Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Quinn je nejlepším protiteroristickým agentem na světě. Přesto chce odejít do výslužby, aby se mohl věnovat manželce a synovi, který se jim zanedlouho narodí. Jeho poslední misí má být likvidace chladnokrevného teroristy Stavrose. V osudovém momentu Jack zaváhá a nestiskne spoušť, protože ani ten největší padouch si nezaslouží zemřít ve chvíli, kdy objímá v náručí svého malého synka. O zlomek vteřiny už je pozdě. Stavros s instinkty predátora zlikviduje celý protiteroristický tým a sám Jack stěží vyvázne životem. Ovšem i Stavrosovy ztráty jsou těžké. Při divoké přestřelce přišel o život jeho syn. Když Jack znovu nabude vědomí, je už v "kolonii". Na ostrov, ztracený uprostřed oceánu jsou deportováni tajní agenti, kteří sice selhali, ale jsou natolik cenní, že by byla škoda je zlikvidovat. s pomocí nejmodernější techniky tu analyzují teroristické útoky z celého světa. Stavros o "kolonii" ví a tak Jack jednoho dne najde na obrazovce svého monitoru šifrovaný vzkaz. Mám tvoji ženu a syna! Jack musí uprchnout z neprodyšně střežené "kolonie" a bojovat s pomstychtivým Stavrosem o životy svých nejbližších. Bez Yaze, překupníka zbraní se smyslem pro humor a dobrým srdcem, by se daleko nedostal... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (249)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Van Dammův comeback, one and only (nepočítám-li Maximální Riziko, které jsem ale na rozdíl třeba od příšerného Kontrabandu neviděl)... takhle si chci hrdinu svého dětství pamatovat. Scénář je líbivý, odehrává se v atraktivních lokacích, příběh se odvíjí ve správně našlápnutém tempu, hudba je taky dobrá, o zbraních a bojových scénách ani nemluvě. Ale lví (nebo spíše tygří:)) podíl na tom má také záporák Stavros alias Mickey Rourke, taktéž ve vrcholné formě. Dennis Rodman je příjemným oživením filmu - coby obchodník se zbraněmi a majitel nočního klubu Yaz hází fórky, vypadá jako "normálně", zkrátka v pohodě. Docela bych se i mrknul na Simon Sez, kde mu svěřili podobnou, tentokrát hlavní roli... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nenáročný akčňák pro ty, kteří moc nenáročných akčňáků neznají, nebo jich naopak znají tolik, že je dle vlastního názoru nemůže žádný nový překvapit.. 75% Zajímavé komentáře: Gemini, tron, pshimi , genetique ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dennis Rodman splňuje všechny předpoklady pro herce -- tedy: umí hrát basketbal a šukal s Madonou. V tomhle filmu dokázal, že hrát sice neumí, ale vybírat barvy na své vlasy mu jde na oscara. Jean-Claude Van Damme je už taková kopající stálice ačkního filmu a i zde si odkope svoje. Ve filmu se dále ukáže tygr a Mickey Rourke do půl těla, kdyby se ve filmu ukázala do půl těla ještě jedna sousedka od nás z baráku, dal bych tomu všech pět hvězdiček. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Van Damme a jeho "Double" filmy mě opravdu, ale opravdu štvou na maximální možnou míru. Vlastně nevím, proč je rovnou nehodím do odpadu, protože Jean-Claude Van Damme je asi takový herec, jako jsem já velitel ponorky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To mi byla panejo jízda. s JCVD jedna z nejlepších, jenže když se podívám na tu sortu herců začnu přemýšlet nad jednou věcí, na kterou bych docela rád znal od Van Damma odpověď. Přesto, že natočil tuhle solidní akční jízdu, kde se na konci solidně zničí starobylé koloseum,je dost možné, že si občas i před natáčením van Damme s Rodmanem a Mickeyem šlehnul něco na posilnění ne? Proč nakonec ne, v tý době přece všichni tři fetovali o sto šest. Takže mě to ohledně tohodle filmu zaráží o to víc. Protože rok na to Van Damme natočí ještě Kontraband a pak jde na dlouhou dobu do sraček. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $11,438,337Tržby Celosvetovo $48,138,337║ No ako sklamanie ako hrom, taký guláš všetkého možného a nemožného sa len tak nevidí. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ježiš to je tak jetý!!!!!!!! Ale Van Damme je tahoun a má prostě neoddiskutovatelnou formu. Zato obsadit basketbalistu do role extravagantního hláškaře je největší chyba. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dokážeš s tým zastreliť chlapa na dvesto metrov?“ – „S týmto odstrelím vtáka kolibríkovi.