Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učeň Ding On (Vincent Chiu), ktorý sa čoskoro má stať hlavou kováčskeho cechu, sa dozvedá, že jeho otec bol zavraždený banditom, ktorý je známy tým, že má celé telo pokryté tetovaním. Ding On sa vydá vraha svojho otca hľadať, no pri súboji s presilou príde o ruku. Nevzdá sa však, a začne trénovať boj s jednou rukou, v ktorej drží jedinú pamiatku na otca - jeho zlomený meč. (kitano)

(více)

Recenze (16)

Zombi 

všechny recenze uživatele

Už si to moc nepamatuju, ale je to dost netypicky temný a drsný snímek, hlavní hrdina se ohání zlomeným mečem (památka po otci), který má připevněný na řetězu a záporák je potetovanej magor. Je to úplně něco jiného než na co jste u kungfu filmů zvyklí, má to specifickou atmosféru a mě to hodně sedlo. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Velice pozoruhodný film, který upoutá především svou realistickou ponurou atmosférou. Z celého filmu na diváka čiší bída lidí a jejich strach před bandity, ale zároveň i jejich odhodlání bojovat o těch pár věcí, které jim zbývají. Snad jen bojové dovednosti hlavních postav jsou přehnané, ale jinak by to nemohl být hrdinský film. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Bohužel tohle mi nesedlo vůbec tak, jak jsem předem očekával... Že se jedná snad o remake kultovního One-Armed Swordsman (1967) mi bylo docela jedno, protože ten starý kult vůbec nežeru a nikdy nepochopím, že se stal takovou legendou. Ale stal a je to třeba tak brát ... Tento film je hodně pozmněněn v ději a i když má dlouhou stopáž, slušně odsýpá, je plný akce, má výborné "večerní a noční" kamerové záběry ... ale prostě to není ono. Záleží asi jak to člověk bere. Pokud budu brát film jako výpověď o postupné proměně mírumilovného kováře v jednorukou, charismatickou až temnou bojovou mašinu, nebo prostě hrdiny se vším všudy, pak bych film samozejmě hodnotil docela vysoko. Ale pokud beru film jako ukázku akce, podívám se na režiséra a uvědomím si, že dobrá polovina filmu napěchovaná akcí skutečně je, pak musím dát filmu pěkný průměr. Určitě ho doporučuji, je tam akce, spousta zbraní, krve, mrtvol, soubojů... ale je to otřesně "americky" sestříhané, chvílemi jsem nevěděl fakt vůbec "co kdo komu" ... Navíc kamera je od začátku do konce nastavená na "detail", prostě všechno je hrozně z blízka brané a mě to prostě dráždilo. Souboje jsou zmatené. A děj samotný chvílemi také. Jako na konci jsem celý děj pobral, ale buď jsem nechápavý, nebo to prostě bylo špatně scénáristicky podané, protože jsem chvílemi nevěděl, kdo s kým proti komu je a o co vlastně ve filmu jde. Co je vlastně ta hlavní podstata filmu ... Prostě je to taková zmatená "martial arts" řezničina, která mi něčím sedla hodně, ale něčím zase hrozně vadila... Pro mne dost rozporuplný film. ()

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Tento film vás omámí jako dýmka bengálského opia. Po počátečním krátkém nájezdu váš mozek zaplaví stále zuřivější akce. Ve finálním souboji, ve kterém maladík s useklou rukou a za pomoci rozbitého meče chce pomstít smrt svého otce, jsou na obraze vidět – s trochou nadsázky – dvě ozbrojené, zápasící káči. Tsui kašle na nějaké hluboké prokreslování postav – v případě kladných hrdinů a hrdinek to jsou snové přeludy, záporné postavy jsou přízraky z nočních můr (někteří zloduši mi připadaly jako z Felliniho Satyrikonu – divná to asociace). Zápletka děká dojem šachové partie mezi dobrem a zlem – postupně jsou vyřazovány nižší figurky, aby nakonec došlo ke spektakulárnímu souboji dvou králů. Dobro zvítězí, film skončí, vy zůstanete sedět s vykulenýma očima a s nutkáním si ho pustit znovu. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Remake Changovho One-armed swordsmana z roku 1967 sa nesie v absolutne odlisnom duchu ako original. Absolutne odlisnom. Pribehova kostra je sice takmer totozna, no dalsie podobnosti tu nenajdete. Hark pojal remake velmi temne, drsne, s hutnou davkou realismu a moderneho feelingu vyskytuceho sa skor v dramach, nez v akcnych filmoch. Ono to na akcny film naozaj dlho nevyzera a iked na akciu sa dostane (nikdo nebude sklamany), stale sa do popredia tlaci viac dramaticka zlozka, ktoru podporuje aj voiceover rozvadzajuci pribeh do zaujimavych uvah, ci kamera, ktora je omnoho viac ako na akciu, sustredena na detailne zabery tvari a postav. Vo filme nechybaju aj Harkove trademarky (ako napriklad slabost pre rozne zvrhle/demonicke individua) no film je to naozaj odlisny nielen od jeho predchadzajucej tvorby, ale celkovo od vacsiny filmov s martial arts tematikou. Ojedinely zazitok. (wuxia noir ?!) (8.9/10) ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama