Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thannera opustila jeho partnerka Sylvie, takže Christian se nyní stará o domácnost svého kolegy Schimanskiho a podléhá pití. Proto se musí Schimanski sám věnovat novému případu. Byl nalezen mrtvý muž, který pracoval jako prostředník pro pojišťovnu, které přeprodával kradené věci. Záhy se ukáže, že tento směr pátrání nikam nevede. Jako mnohem zajímavější vypadá to, že při ohledání místa činu policií přišla na návštěvu Miriam Schultheissová. Schimanski začíná Miriam sledovat a brzy zjistí, že ta pátrá po skutečných příčinách smrti své matky Diny Schultheissové. (Snorlax)

(více)

Recenze (10)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teda na to, jak je tenhle případ nudnej ho Schimi docela prožíval. Nejvíc zamrzelo, že ani nechlastal, naštěstí element chlastu teď podpořil jeho kolega Thanner, kterýmu dala kopačky jeho manželka a tak bydlí u Schimiho a jako hodně chlapů, když je odkopnuto samičkou věnuje svou pozornost chlastu. No, kocovinku má Thanner roztomilou, cožpak o to, ale pro vyšetřování je těžce nepoužitelnej. Jak jsem již psal, žádný napětí nebo dechberoucí scény se tentokrát nekonaly, takže jsem se zaměřil na tipování jestli se Schimanski s Miriam vyspí nebo ne. Ještě mě zaujal policejní zátah v nějakým skladišti, když tam poldové začali tahat bouchačky a různě se kryli, jenom Schimanski tam v klidu poletoval s nějakým žrádlem u huby, zřejmě dobrej oddíl. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimi se v tomto díle krotil. A to jak s chlastem, tak s děvkama. Jedinou útěchou mu budiž vzhledově zajímavá Miriam, která se přichomejtne k jedné vraždě a evidentně ví něco víc, než samotný Schimi v čele s Thannerem. To Thanner pro změnu chlastá poctivou první ligu, protože má problémy s manželkou a nakvartýruje se Schimimu do bytu. V dobře rozjetém alkoholicky opojném dýchánku a zajímavě načatém případu se ale objeví pár dost jalovejch scén, které celé tohle vyšetřování posouvají do absurdity. Vrcholem je pak kolega Schimiho a Thannera, který během sledovačky Miriam není schopný popsat ani to, kde se Miriam nachází a dlouho nachází slovo pro skříňku, o kterou se Miriam opírá. Během toho je ale schopnej vyžrat půlku krámku se sladkostmi, u kterého stojí. Následuje snad nejdebilnější přepadovka, co jsem kdy viděl. Z auta vystřelí, zasáhnou jim kolegu a Schimi svým autem přijíždí na scénu a útočícímu autu uhybá, vůbec je nesleduje a jde se podívat na zraněného kolegu. Ti mezitím ujíždí někam do hajzlu...Těžko se to popisuje, ale v ten moment byste si debilnější scénu nevymysleli. Jak kdyby ji napsal nalitej Thanner, kterej se tenhle díl docela předved. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vcelku standardní díl. Neurazí, nepřekvapí... Bohužel se do značné míry kamsi vytratil humor, který byl velmi příjemným kořením prvních dílů. Něco málo sice zbylo, například hned v úvodní sekvenci, ale je ho citelně méně, což je určitě škoda. Roztomilé je sledovat, jak se tvůrci poprali s odchodem herečky Nate Seids v roli Thannerovy partnerky Silvie. Celkový dojem: 65% ()

anderson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = ?.?.198?, réžia českého znenia (ČST Praha 1984) = MIROSLAV KRATOCHVÍL+ČESKÁ (obnovená) TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČT 1 = 11.2.2015 (R: ČT 1 = 13.2.2015), réžia českého znenia (NOVA 2001) = MARTIN TĚŠITEL (30.5.2009) ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6. díl dvojice Schimanski a Thanner. Jeden ze slabších dílů, krádeže cenností a jejich následný prodej a odkup pojišťovnou, aby nemusela vyplácet plnění. Žádná akce, střílečka, honička, dokonce ani žádná chlastačka, ranní kocovina. Jen Thanner bydlí u Schimiho, vaří, myje nádobí... a dostane přes držku od milence manželky. 50% ()

Monicina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtipné dialógy medzi Tannerom a Schimim, zaujímavý dej a naozaj nečakané odhalenie na záver. Schimiho chlastanie mi tu vôbec nechýbalo, aspoň sa tu ukázala jeho starostlivá stránka. ()

Reklama

Reklama