Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komisař Schimanski se setkává s nevlastní dcerou, kterou neviděl několik let, a doufá, že si vzájemně pomohou – ona jemu ve vyšetřování obchodu s drogami a on jí pryč z pochybného podniku, kde se živí tancem. Vše se zkomplikuje, když ho dívka dvakrát po sobě přivede do léčky…  Schimanski vzpomíná na svou ženu a nevlastní dcerku. Poté jdou s Tannerem do feťáckého doupěte a tam zatýkají a chytají narkomany – došlo zde k bodnutí mladíka jeho kamarádem, který byl pod vlivem drog. Později hledají jakéhosi prodejce, pana Sandrowského – muže, který byl podle výpovědí také na místě činu, ale podařilo se mu utéct. Toho najdou v kuchyni nočního podniku a Schimanski tu potká i svou nevlastní dceru Conny, ze které už vyrostla mladá žena. Nyní si říká Zabou a pracuje tady. Ta s ním ale odejít nechce, a tak Schimanski s Tannerem a zatčeným Sandrowskim odchází a odjíždí.
Na stanici je Sandrowski obviněn za obchodování s crackem a zatčený mladík, který je ve vedlejší místnosti, je z jeho přítomnosti evidentně rozzuřený. Tvrdí, že Sandrowski vytáhl nůž jako první. Schimanski je přesvědčen, že jsou drogy ukryté někde v kuchyni podniku a vyráží i s Tannerem místo prohledat...
Schimanski najde v dámské šatně v kabelce jedné z dívek drogy – to by mělo stačit k zavření podniku. Při odchodu Schimanski řekne Tannerovi, kdo je Conny a co s ní a její matkou prožil. Když se Schimanski vrací v noci domů, čeká na něj Conny. Horst ji varuje před vedoucím podniku Hoksem a drogami. Conny mu vyřizuje, že Hoks s ním chce prý mluvit. Schimanski za ním tedy vyrazí. Na místě pak zlikviduje dva muže, kteří na něj byli posláni. Třetí ho ale zajme a píchne mu nějakou drogu. Někdo na něj chce svalit právě Hoksovu vraždu! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dalšího setkání se svým nejoblíbenějším poldou - Schimanskim jsem se nemohl dočkat. Začátek filmu nás trošku ladí do romanticko - melancholické rovinou, ale krátce na to jsme už v drsným realu. Začíná převládat špína a to jak lidská, tak Duisburská, která ale svými exteriéry dělá z tuctu nadprůměr. Fetky, nasilí, kurvičky, drsňáctví no prostě Schimi jak ho známe a máme rádi, ovšem konec je tady ještě o fousek drsnější než v klasických seriálovkách se Schimim. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nedávno sa mi dostal do rúk asi tak dvesto stranový paperback "Schimanski vyšetruje", ktorý obsahoval prepis dvoch epizód z nemeckého kriminálneho televízneho seriálu "Miesto činu". V poradí prvý príbeh sa volal "Zabou". Po jeho prečítaní som sa rozhodol, že si pozriem aj jeho filmovú verziu (Tatort - Zabou). No a hoci kníratý komisár Schimanski nikdy nepatril medzi mojich obľúbených kriminalistov, tak tento krát zrejme vďaka prelúskanej literárnej adaptácii ma tento jeho drogový prípad celkom zaujal. *** ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = ?.??.19??, réžia českého znenia (ÚPF 1989) = K. M. WALLÓ - Možnože pre väčšinu tuctová, pre mňa naopak výborná (v rámci štandardu Schimanského prípadov) drsná krimi v ktorej "Schimi" pátra po priekupníkoch drog. Tí tentokrát lapili do svojich sietí aj jeho nevlastnú dcéru. A keďže je nevlastná tak ju Schimi samozrejme "vojede". :-) Táto krimi je zároveň dôkazom, že dobrý film sa dá nakrútiť aj v nehostinných lokáciách priemyselného Duisburgu v severnom Porýní (kam sú situované skoro všetky Schimanského prípady). (16.3.2010) ()

subic 

všechny recenze uživatele

24. seriálový díl dvojice Schimanski a Thanner, jinak také DRUHÝ FILM, který šel v tehdejším Západním Německu do kin, do televize potom o 3 roky později. Osmdesátky tady jedou na plný kule. Kinoprodukce je tu znát, ve filmu je dost kaskadérských kousků. Škoda že jen ve formátu 4:3. Schimi tentokrát pátrá na vlastní pěst, dokonce prodá i svůj policejní odznak za 1 marku, aby měl na telefon. Opět je to pro Schimiho osobní. Po letech se potká se svou nevlastní dcerkou Conny, která si teď říká Zabou. Spát s ní či nespat? Jako děcko jí chvíli vychovával, teď je z ní striptérka v takovém jakože lepším podniku a krom toho se tam i kšeftuje s crackem, nebo-li kokainem chudých. Vesele se dováží z Itálie v mražených rybách a dealuje se kde jinde něž ve striptýzovém podniku. Schimi se Zabou zažije honičku v člunu na řece skoro jak z bondovky, nechybí ani přestřelka a Schimi dostane i solidně přes držku. Píchnou mu crack, aby se pak slušně povozil sjetej nočním městem ve dvojkovém golfu a napral to do sloupu. Až na to, že Zabou v tom jede taky, sama si pak vystřelí mozek z hlavy. Takže nakonec je pro Schimiho nejlepší, že má kámoše Thannera. Do seriálové sledu nezapadá jen jediná věc a to zmínka o šéfovi Schimiho a Thannera, kterým byl v době uvedení do kin ještě Karl Königsberg až do 20. dílu, pak ho nahradil Oberrat Ossmann. Schimi zde uvádí datum svého narození 2. listopadu 1940. V závěrečných titulcích je uvedeno, že k filmu je i slušně nabušený sountrack od EMI, kde nechybí Joe Cocker, Freddie Mercury a další. 70% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Schimanski při pátrání po drogách v zábavním podniku narazí na svou nevlastní dceru, kterou kdysi čtyři roky vychovával . Tohle je asi nejakčnější díl - honičky aut alá Amerika, honičky motorových člunů ( Duisburg má největší říční přístav v Evropě ) přestřelky a rekordní počet zastřelených padouchů hlavním hrdinou... prostě je vidět, že tohle není televizní film jako obvykle, ale celovečerák do kina. Překvapivě mi tohle vybočení ze zajetých kolejí úplně nesedlo, ale furt to funguje. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • V cameo roli kuchaře se objevil zpěvák Klaus Lage, který je také autorem hudby k tomuto filmu. (KM Phoenix)

Reklama

Reklama