Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři kamarádi se rozhodnou opustit školu i práci a vyrazit napříč Amerikou s cílem nalézt smysl života... A najdou Mary. Phil (vynikající Jason Bateman) umírá na vzácnou a extrémně agresivní formu leukémie. Zbývá mu už jen měsíc života, a tak se sejde se svými dvěma přáteli z dětství a společně s nimi pak autem odjíždí do Kalifornie, kde se chce účastnit konkurzu do televizní soutěže. Oba kamarády (C. Thomas Howell a Jonathan Silverman) dlouhé roky neviděl a tito dva mladíci spolu navíc nemluví kvůli dávnému konfliktu, Philovi se však podaří dosáhnout příměří. Na své cestě se všichni tři přátelé dostávají do různých situací a mimo jiné potkávají také volnomyšlenkářskou ženu středního věku jménem Mary (Annie Pott), která se rozhodne k nim připojit. Atraktivní servírka Mary je sice poněkud divoká, ale ukáže se, že má srdce ze zlata. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nesnášim tyhle sentimentální sračky. To bylo ještě horší než Klepání na nebeskou bránu, který nabízí dost podobný téma. Jinak je celkem vtipný, že týpek s leukémií je pořád úplně v pohodě. Blbě se mu udělá až 1 den před smrtí. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Když přimhouříte oči tak, abyste mohli film sledovat v lehkém oparu nostalgie, dostane se vám buddy dramatu, které tu sice už bylo vícekrát, ale tohle má poměrně slušný náboj, hezkou atmosféru doznívajících osmdesátek a dobrý herecký výkon Jasona Batemana, který se potýká s nápory zoufalství i s chutí využít bezezbytku poslední dny. ____ Příběh tří kamarádů na cestě a jejich všedně nevšedních epizodek, kterým dodává důležitost punc definitivnosti, nedělá ze svých postav debily a většinou ani moc netlačí na emoční pilu. Svatební scénka přátelské servírky a se světem se loučícího Phila nesklouzla díky dialogům a zakončení k sentimentu a byla kouzelně dojímavá. /9. 10. 15./ ()

Reklama

Reklama