“ Úžasný bordel. V polovici 90. rokov zažil Hollywood vlnu ázijských prisťahovalcov, pretože dovtedy „slobodný“ Hongkong, Mekka akčného žánru, prešiel pod komunistickú správu Číny a to sa im nepáčilo. Mysleli si, že budú cenzurovaní a tak odišli do USA. Vďaka tomu "zrazu" uprostred Hollywoodu nakrúcali svoje hity John Woo (TVÁR TOHO DRUHÉHO), Chow Yun-Fat (VOJNA POLICAJTOV), Jackie Chan (RUŠNÁ HODINA), či Jet Li (SMRTONOSNÁ ZBRAŇ 4). Ich špecifický prístup k akčnému žánru následne infikoval i samotných Američanov (BLADE, MATRIX). DOUBLE TEAM je ďalšou (po drsnej wooovke ŽIVÝ TERČ) spoluprácou belgickej karate pumy JCVD s jeho obľúbenými ázijskými tvorcami, konkrétne s producentom Mosheom Diamantom a režisérom Tsui Harkom. S posledne menovaným sa neskôr stretli ešte na KONTRABANTE, ale to už bolo príliš besné aj na mňa. V DOUBLE TEAM je však celkové „bláznovstvo“ naočkované v správnom pomere vážna tragika a uveriteľné emócie verzus „halušky“ typu automat na Coca-Colu (alebo Van Damme v parochni na splašenom koňskom záprahu). Hoci sa to nezdá, ak má byť akčný film dobrý, nepotrebuje ani tak gigantický rozpočet, ale skôr šikovný scenár. A ten v DOUBLE TEAM je úžasný. Ešte diváka ani nezačne nudiť zábavný park a už prichádza osobná zápletka s mŕtvym 6-ročným (!) synom a tehotnou manželkou. Náhle snímka mení tempo a nastáva dlhá pasáž z Kolónie (v prvej verzii scenára mala podstatne väčší priestor), čo je skutočne originálny nápad... aby následne Hark nečakane preradil k buddy movie, kde sa Van Damme ukážkovo zráža s nádherne nehereckým a kontroverzným basketbalistom Dennisom Rodmanom („Si horší, ako môj kaderník.“). Nemáte šancu sa nudiť. Beztak maličká šanca na nudu sa ešte zníži s príchodom tigra, kyber-mníchov, parašutizmu, Kolosea (!), lebkou namiesto rozbušky, bitkou v hoteli a bitkou v taxíku. Niekedy sa pristihnete, ako na plátno valíte oči a nechápete, či si z vás niekto robí srandu, alebo to myslel vážne. Zábava je to každopádne veľká. Plus Mickey Rourke ako titulný svalnatý zlosyn. Diváci si však film zrejme vychutnali skôr až na VHS, v kinách veľký úspech napriek fajn recenziám neslávil, pri rozpočte 30 miliónov ich na celom svete zarobil len 36. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z tech povedenejsich filmu s Van Dammem. Jakmile ma Van Damme partaka, hned je film lepsi a Dennis Rodman, i kdyz nic moc nehraje, ma slusny charisma a s Dammem utvorily slusnej team. Pribeh taky neni uplne vymastenej a i kdyz sou tu misty zadrhele, kdy se nic nedeje a film nudi, tech zdarilejsich momentu je tu vic. Samozrejme tu je ale opet obehrane schema (Van Dammovi neco udelaj, dostane naklepano, posiluje, vrati se a drsny finale), ale to uz tak nak k temhle filmum patri. Navic tu je skvelej zaporak v podani Mickeyho Rourkea a Van Damme je pekelne ve forme. Ja se bavil slusne. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Van Damme už asi nikdy nic lepšího nezahraje, ale jeho zásluha to není, spíš mistra Harka, který vyhnal belgického ranaře k nejlepšímu výkonu jeho kariéry! ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Spojit akčního tvrďáka Van Damma a basketbalového tvrďáka Rodmana nebyl vůbec špatný tah. Jeden z nejlepších Van Dammových filmů a celkem se jedná o slušnou akční podívanou. Ze scény kdy Rodman jede v polském fiátku jsem docela nemohl :). Pokud se chcete odreagovat, tak perfektní volba...... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"S tímhle dokážu ustřelit ptáka kolibříkovi." Tupých akčních příběhů vyšperkovaných zabijáckými hláškami není nikdy dost. Filmovej odborník by patrně s tímto tvrzením bez nabitý pistole u hlavy nesouhlasil, ale to je tak jediný, co by s tím mohl dělat. JCVD zkrátka ještě umí zkopat tygra do čtverečku, Rodman si neumí v dešti kulek odpustit pár basketbalovejch hlášek a já svištím zalítat si na špagátu za letadlem, aby bylo jasný, že mezi tyhle ostrý hochy taky tak trochu patřím a při příští akci jim budu od monitoru svědomitě krýt záda. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Spolu s Kontrabandem asi nejlepší vandammovka, na kterou se klidně zase někdy podívám. Svižné tempo, desítky krásně béčkových nápadů, nadhled a Coca cola. 70% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No myslim, že jsem viděl i daleko lepší akční filmy od Van Damma, ale musim uznat že Double team se řadí k tomu lepšímu co vyprodukoval. Jean Cloude samozřejmě nic extra nepředvádí, ale ten svůj proůměr si splní vždycky, jenže mě tady úplně nejvic vadil Dennis Rodman, to je tak neskutečný dřevo, to se jen tak nevidí a to jak pohybově, což je na sportovce docela udivující, i když je to basketbalista, tak i herecky, což neni moc udivující. Pokaždý co se tam objeví pronese nějakou hlášku, která v jeho podání nevyzní zrovna drsně nebo vtipně a ještě přitom vypadá jako buzna, ale naštěstí má film aspoň slušnýho záporáka v podobě Mickeyho Rourka a několik velice slušných soubojů, ve kterých se v celkem dorým světle ukázal Van Damme, ale i tak to nic víc než průměrnej akční film neni ()

choze 

všechny recenze uživatele

Obrněný vůz s plutoniem skákající skrz jedoucí vlak, bitka v porodnici s rozhazováním granátů, rafinovaný útěk z utajeného ostrova skrz laserové paprsky pod mořskou hladinou, střelba při skoku na nafukovací lehátko v bazéně, kyber-mniši, boj s tygrem v podminovaném Colosseu... Hongkongsky ujetá, nápaditá a zběsilá kinobéčková akční buddy jízda s Harkovýma šikmýma očima, van Dammeovýma pružnýma končetinama a Rodmanovým zeleným hárem a piercingama. Na basketbalovou kariéru posledního jmenovaného je tu řada narážek a navíc z filmu vytěžil ještě pitomoučký spin off Simon Sez. ()

Reklama

Reklama