Reklama

Reklama

Pojídač hříchů

  • USA The Order (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kněz z New Yorku Alex Bernier (Heath Ledger) pomáhá policistce Maře Sinclair (Shannyn Sossamon) vyšetřit případ mrtvého francouzského ambasadora, jehož tělo bylo pokryto mysteriózními náboženskými znaky napsanými v aramejštině. Alex je poslán svým učitelem otcem Dominikem do Říma, aby nechal znaky ve Vatikánu rozluštit. Záhada v Itálii pokračuje, vypadá to, že za vraždou stojí poslední ze starých křesťanských kněží, který se nazývá Sin Eater (pojídač hříchů), člověk, který dokáže z kohokoli vysát všechny hříchy. Má to však jeden háček. Hříšníka to stojí život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Anetulicek 

všechny recenze uživatele

Ako koľvek absurdne tento film mohol vyzerať, mňa to celkom pohltilo. Kňaz, ktorý tak celkom nechce byť kňaz, samozrejme "zakázaná " romanca a tragicky koniec veľkej lásky.... A hľa dokonalý Heath Ledger, ktorý postavu zahral excelentne..Stal sa tým, kto rozhoduje či máš nárok na očistu duše, alebo nie... Hodnotenie za 4*...asi by som prijala vyššiu minutáž pre niektoré dejové linky, ktoré zostali otvorené ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Alex Bernier (Heath Ledger) patří k posledním knězům církve Karlovců. Otec Dominic, který Alexe jako sirotka našel a vychoval, však náhle zemře, a vypadá to že ho navštívil Pojídač hříchů. Církev pozve Alexe aby vše vyšetřil, a Pojídače hříchů zničil. Za pomoci svého přítele a kamarádky ho opravdu nachází, ale zjišťuje, že nic nelze rozdělit na černé a bílé ... Zajimavý mysteriózní námět, docela pěkné efekty "pojídání" hříchů .. celkově velice povedený filmeček. Apropó, kdo je bez viny, ať hodí kamenem, nebo si pozve Pojídače hříchů... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby se ten snímek snažil i něco říct, ale já jsem nakonec nezjistil, co to bylo. Rád jsem zase viděl Heatha v nějakém filmu, který mi zatím unikal, ale tohle nebyl snímek, z kterého bych si ho moc pamatoval. Trochu horor, trochu exorcismus, trochu kritika církve, ale celkově prostě nic moc zpověď. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby filmů s podobnou tématikou nebylo tolik, byl by to mnohem zajímavější film. Ale v tom nepřeberném množství snímků o kněžích a temných zákoutích církve je tolik, že The Order spolehlivě zapadne. Výprava je sice velmi pěkná, zejména interiéry, ale postavy (snad až na uchlastaného kněze Tomáše) jsou tragické a k uzoufání. Druhá polovina není vysloveně špatná, ale přes tu první jsem se prokousávala velice těžko. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa… To jsem si u Helgelandova rozháraného thrilleru o neobvyklém praktikování svátosti smíření docela dlouho opakoval, ale pak jakýmsi zázrakem (snad za tím byla i Tornova atmosférická hudba ala Carpenter) z toho lejna upletl autor něco, co se vzdáleně podobalo biči. Doufám, že když s ním polaskal po zádech církev za alibistický systém udělování rozhřešení, použil jej následně i k sebemrskačským aktivitám, protože na poli scénářů toho umí mnohem víc.. Spoiler: „Žer ten chleba, Robocope! Dneska přesnídávka nebude..“ ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • DVD obsahuje vystřiženou scénu, kde Thomas vládne planoucím mečem, což je biblický odkaz - když jsou Adam a Eva vyhnáni z Ráje, Bůh umístí před jeho bránu anděla (některé prameny tvrdí, že je to archanděl Uriel) s planoucím mečem, který má hlídat, aby se sem nedostal nikdo, kdo toho není hoden. Thomas tak vidí sám sebe jako strážce Ráje. (HappySmile)
  • Predstaviteľ malého Alexa (Leagh Conwell) má vo flashbacku modré oči, predstaviteľ dospelého Alexa (Heath Ledger) má však oči hnedé. (Deftie)
  • Peter Weller kvůli své roli důkladně studoval staré náboženské rituály. (HappySmile)

Reklama

Reklama