Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nízkonákladový film byl natočen podle skutečných událostí, odehrávajících se v Německu v letech 1918 – 1924, kdy Fritz Haarmann (George Götz) syrovým způsobem zavraždil nejméně 27 chlapců a mladých mužů od 10 do 22 let. Děj příběhu se odehrává v kanceláři věznice, ve které vede doktor Ernst Schultze (Jürgen Hentsch) psychologická sezení s vrahem za účelem vytvoření zprávy o jeho duševním stavu, zda byl nebo nebyl zodpovědný za své činy. V průběhu výslechů se Haarmann k vraždám doznává a popisuje své důvody i metody, kterými vraždil. Snímek o Hannoverském vampýru je realizován v jedné místnosti s minimem rekvizit a postav, a silně tak připomíná divadelní hru, kterou film původně byl. (Puerdraco)

(více)

Recenze (4)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

G. " Schimanski " G. a Jeho neuveritľne presvedčivé , herecké sólo ( na opačnej strane zákona ) v ktorom sa ako masový vrah 17 mladých chlapcov ( true events ) spovedá pred psychiatrom , aby sa pred rozsudkom zistila motivácia jeho konania , prípadne narušené duševno a tým aj zodpovednosť za svoje činy . Celá nemalá minutáž je nasnímaná v jednej miestnosti a to len pridáva na autentičnosti. Nikdy by Mi nenapadlo , že Schimi zmákne takúto úlohu s bravúrou , ktorá ma dostala do kolien. Paráda ! ()

WUTEN 

všechny recenze uživatele

Mrazivý pohled do duše sadistického homosexuálního psychopatického sériového vraha, jestli vůbec měl duši. Rozhovor mezi vrahem a psychiatrem, takže záběry většinou na vraha nebo psychiatra a záběry pouze z jedné místnosti. Na nízkonákladový film zaujal hlavně samotným námětem a dusnou atmosférou kterou přidal výborně hrající Götz George. Mě by zajímalo, jestli ten vrah ve skutečnosti se choval podobně jako herec, snažil se to uhrát na nepříčetnost ale on se choval celou dobu jako kdyby mu někdo bodnul perník do krku. Psychopati jsou mistři v psychologii, dokážou oklamat i velmi zkušené psychiatry, není výjimkou i jejich vysoké IQ. Za herecké výkony, námět dávám 3*. ()

Reklama

rivah 

všechny recenze uživatele

Komorní drama s fenomenálním výkonem Götze Georgeho jako mentálně nezralého sériového vraha - který napohled vypadá zcela neškodně... ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama