Reklama

Reklama

Černá skříňka

  • USA Black Box
Trailer

Obsahy(1)

Black Box je o muži, který se snaží znovu získat paměť poté, co přežil tragickou autonehodu. V zoufalé snaze vrátit se ke svému dřívějšímu já a pokusit se vychovat svou dceru, dostane experimentální léčbu, která mu pomůže sondovat do minulosti, která se najednou cítí příliš temná, než aby byla jeho vlastní. (Flekoun58)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že najväčší problém "Black Box" je ten, že sa klasifikuje ako horor. A hoci to má v sebe pár hororových prvkov, tak film je vyslovene sci-fi thriller. A keby sa to tak aj odprezentovalo, nemuseli byť niektorí ľudia sklamaní. Pretože inak je tu veľa vecí, ktoré na mňa zapôsobili. Phylicia Rashad je excelentná. Veril som jej tú rolu všetkými desiatimi. Rovnako dobre svoju rolu podáva aj Mamoudou Athie. Skvelý výkon. Okrem toho príbeh je dosť zaujímavý. Počas prvej tretiny som bol úplne zaháknutý a hovoril si, že ak film vydrží v rovnakom štýle až do konca, tak to bude jeden z mojich najobľúbenejších filmov mesiaca. A hoci ku koncu trošku stratí svoje momentky, nakoľko veci začnú do seba zapadať. Možno by mi zapasovalo viac, keby si film nechal ku koncu ešte nejaké esá v rukáve a bol schopný ma prekvapiť niečím, čo by mi vyrazilo dych. Lebo v momente ako sa odhalí, čo sa v skutočnosti deje, film sa pomaly ale isto rozpadne a bohužiaľ už nikdy nedosiahne taký záujem ako predtým. Je tam ale stále niekoľko dobrých momentiek. Ako napríklad stretnutie s Melindou, alebo aj veľmi dobre spracovaný záver, ktorý na mňa aj celkom emocionálne zapôsobil. Najmä pre Avu. Čo viac by som povedal? Cesty cez "Black Box" boli zaujímavé a dobre spracované. A jednotlivé scénky, kde náš hlavný hrdina nevideli nikoho tvár skutočne fungovali. Tu bol potenciál na vynikajúci film, no nakoniec to vychádza len ako dobrý film. Ale aj tak som veľmi rád, že som ho videl. Hodnotenie: B+ ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

V polovině jsem už byl připravený vypínat, protože až do celkem drsného zvratu po první hodině se jedná o tristně uspávací film s legračními "hororovými" scénami. Druhá půlka je pak jako úplně jiný snímek: napínavější a konečně smysluplný. Onen televizní look na začátku tomu ale prostě vůbec nepomáhá. [Amazon Prime] ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ponory do poškozené mysli s sebou vždycky nesou velkou dávku tajemna a nebezpečí. Zde se tedy rozmazané vzpomínky omezí na tři povědomé místnosti a jednu absurdně (nicméně nechutně) polámanou kreaturu (křupy křup), ale přestože je divák pokaždé krok před scénáristy, nakonec do sebe celkem zapadnou (pokud v první půlce neusnete). ()

TheEvilTwin odpad!

všechny recenze uživatele

Black box se vizuálně tváří áčkově, ale veškerý zbytek filmu je katastrofický odpad, který si nezaslouží pozornost. Člověk po nehodě přijde o paměť, a tak chodí na sezení, kdy si pomocí technologie “vybaví” zpět vzpomínky. Časem se ale ukáže, že je to vše trochu jinak. Takhle na papíře to zní slibně, no samotné provedení je horší. Popírá základní logiku a zdravý rozum, zvratem se film snaží šokovat, ale maximálně tak diváka unudí, karty odhaluje nezábavně, atmosféra je nulová a prvních 70 minut je hrozná nuda, kdy jediná naděje pro diváka je uspokojivá pointa v závěru, která se tady ale rozhodně nekoná. Jako indie film zde byl potenciál přinést do žánru něco nového, ale Black Box je tak tragicky napsaný, že sám nevím, jestli se smát nebo brečet. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Námět mi přijde hodně zajímavý a líbilo se mi i jeho samostatné vedení, herecké výkony jsou taky slušné, ale to zpracování je strašně mdlé a ze začátku dost nezáživné. Rozhodně jsem od toho nečekal horor, ale i tak mi trvalo, než jsem se do toho vůbec nějak dostal. Nemá to pořádnou atmosféru, délka je přehnaná a kvůli tomu z toho filmu mám minimum jakýchkoli kladných pocitů. Možná by to bylo nejlepší jako hodinová epizoda Black Mirror - tam by tohle téma snad vzali, v kratší stopáži by to snad líp vyniklo a většinu epizod by to strčilo do kapsy, jelikož scénář to má slušný. A to většina epizod Black Mirror neměla, aspoň z toho co jsem viděl, než jsem s tím sekl. Takhle ale Black Boxu nemůžu dát víc jak lepší dvě, i když bych chtěl. Lepší 2* ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama