Reklama

Reklama

Epizody(14)

Obsahy(1)

Čtrnáctidílný německý seriál Pan Tau se snaží navázat na stejnojmenný televizní dětský seriál, který se v 70. letech natáčel v československo-západoněmecké koprodukci. Pan Tau si svým půvabem a laskavým humorem dokázal získat srdce televizních diváků a dodnes patří ke klasickým postavám evropského rodinného filmu. Německá produkční společnost Caligari proto dlouze usilovala o získání práv k natočení dalších dílů. Seriál se nakonec natáčel v Německu s britskými a německými herci. Nová dobrodružství přichází se současnými příběhy, v nichž Pan Tau představuje školního maskota, loutkového panáčka vybaveného magickou mocí. Elegantní muž s čarovnou buřinkou na hlavě se zjeví studentům vždy, když hrozí nesnáze a snaží se pomáhat. Většinou to ale dopadá jinak, než by člověk očekával a dochází k roztomilým nedorozuměním. Hlavní roli ztvárnil britský stand-up komik a kouzelník Matt Edwards, jenž se gesty a emocemi snažil přiblížit původnímu předobrazu. (JuniorFest)

(více)

Recenze (13)

TakeruDavis 

všechny recenze uživatele

Hodnotit remake něčeho z doby před půl stoletím není jednoduché. Když člověk zná a miluje původní dílo, hned se nabízí srovnávat nostalgickým metrem. Ale doba je již dávno jiná, takže jsem si dal za cíl seriál srovnávat spíše oproti jiným seriálům současné doby a fakt, že je v něm Pan Tau jsem považoval až za vedlejší. Díky tomu jsem si dokázal seriál celkem užít, jednalo se o fajn zábavu a to, že se Pan Tau přizpůsobil nové době nepovažuji tolik za vadu. ()

geklon odpad!

všechny recenze uživatele

Prosím? Vážně někdo vezme charakter velvyslance dětské představivosti a hravosti a udělá z něj kuplíře a posluhovače německým puberťákům, tak aby udělali dojem na bezcharakterní archetyp dospívající dívky? Příště z toho radši soudruzi z NDR udělejte porno, rozhodně pro mládež přínosnější než tahle blamáž. Protože dast is zu viel, zlatej německej. #zlatánorskápopelka #itennovejvinetoujeprotitomuhlespielberg ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Z Pana Tau se stal multikulturní průvodce nesmělého školáka nerda, který se objeví jen, když je potřeba, aby klukovi nějak s něčím pomohl, a pak se zase zmenší do loutky. Být to místo Tau chobotničky nebo formeláci, vyjde to nastejno. ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Přistupoval jsem k tomu bez předsudků, vlastně i natěšen, že slavný seriál bude mít pokračování. S vědomím, že původní poetiku půjde těžko napodobit, zvlášť když chybí hudba pánů Bažanta a Maláska. Ovšem hrůzostrašnost tohoto počinu skutečně dosahuje krajních mezí. Že Pan Tau pomáhá looserům z řad německých studentů, by ještě nemuselo znamenat žádný průšvih. Ale to zpracování je hrůzostrašné. Jak scénář, tak herecké výkony připomínají křečovité pokusy nějakých dětí v rámci výuky na ZŠ, kde se v hodině výtvarky či výpočetky učí natočit a sestříhat video. Pod dohledem učitelů, aby bylo zaručeno, že v díle nebude nic, co by mohlo byť jenom trošku provokovat nebo jakkoli vybočovat z totální konformity. Kouzla jsou polovičatá. Fakt pomůžeme klukovi, který chce být bubeníkem, tím, že kouzlem přemístíme bicí soupravu z výlohy obchodu na ulici, aby tam mohl cvičit? Přitom představitel titulní postavy není špatný a v nějakém o miliardy světelných let kvalitnějším zpracování by si to mohlo sednout. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama