Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Schimanski a Thanner objeví při bruslení na rybníku pod ledem mrtvolku devítileté školačky Manuely Czermakové, která podle pitvy zemřela na následky brutálního pohlavního zneužití. Kriminalisté zjišťují, že Manuelinu matku fyzicky napadl její třináctiletý syn Markus, chovanec dětského domova. Tam ho Czermaková nechala umístit pro nezvládnutelnost, opakované krádeže a hráčskou vášeň, na níž shání peníze prostitucí a následným vydíráním homosexuálních partnerů. Mezi nimi je i vážený sociální kurátor Kegelmann. Další pátrání odhalí, že v nabídkovém katalogu dohazovačské agentury jsou snímky Manuely i Markuse. Následná vražda Czermakové a napadení Markuse přiměje chlapce ke spolupráci s policiíTatort, Kinderlieb, SRN 1991. Režie: Ilse Hofmannová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detektivní filmy se Shimanskim jsou pro mne velmi zábavné a strávil jsem u nich dost času. Tenhle díl se zabývá tématikou zneužívání dětí. Nic převratného, ale pro fanoušky určitě kultovní záležitost. 70% ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Role se obrací a Schimi nezvykle zvoní ráno u dveří Thannera a tahá ho za nohu z postele aby nelenošil a šel se s ním oddávat sportu. Tak po chvilce odpírání vyrážejí bruslit na zamrznuté jezero. Tam Christian exceluje ve svém outfitu a Horst se propadá ledem do mrazivé vody a při následném vytahování je nalezené tělo malé holčičky. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další excelentní díl se Schimanskim! Na dané téma zneužívání dětí vůbec jeden z těch nejlepších. Jde z toho mráz po zádech a Schimanskymu to leze už na mozek. Konfrontace Schimanského a podezřelého je nezapomenutelná, stejně jako vylovení mrtvého těla z jezera. Co na Schimanském miluju, je, že se řídí víc vnitřním morálním kompasem než literou zákona. Neznám lidštějšího detektiva. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

28. seriálový díl dvojice Schimanski a Thanner. Zároveň už bohužel předposlední díl dvojce. To je ten díl, jak Schimi tahá Thannera z postele a jdou hned ráno bruslit. Schimi chce povzbudit mladé hokejisty a propadne se do vody, kde zároveň vyloví utopenou znásilněnou mladou dívku Manuella. Kdo by to čekal, že utopené dítě má matku Češku. Rozjede se příběh, tentokrát bez alkoholu a ranní kocoviny, honiček v autech, přestřelek a tak. 55% ()

Reklama

Reklama