Reklama

Reklama

Pojídač hříchů

  • USA The Order (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kněz z New Yorku Alex Bernier (Heath Ledger) pomáhá policistce Maře Sinclair (Shannyn Sossamon) vyšetřit případ mrtvého francouzského ambasadora, jehož tělo bylo pokryto mysteriózními náboženskými znaky napsanými v aramejštině. Alex je poslán svým učitelem otcem Dominikem do Říma, aby nechal znaky ve Vatikánu rozluštit. Záhada v Itálii pokračuje, vypadá to, že za vraždou stojí poslední ze starých křesťanských kněží, který se nazývá Sin Eater (pojídač hříchů), člověk, který dokáže z kohokoli vysát všechny hříchy. Má to však jeden háček. Hříšníka to stojí život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když Helgeland natočil svou ultrapopcornovou historickou komedii o mladém nýmandovi, jenž jako rytíř ke štěstí a lásce dojde a spojil v něm mladého, nadějného a talentovaného herce Heath Ledgera s neuvěřitelně krásnou a ve filmu debutující Shannyn Sossamon, sklidll svým Příběhem Rytíře docela úspěch. A možná se na něj snažil navázat, neboť se stejnými herci natočil toto mysteriózní a magické horrorové drama o pojídači hříchů a mladém knězi, který prozře. Zápletkou a nápadem rozhodně zajmívajší a hlubší než Příběh Rytíře, je to hloubavé, má to originální nádech a podobné mytologické náměty mě dost baví. Jenže na druhou stranu to není holt tak popcornové a celkové zpracování jako by nemohlo popadnout dech. Chybí tomu trochu více dravosti, akce a spádu. Je to moc utahané a jako by se to bálo ukázat zoubky. Škoda. Mohl to být povedený mysteriózní thriller se silně horrorovou zápletkou. Takhle se ale moc nedivím, že ten film docela zapadl, i když nějak moc špatný zase není (ovšem, i když jsem horrorový fanda, nebýt Shannyn Sossamon, asi bych se k tomu filmu nedostal). 2,5* ()

Filatov 

všechny recenze uživatele

I když jsem o pojídačích hříchů už něco málo tušil před shlédnutím, musím konstatovat, že tenhle film je moc slabej čaj. Jednak vůbec nejde o horor a já jsem se u jeho sledování málem unudil. Neustále jsem odbíhal k jiným činnostem, protože všechno ostatní mi přišlo zajímavější, než sledovat tenhle snímek i když neříkám, nějaké styčné body by tu byly. Škoda, že se od nich tvůrci neodpíchli dál a nevytvořili něco zajímavějšího. Pokud pojídači hříchů, tak třeba v jedné epizodě seriálu Ospalá díra. Toto ne. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $38miliónovTržby USA $7,660,806Tržby Celosvetovo $11,560,806║__už sa nečudujem že to komerčne prepadlo __Nehybný film až hrôza! Režisér a hlavne výborný scenárista Brian Helgeland týmto nevýrazným motaným na mieste, si absolútne kazí svoju povesť, lebo pred týmto prehmatom mal na konte celkom slušné filmy ako Odplata či Príbeh rytiera, kde si z réžiou poradil dosť zručne. V tomto prípade akoby nemal dostatočnú chuť niečo konštruktívne točiť a ponúka len tupú frašku z pasívnym príbehom, kde je dej tak nudný že by bolo najlepšie sa tohto filmu zdať hneď po pretrpenej prvej polhodinke, lebo rovnako tak ani ďalšie minúty nič pestré neponúknu. Jednoducho ide o film bez akéhokoľvek príbehu, tobôž aby sa tam dala nájsť nejaká atmosféra či temnota, čo by mala byť u takéhoto tipu horroru opierajúca sa o kresťanské motívy samozrejmosť. Smiešne vyznie aj obsadenie, to je prevažne v hlavných úlohách totožné s Príbehom rytiera, ide o zostavu Ledger-Sossamon-Addy ich postavy vyznejú prázdno, nemotorne. Helgelanda je dosť škoda ohľadne režisérskeho postu, lebo od tohto filmu už nenatočil nič a netreba sa ani producentom čudovať. /15%/ ()

Fakipics 

všechny recenze uživatele

Dobrá kuráž režiséra. Po tom co bych si přečetl scénář, byl bych otrávený zápletkou a celkovým spádem, ale tak třeba si říkal, že se sympatickým hereckým obsazením z toho něco kápne. Já to viděl v dabingu, takže o to pro mě horší tragédie. Temnou atmosféru, kterou měl film obsahovat do čista zpackala irelevantní zápletka a o to horší vyvrcholení, nestálo ani za pitomý úškleb. Líbilo se mi přátelství mezi Alexem a Markem Addym. Pili pivka, smáli se skoro jsem si myslel, že si to nakonec rozdají spolu a na hlavu padlá Shannyn Sossamon se půjde vycpat ze svým úhlopříčným, spanilým pohledem, který jsem ochoten spatřit poprvé a následovně nucen zmáčknout tlačítko stop, za doprovodu zvuku padajících kalhot. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Strašná kravina kterou nezachrání nic. Příběh je hodně slabej a zbytečně pomatenej s dialogama tak debilníma že by člověk brečel a herci v čele s Ledgerem naprosto strašní. Film jsem měl co dělat abych dokoukal. 98 minut? Moment....Cože? ten film netrval 180 minut? Protože mě to rozhodně přišlo. Slabota, nuda a obrovské zklamání. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Vincent Cassel byl původně obsazen do role Williama Edena, avšak po třech týdnech spolupráci ukončil kvůli tvůrčím neshodám. Místo něj roli získal Benno Fürmann. (HappySmile)
  • Světová premiéra filmu měla být původně už 17. ledna 2002. Vydání bylo odloženo kvůli speciálním efektům, které se musely celé přepracovat, protože někdy vypadaly značně směšně. Hříchy, které po smrti vystupovaly z těl, totiž vypadaly jako kalamari. (HappySmile)

Reklama

Reklama