale to bych asi chtěl od německého filmu moc. 80%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nedávno sa mi dostal do rúk asi tak dvesto stranový paperback "Schimanski vyšetruje", ktorý obsahoval prepis dvoch epizód z nemeckého kriminálneho televízneho seriálu "Miesto činu". V poradí druhý príbeh sa volal "Zlomené kvety". Po jeho prečítaní som sa rozhodol, že si pozriem aj jeho filmovú verziu (Tatort - Gebrochene blüten). No a hoci kníratý komisár Schimanski nikdy nepatril medzi mojich obľúbených kriminalistov, tak tento krát zrejme vďaka prelúskanej literárnej adaptácii ma jeho prípad ktorý sa točí okolo biznisu s bielym mäsom zaujal. *** ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Tak jsem byl zvědav, jak velkou roli bude mít německý kulturista Ralf Moeller (1.97 m) v závěrečných tutulcích uvedený jako Ralf Möller. Zahrál si pouze v jedné scéně, kde zvedne Schimanského jako malého kluka na železniční vagón a dvěma ranami ho pošle spát. Schimi předtím ještě Ralfovi řekne: "BOŽE, TY JSEŠ VAZBA." ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasická to epizoda "Místa činu", kde diváka neustále doprovází jako kulisa letitý a notně vlezlý hit "Broken Heros". Jako kriminálka je to ovšem klasika - Schimansky ve své nejlepší formě. V souvislosti s cyklem "Místo činu" není bez zajímavosti, že v roli jednoho z padouchů se tu objevil Miroslav Nemec - pozdější představitel komisaře Batice z mnichovské mutace tohoto seriálu. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Profesionálové vystihují "feeling" sedmdesátek v Británii, čerpá Schimmyho Místo činu z doby svého vzniku. Zločiny i poldové vypadají ve srovnání s dnešními naleštěnými krimi typu S.C.I. ušmudlaně, mezikulturní interakce jsou osvěžujícícm způsobem politicky nekorektní. Tedy, není to žádná pecka, ale ten chlap má něco do sebe; jakýsi chlupatý appeal, kterému se vědomě zdráhám přidat přívlastek, sex-... Prostě z něj čiší taková... no, upřímnost. Kouzelné dobové detaily ze sledovačky ("Sakra, zasekl se mi mikrofon...", "Až najdem budku, zavoláme do Bangkoku...a pak seberem všechny ty dívky...":)). ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasím Schimi v nej formě.Skvělé sou scénky jak Schimi skočí v bordelu do bazénu pro chlapka kterého chtejí předvést a jemu se nechce z vody.Ten nasledne po zmačknutí přirození vyskočí jak rybka.A taky jak utíka ráno se synkem kolem Rýna kolem stáda ovcí a Thaner je sleduje za jízdy z kola celkem mazec.Skvěla je i písen BROKEN HEROS od CHrise Normana ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vražda v autobusu městské hromadné dopravě přivede Schimanského k případu obchodu s bílým masem z Thajska - špinavej Duisburg, detektiv v parkeru, osmdesátková atmosféra, feeling západního Německa, muzika Dietera Bohlena respektive Chrise Normana, malé cameo kulturisty Ralfa Moellera ( aka jednoho z univerzálních vojáků ), skok do bazénu pro pasáka s nahatýma holkama ... po Zub za Zub je tohle nejlepší Schimanski, já tenhle koktejl jako malej baštil a i dneska mne na to baví koukat ze sentimentu. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejzapamatovatelnějších dílů se Schimanskim! Pamatuju si závěrečnou diskotékovou scénu přes 20 let....George Gotz je sympaťák vždycky, ale tenhle díl má ke zručné reži a povedeným akčním sekvencím i zvláštní romantickou atmosféru a díky parádní skladbě, která by směle zapadla mezi ty nejlepší fláky Scorpions, je to radost sledovat i poslouchat. ()

coco.brice 

všechny recenze uživatele

cha,chá..Schimanski s kocovinou a mužně odhlalenými chlupy na hrudi na stopě zločinu v Dusburgu a to vše za doprovodu Dietra Bohlena...:-)tomu se prostě nedá,nedá odolat:-) ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

17. díl dvojice Schimanski a Thanner. Tentokrát je v autobusu ubodán majitel taneční školy a jeho manželku Manuelu Kaušovou-Prinzovou se Schimi rozhodne "ochraňovat", takže se s ní i vyspí. Její příběh je však velmi zvláštní, ona je oficiálně mrtvá, zemřela už v roce 1981 (před 6 lety) v Bangkoku. Nebo to je ještě jinak? Nakonec se to provalí. Prinz vozil z Bangkoku mladistvé holky a prodával je dál do klubů, to byly ty zlomené květy, přitom se potkal s Manuelou, které dal doklady manželky, vydávala se za jeho manželku a ten ji celou dobu vydíral. A co to loupežné přepadení banky? Krom toho Schimi na sebe prozradí, proč jí rychleji, protože je z děcáku. Tentokrát film celou dobu doprovází song Chris Norman - Broken Heroes. ()

LadyRainier 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší z epizod .. Všechno tam jde jako po drátkách, skvělé scény, krásná hudba .. Hodně se mi líbilo, jak ústřední ženská postava se Schimim po žhavé noci "vyjebala" ,-) Smutný konec ...ale jinak to asi dopadnout nemohlo ...Pamatuju si, jak jsem po prvním shlédnutí byla paf z písničky "Broken heroes" .. ,-) ()

josefkam 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejsilnějších epizod tohohle seriálu... Broken Heroes tomu dodává emoce se vším všudy... Femme Fatale byla vybrána dobře... Renate Kroessner zahrála roli skvěle... A málokterý chlap by odolal... 4 hvězdičky, 8/10... vzhledem k opakovanému shlédnutí téhle epizody v depresivní náladě přihazuju jednu hvězdičku ... takže finální hodnocení 5 hvězdiček (9/10) ()

Monicina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždy som mala rada Tatort so Schimanskim. Teraz, skvelý a sexy Schimanski, ktorý zase skočí na lep peknej babe, ožerie sa a skončí v posteli nahý a netuší, čo tam s ňou robil a či k niečomu došlo. Dobrá krimi, zápletka s totožnosťou, bola tam aj určitá romantika - hlavne posledná scéna, prítomnosť záhadnej a zraniteľne pôsobiacej pani Prinzovej v Dolly sukničke a nádherná skladba od Chrisa Normana "Broken heros" robia tento príbeh mojim najobľúbenejším z danej série. A Schimi tu bol naozaj veľmi citlivý a ľudský a v záverečnej scéne aj romantický. ()

Reklama

Reklama