Reklama

Reklama

Po francouzsku

  • Velká Británie French Exit (více)
Trailer 1

"Měla jsem v plánu zemřít dřív, než mi dojdou peníze," říká šedesátiletá příslušnice manhattanské smetánky Frances Priceová (Michelle Pfeifferová). Ale život se nevyvíjel tak, jak si představovala. Její manžel Franklin je už dvanáct let po smrti a ona záhy přijde o své obrovské dědictví. Rozprodá veškerý majetek, aby mohla strávit poslední roky v pařížském bytě se svým zmateným synem Malcolmem (Lucas Hedges) a kocourem jménem Malý Frank, v němž možná přebývá duše jejího zesnulého muže... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (18)

silentname 

všechny recenze uživatele

Ani neviem ako sa "French Exit" ocitol v mojom "Chcem vidieť" zozname, no to nebudem riešiť. Na začiatku som mal pocit, že toto asi nebude filmom úplne pre mňa a hádam sa to niekde zdvihne. Na konci som bol úplne pohltený a skutočne bral asi všetko čo sa deje. Vysoko mi to pripomenulo režijné projekty ľudí ako sú Woody Allen alebo Noah Baumbach vo svojom najlepšom. Najradšej mám asi momentku, keď kamoška Francess zisťuje, koľko ľudí je v jej apartmáne a či tu všetci žijú. A do toho ešte dojdú dve ďalšie postavy. A ja som si len vybavil scénky z "Mistress America" kde Greta Gerwig s Lolou Kirke idú k jej priateľovi pýtať si peniaze na reštauráciu a dokopy sa tam stretne asi 7 alebo 8 postáv a tá scénka sa neustále buduje a buduje a pokračuje ďalej. A tak ako bola pre mňa highlightom spomínaného filmu, tak je to asi najlepšia časť v tomto filme. Ako sa to všetko nabaľuje. No rovnako sú tu skvele zapracované aj malé detaily. A niekedy vtipne, niekedy dramaticky. Napríklad je fascinujúce vidieť poslednú scénku medzi Francess a Madeline keď si uvedomíme, že Madeline vie vidieť auru ľudí a spomenieme si na jej slová o zelenej. Seansy, kde počujeme hlas manžela Francess, ktorého duša žije v čiernom kocúrovi (btw, to je tiež úžasný nápad) sú skutočne komické, ale pritom tak nápadité. Ono film reálne ani tak asi nie je o tom príbeh ako skôr o tých jednotlivých momentkách a detailoch. Ten klavírny soundtrack a trošku divadelnosť, ktorú tu herci ponúkajú dáva tomu filmu určitú dávku poetiky. Film mi určite ostane ešte nejaký čas v hlave a ak ste milovnícky trošku poetického artu, tak to podľa mňa oceníte. Ale ak vás to bude nudiť, pochopím tiež. Hodnotenie: B+ ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dvaašedesátiletá hollywoodská veteránka se do své role ponořila s veškerou profesionalitou, i když jí postava Frances kladla potměšilé překážky. Celoživotní nekuřačka Michelle byla na stará kolena nucena v zájmu role vykouřit víc cigaret než za celý předchozí profesní život. Za svůj výkon si zaslouží uznání, s filmem je to ale o poznání svízelnější. Schází mi tu pevná ruka producenta, který by měl jako první poznat, že snímek směřuje k neúspěchu. Nemá totiž jasno, jakého diváka chce oslovit, nemá ujasněný dokonce ani žánr, ve kterém se chce pohybovat. Zapracovat se mělo i na profilaci některých postav. Místy je snímek zralý na nekompromisní sestřih. Scénáristovi se jeho práce měla vrátit na stůl k (patrně vícero) přepsání. V téhle podobě je snímek předurčen k rychlému zapomění. Celkový dojem: 40 %. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

French Exit mal potenciál zanechať za sebou výraznejšiu stopu. To sa mu nepodarilo a nie kvôli tomu, že by nemal scenár so slušnými základmi alebo dobrú hereckú garnitúru. Jednoducho jednotlivé scény nie sú dostatočne výrazné a samotné vedenie príbehu nie je vyvážený z pohľadu tých 110 minút. Dialógy medzi postavami postrácajú väčšiu hĺbku. Ich občasná konfrontácia zväčša vedie do slepej uličky. To isté sa dá povedať aj o jednotlivých scénach (napr. veľké míňanie peňazí Frances, mnohokrát bezdôvodné). V mnohých scénach Michelle Pfeiffer jednoducho ukradne všetky pozornosti. Z mojej strany tretia hviezda putuje pre Michelle Pfeiffer (bez nej a jej dôrazu by to bola len „slabšia dvojka“). Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Michelle Pfeiffer sice opět podává nadstandardní výkon, ale ztvárňuje postavu, se kterou se nedá sympatizovat. A po hříchu totéž se dá řícti o zbytku castingu. Příběh sám se  tváří jako příběh o ex-milionářce, která společně se svým synem hledá v Paříži nový začátek a vzdor své situaci se snaží udržet dekórum dámy z vyšších kruhů, ale ve finále je to podivnost, kterou podtrhuje reinkarnační linka. Tohle není pro mě. 35% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Melancholické, temně směšné a podivně krásné komediální drama. Moc toho v něm není, ale je to jeden z těch okouzlujících filmů , které sice váš život nezmění, ale budete se cítit jako s teplým šálkem čaje ve studeném nedělním večeru. Je to formát, který funguje tak dlouho, dokud se postavy nestanou zcela nesnesitelnými. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • French exit je slang pro odchod ze situace bez varování nebo rozloučení. (TheRay97)
  • 29. října 2019 zveřejnila Michelle Pfeiffer příspěvek na Instagram s fotkou scénáře a popiskem: „Here we go,“ čímž naznačovala, že začala s natáčením. (TheRay97)

Reklama

Reklama