Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vítejte v Kjótu 21. století, kde stále mezi lidmi žijí mytologičtí tvorové tanuki a tengu. Ústředním hrdinou dění seriálu je Jasaburó Šimogamo, mladý tanuki, který postupně odhaluje pravdu o smrti svého otce, jenž byl vůdcem kjótského společenství tanuki a skončil na talíři spolku takzvaných pátečníků. Jasaburó se však po smrti otce musí také umět postarat o rodinu a svého učitele, jímž je starý tengu, a vyřešit spory s ostatními tanuki. (Hromino)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Hromino 

všechny recenze uživatele

Paráda. Učóten kazoku představuje na první pohled možná nikterak výrazné dílo, ale pokud se do jeho sledování ponoříte, dýchne na vás i přes pár menších zaváhání kouzlo nenuceného vtipu, výtečně napsaných postav, kopy nápadů a uvolněné, příjemné atmosféry. Tvůrci vsadili jak na komediální, tak i vážnou stránku, a obojí seriálu padne velmi dobře. Svižná úvodní znělka, příjemná znělka závěrečná. Pro mě spolu s Gin no sadži určitě nejlepší letní anime 2013. Studio P.A. Works mi tak předkládá další důkaz toho, že momentálně nemají na poli žánru slice of life konkurenta, což navíc i jejich další kousek z podzimní sezóny – Nagi no asukara – zatím jen potvrzuje. –– Více v mé recenzi zde. ()

skretik

všechny recenze uživatele

hm... tu ma odradza od pozerania styl kresby... ani po 10 min pozerania sa nesustredim na nic ine ako na ich divne usi a podobne... ()

Reklama

yenn 

všechny recenze uživatele

Mám velice rád městskou fantasy a v jejím rámci mě nenapadá atraktivnější varianta než městská fantasy tradičně japonská. Když navrch toto prostředí osadí svými postavami Tomihiko Morimi, autor předlohy k Jodžó-han šinwa taikei, je téměř vyhráno. Kjóto má jakožto dávné hlavní město Japonska bohatou historii, na jejímž utváření se nepodíleli pouze lidé, nýbrž také japonští mytologičtí tvorové tanuki a tengu. Hlavním průvodcem bude Jasaburó, třetí nejstarší syn z extatické rodinky Šimogamových, jejíž členové mají povětšinou lidskou podobu, avšak patří mezi psíky mývalovité, kteří na sebe dovedou brát i dosti bizarnější podoby. Zpočátku se divák seznámí především s městem, kde se dějí věci, o nichž běžný lid nemá tušení, s výraznými osobami, které jej obývají, a s každodenním i slavnostním životem tanuki. Postupem času se pak vyprávění začne soustředit na Šimogamovy, poutavé rozplétání nešťastné události, která je postihla v nedávné minulosti, i na jejich současný život v době, kdy se blíží jednak volby nového vůdce společenství psíků, jednak novoroční hostina Páteční party, lidského sdružení, které si svůj večírek zpestřuje dušeným tanuki. Jak jsem v úvodu naznačil, kromě prostředí jsou hlavním trumfem seriálu postavy, jejich vztahy a interakce. Těmi nejzajímavějšími jsou Jasaburó, který si chce život především užít, mrzoutský mistr Akadama a obzvláště elegantní, leč nebezpečná Benten. Seriál má spíše odlehčený ráz, ocenil bych však kdyby závěr byl vážnější a napínavější, neboť desátá a jedenáctá epizoda naznačovaly, že takový mohl být. To jediné scházelo k páté hvězdě. 8/10 ()

q66 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za románovou předlohou Uchouten Kazoku stojí Tomihiko Morimi, autor The Tatami Galaxy, a jde to vidět, jak v humoru, tak v narativním stylu a postavách. Kromě výborně napsaných postav a vyprávěcího stylu, ze kterého vychází celá komediální stránka (funguje stroprocentně, je inteligentní, nevynucená a má nadhled) stojí za zmínku i grafika a animace - hlavně pozadí a designy postav (ty měl na starost Kouji Kumeta a mají podobný unikátní styl jako v Sayonara Zetsubou Sensei) - a velmi dobrý soundtrack. V určitých směrech je Uchouten Kazoku seriálem vcelku vážným, i když to tak většinou nevypadá a vše je obaleno v typickém humorném a přemýšlivém přístupu, a ke konci se dostane i na drama. Jinak už je všechno zmíněno i v ostatních komentářích. 9+/10 ()

Galerie (315)

Reklama

Reklama