Reklama

Reklama

Dating in the Kitchen

(seriál)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Gu Shengnan pracuje v hotelu Zijing a je podceňovaná kolegy v kuchyni, ale to jí nebrání v tom, aby se mohla svobodně vyjadřovat prostřednictvím svého jídla, aby si vylepšila své kuchařské dovednosti. Nešťastné nedorozumění ji přivádí k špatnému rozhodnutí a prvnímu konfliktu s jejím budoucím šéfem, generálním ředitelem s ostrou vyřídilkou Lu Jinem. Jako zázrakem se Lu Jin nebojí činit těžká rozhodnutí a je připravený odsoudit hotel Zijing. Rozmyslí si to však po šťastné náhodě, která mu přinese jedno z jídel Gu Shengnan na stůl. Lu Jin je ohromen dovednostmi kuchařky Gu Shengnan a snadno rozpozná její talent. Tato nepravděpodobná dvojice, která sdílí lásku k jídlu, začne vytvářet nečekané pouto, které je vede na místo, o kterém žádný z nich ani neuvažoval. (Katka232)

(více)

Recenze (7)

jarah 

všechny recenze uživatele

Podarený kúsok z čínskej kuchyne. Veľmi presvedčivé stvárnenie postáv, sympatickí protagonisti, verila som im každý úsmev, vrásku aj slzu. Dej je predvídateľný, napriek tomu ma to bavilo. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Prvních pár dílů mě moc bavilo. Rozhovory skrz jídlo, jehož prostřednictvím spolu vlastně hlavní dvě postavy promlouvají byly super, velice neotřelé a slibovaly něco nového, co jsem ještě neviděla. Jenže to po prvních pár dílech skončilo. Hlavní hrdinka byla naivní a strašně dětinská a hlavní mužská postava, no, představa velkého CEO zvířete v business světě si představuji jinak, rozhodně ne jako mrňavého, absolutně nepřitažlivého číňana, který vypadá, že když na něj vybafnu, schová se pod stůl. Ti dva se mi k sobě vůbec nehodili, ona byla jako neposedné dítě a on jako trpělivý strýček bez výrazu. Seriál se tak nějak divně plácá v jejich divném, nepravděpodobném vztahu, vedlejší postavy jsou nadmíru otravné a hodně hlasité, jakože vážně, myslela jsem, že Korea křičí, ale čína je evidentně dokáže trumfnout. Všechno to vyšumí do ztracena a já se někdy v polovině přistihla, že vlastně vůbec nechápu, proč se na to dál dívám. Posledních několik dílů jsem vyloženě přetrpěla a přála si, ať už je konec, ať už se konečně někam doplácáme, do nějakého konečného konce, bylo mi jedno jestli bude šťastný, nebo se všichni chytnou za ruce a skočí z okna, prostě jen ať už se můžu dívat na něco jiného. Měla jsem si raději pustit ten film s Takeshim, nejen, že bych si ušetřila 15 hodin života, ale na Takeshiho se prostě moc dobře kouká. ()

Reklama

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Na začiatku veľmi perspektívne, krásne nasnímané zábery prípravy jedla, celkovo kamera a výprava je v tejto čínskej romantickej žánrovke asi tak o 70% lepšia ako v ostatných, ktoré som zatiaľ mala možnosť vidieť. Hlavný pár mal celkom fajn ,,normálnu" chémiu, teda nič prelomové, ale pre účely seriálu postačujúce.⚪Žiaľbohu, ani čínsky trh nevie, čo zo stopážou, tak ako kórejský, čiže tu sa to prejavuje tak, že 24 dielny seriál by sa príbehovo vošiel do 12 dielov, úplne poľahky. Leitmotív varenia sa po prvých piatich dieloch úplne vytráca a už sa až do záveru skoro vôbec nespomenie, seriál motívmi zase skĺzne ku klasickej ,, východnej" telenovele, v ktorej buď intriguje matka na syna, otec na dcéru, syn na otca, brat na brata a podobne, čiže pre skúsenejšieho diváka nič prekvapivé (archetypy ,,skúsený podnikateľ" alebo ,,matka, ktorá nepovažuje nevestu za vhodnú pre svojho potomka" sú už tak neznesiteľné, že doslova pretáčam očami).⚪Ani postavy nedokážu viac zaujať, sú veľmi archetypové, od pojašenej mladej hrdinky, ktorá ale úplne nezmyselne porušuje sľuby a sama si vytvára problémy, cez zamračeného staršieho hrdinu.⚪ Také detaily, že na prahsprostý bozk je tu treba čakať skoro 3/4 seriálu, a ani ho nevidno poriadne radšej ani nespomínam, ak vás ako diváka rozčuľuje kórejský alibizmus a zobrazovanie skoro ,,ničoho" telesného v ich romantických seriáloch, tak tu je to už vyhnané na úplne maximum. (Spomínala som to v inom svojom komentári, nepotrebujem žiadne explicitné soft porno na obraze, ale aby romantický seriál nezobrazoval poriadne ani bozk?) Záver klasicky vyšumí do stratena, klasicky čínsky vrcholí motívom svadby, a klasicky sa zápletky uzavrú asi 20 minút pred koncom. Vedľajšie postavy a pár nezaujímavý, všedný, celková zápletka, ktorá najprv cieli na intrigy a vzťah matka-syn, potom hrdina-jeho obchodná partnerka a neskôr zničoho nič na brat-brat je divne zvolená, v závere vlastne ani netuším, prečo bolo v seriáli tak veľa postáv. ⚪Otázka je aj to, prečo sa v Číne netočia aj úplne bežné romantické seriály z bežného života, bez intríg z rodiny, bez veľkých drám, skrátka niečo oddychové zo vzťahu dvoch ľudí. ⚪Pretože toto je krásny príklad toho, ako vyzerá väčšina čínskych žánrových seriálov - začiatok perspektívny, začlenenie humoru, postupne úplný úpadok a vymiznutie aj humoru, aj inovácií a prechod k schematickej fabule ,,intrigánskej" rodiny/práce/priateľov atď., kde tu akási romantická scéna. Celkom sa smejem samej sebe, že som zo začiatku naletela a myslela si, že začínam sledovať niečo nové, inovatívne :D⚪ Ps.: Malým pozitívom je, že sa v tomto seriály nepracuje s motívom podivných neexistujúcich chorôb, čo majú Číňania vo veľkej obľube - od hypnotického spánku, cez alergie na ľudí, námesačnosť a podobné bizary, ktoré sa v ich seriáloch vyskytujú - nutno dodať, že naozaj neviem prečo.⚪ ()

skorpik42 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná cdrama, Lin Shen je očarujúci, presne vystihol postavu arogantného boháča "bez citov", ktorý postupne pochopí, čo v živote potrebuje. Hlavná hrdinka je celú dobu silná postava, preto nechápem, prečo z nej autori ku koncu urobili hlúpu husičku. Nevadí, aj tak to je nadpriemerný počin, po ktorého zhliadnutí vám zostane príjemný pocit na duši. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Teraz budem určite úplne nekritická, môj prvý videný aj preložený čínsky seriál a je to láska na prvý pohľad. Okúzľujúci hlavní hrdinovia Shen Lin a Lusi Zhao v krásnom príbehu o Popoluške a princovi, ktorí sa do seba zamilujú vďaka jedlu a vareniu a prekonajú všetky úskalia, aby mohli žiť šťastne až do smrti. Je to taký balzam na dušu s naozaj krásnou hudbou. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama