Reklama

Reklama

Zub za zub

  • Česko Schimanski: Zub za zub (více)

Obsahy(1)

Komisař Schimanski dostává na starost případ bývalého spolužáka Krugera. Ten pracoval v Duisburgu ve firmě pana Grassmanna, která zkrachovala, a Kruger tak přišel o práci. To mělo být údajně důvodem k tomu, že povraždil svou rodinu a nakonec sám spáchal sebevraždu. Když se to Schimanski dozví, vtrhne ke Grassmannovi na schůzi a ztropí tam scénu: obviní průmyslníka z chamtivosti a klade mu za vinu Krugerovu smrt. Případ je brzy oficiálně uzavřen jako vražda a následná sebevražda. Ale Schimanskému se tento verdikt nezdá pravděpodobný, a tak se rozhodne pátrat na vlastní pěst. A nezastaví ho ani to, že je dočasně suspendován. První stopy vedou do Marseille, kterou Kruger krátce před tragédií navštívil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

sud 

všechny recenze uživatele

Německé kriminálky mne nikdy moc nebraly, připadaly mi všechny tak nějak stejné a neatraktivní. Všechny kromě Schimanského. Avšak není mi známo, proč je zde tak podhodnocen a dáván do jednoho pytle s ostatními kriminálkami von Deutchland. Jde totiž o jinou ligu, možná i o jiný sport. Schimi není žádný vědátor, který koukne a vidí, ani udatný superman, přeskakující za jízdy z auta na auto - je to obyčejný chlap z masa a kostí, který chybuje, dostává rány, doplácí na svou cholerickou povahu, holky střídá jako fusekle, má motorku v bytě a téměř permanentní kocovinu. "Zub za zub" je skvěle napsaná krimi s výborným obsazením (kromě Götze Georga skvělý Rufus), spoustou zajímavých scén (Schimi vs Francouzská policie - krásný příklad známé Francouzské nevraživosti k Němcům) a uvěřitelným dějem, který s každou minutou graduje. Když Schimi na plný plyn vrazí na Grassmannovu oslavu a jde si to s tím úlisným gaunerem vyřídit, měl jsem srdce až v krku. "Zub za zub" ode mne nedostane plné hodnocení, snad jen proto, že jsou lepší díly. I když vzhledem ke zdejší "popularitě" možná časem zvýším. 85%. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nepovažuji Zub za zub, jako top případ Schimanského. Kdo se na tyto příběhy podívá v dnešní době, a znaje pouze z vyprávění, asi si poklepe na čelo. Já osobně s Schimim vyrůstal, ať už sériemi Místa činu, tak i samostatnými příběhy. Tenhle Duisburgskej švihák, kterej dostane na budku snad v každém díle, mrtvolama, ani agresí nešetří, k tomu s lehce homosexuálními sklony k jeho kolegovi Tannerovi mě zkrátka bavil. Takže spíše z nostalgie, než příběhy jako takové, budu nadhodnocovat. ()

Reklama

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

První ze dvou celovečeráků určených pro kina z krimi cyklu Místo činu s legendárním komisařem Horstem Schimanskim. Schimi tentokráte vyšetřuje údajnou sebevraždu svého přítele, který předtím zabil celou svojí rodinu. Případ je uzavřen, je suspendován, ale nevěří, že by toho Krieger byl schopen a tak s pomocí novinářky vyšetřuje na vlastní pěst. Stopy je zavedou až do francouzské Marseille, kde je čeká řada problémů a nebezpečných situací....Gotz George byl vždycky z těch televizních poldů největší frajer a už od mala jsem ho měl nejradši. Kolega Thanner, tentokráte zůstává stranou. K Schimanskému patří Alois Švehlík, který ho v původním dabingu opět neopakovatelně namluvil. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Schimanski strčí všechny ty kriminálky Vegas a Majamy do kapsy. V kontrastu s americkými barevnými , slunečnými záběry na krásné lidi je protiklad německého Duisburgu plný špíny, chudoby a špinavého přiopilého policisty, který ale zároveň budí daleko více sympatií. V tomto díle se mi nejvíce líbila hromadná bitka demonstrantů s policií, kde se proplétají naši dva kriminalisté, aby se ukázalo , že Schimanski nasedne na motorku k lidem, kteří jsou v ten moment proti policii. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kinům určený spin-off s mým oblíbeným, abstinenci nevyznávajícím a věčně pomuchlaným komisařem Horstem "podívejte se na mou rozhalenou hruď" Schimanskim. Tentokrát opouští rajón a vydává se do Marseille, tolik se nešpičkuje s kolegou Thannerem (kterého nedabuje Moravec) a pokud ho nepřemůže lihový spánek, zvládne i soulož s 35 kilovou žurnalistkou osmanského původu. Zbavit tu legendární béžovou bundu skvrn od krve zřejmě bude pro duisburské čistírny nadlidský úkol - ještěže jich má Schimi plný šatník.. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Píseň Faus auf Faust (Pěst na pěst), kterou zpívá hudebník Klaus Lage, byla v roce 1985 na desáté příčce německé hitparády. (Terva)

Reklama

Reklama