Reklama

Reklama

Černá skříňka

  • USA Black Box
Trailer

Obsahy(1)

Black Box je o muži, který se snaží znovu získat paměť poté, co přežil tragickou autonehodu. V zoufalé snaze vrátit se ke svému dřívějšímu já a pokusit se vychovat svou dceru, dostane experimentální léčbu, která mu pomůže sondovat do minulosti, která se najednou cítí příliš temná, než aby byla jeho vlastní. (Flekoun58)

Recenze (23)

BlondJames 

všechny recenze uživatele

Jako jednu epizodu sérií BLACK MIRROR bych si to dokázala představit, ale jako celovečerní film to bylo zbytečně natahované až to skoro nudilo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hodinu dvadsať absolútne nezáživne podaná záležitosť, ktorá síce disponuje silnými kartami v podobe námetu, no ako horor pôsobí tak nevýrazne, ako sa len dá. Nebavilo po žiadnej stránke, dokonca ani potom, ako sa “Black Box” konečne, aspoň trochu rozhýbal. Vizuálne obstojné, inak strata času. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

V polovině jsem už byl připravený vypínat, protože až do celkem drsného zvratu po první hodině se jedná o tristně uspávací film s legračními "hororovými" scénami. Druhá půlka je pak jako úplně jiný snímek: napínavější a konečně smysluplný. Onen televizní look na začátku tomu ale prostě vůbec nepomáhá. [Amazon Prime] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Máme tu síce hlavnú postavu, ale traumy zažili skoro všetci zúčastnení a aj o nich je Black Box. Čím u mňa zabodoval asi najviac. Nechať precítiť diváka tragédie viacerých postáv nie je vôbec jednoduché. V polovici filmu nás čaká zásadný zvrat, kedy sa z Black Box stáva takpovediac nový film a dovolím si povedať, že túto zmenu Osei-Kuffour dokázal v závere zúročiť skoro naplno. Je to síce na pohľad indie záležitosť, čo ale pri podobne komorne ladenom príbehu vôbec nevadí. Hororové sekvencie mi pripomenuli Jakubov rebrík. Ono to zmrzačené a strašideľne sa pohybujúce telo dostane nakoniec zmysel. Záverečná scéna je v podstate zbytočná, ale aspoň ukazuje, že tento film bol vážne o všetkých zúčastnených postavách, nielen tej hlavnej. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že najväčší problém "Black Box" je ten, že sa klasifikuje ako horor. A hoci to má v sebe pár hororových prvkov, tak film je vyslovene sci-fi thriller. A keby sa to tak aj odprezentovalo, nemuseli byť niektorí ľudia sklamaní. Pretože inak je tu veľa vecí, ktoré na mňa zapôsobili. Phylicia Rashad je excelentná. Veril som jej tú rolu všetkými desiatimi. Rovnako dobre svoju rolu podáva aj Mamoudou Athie. Skvelý výkon. Okrem toho príbeh je dosť zaujímavý. Počas prvej tretiny som bol úplne zaháknutý a hovoril si, že ak film vydrží v rovnakom štýle až do konca, tak to bude jeden z mojich najobľúbenejších filmov mesiaca. A hoci ku koncu trošku stratí svoje momentky, nakoľko veci začnú do seba zapadať. Možno by mi zapasovalo viac, keby si film nechal ku koncu ešte nejaké esá v rukáve a bol schopný ma prekvapiť niečím, čo by mi vyrazilo dych. Lebo v momente ako sa odhalí, čo sa v skutočnosti deje, film sa pomaly ale isto rozpadne a bohužiaľ už nikdy nedosiahne taký záujem ako predtým. Je tam ale stále niekoľko dobrých momentiek. Ako napríklad stretnutie s Melindou, alebo aj veľmi dobre spracovaný záver, ktorý na mňa aj celkom emocionálne zapôsobil. Najmä pre Avu. Čo viac by som povedal? Cesty cez "Black Box" boli zaujímavé a dobre spracované. A jednotlivé scénky, kde náš hlavný hrdina nevideli nikoho tvár skutočne fungovali. Tu bol potenciál na vynikajúci film, no nakoniec to vychádza len ako dobrý film. Ale aj tak som veľmi rád, že som ho videl. Hodnotenie: B+ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ak by sme film striktne ponímali ako horor, hodnotenie by muselo byť automaticky nižšie, pretože jeden černoch so skrútenými hnátmi horor nerobí. Ale ja to tak nevnímam. Mňa film upútal svojím námetom a celkovo psychologickou koncepciou. Záver tiež vôbec nebol márny, hodnotím ako jemne nadpriemerný film. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Námět zajímavý, zpracování nevýrazné, herecky plytké. Mohl to být zajímavý indie snímek, ale spíše to je nezajímavá nuda. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dávám tři jen proto, že nejde o příliš objevné téma a recykluje několik filmů (a dílů seriálů), které na motivy amnézie a vstupu do mysli kdy vznikly. A také úvod je zbytečně dlouhý, ta půlhodina je zbytečně dlouhá. Ale natočené je to zručně a dobře zahrané, má to určitou podmanivou atmosféru, možná danou tím podzimním počasím, a i když to ve výsledku vypadá hodně televizně, přece jen mne to svým způsobem drželo a zajímalo. A jak tu píše v komentářích silentname, nečekejte horor, ale sci-fi thriller. Škoda, že ke konci nedošlo k nějakým větším zvratům a stojí to jen a jen na jednom sebeuvědomění a následné reflexi. ()

TheEvilTwin odpad!

všechny recenze uživatele

Black box se vizuálně tváří áčkově, ale veškerý zbytek filmu je katastrofický odpad, který si nezaslouží pozornost. Člověk po nehodě přijde o paměť, a tak chodí na sezení, kdy si pomocí technologie “vybaví” zpět vzpomínky. Časem se ale ukáže, že je to vše trochu jinak. Takhle na papíře to zní slibně, no samotné provedení je horší. Popírá základní logiku a zdravý rozum, zvratem se film snaží šokovat, ale maximálně tak diváka unudí, karty odhaluje nezábavně, atmosféra je nulová a prvních 70 minut je hrozná nuda, kdy jediná naděje pro diváka je uspokojivá pointa v závěru, která se tady ale rozhodně nekoná. Jako indie film zde byl potenciál přinést do žánru něco nového, ale Black Box je tak tragicky napsaný, že sám nevím, jestli se smát nebo brečet. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Pomerne príjemné prekvapenie so zaujímavým námetom, rozťahaným úvodom a predvídateľnou pointou ktoré je zruba od 50 minúty dokonca miestami aj napínavé. Horor je to však iba okrajovo. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý film, který měl dost dobrý nápad. Ze začátku se film táhne, že by si člověk pomalu uhryzal nehty, a naopak ten konec je tak strašně tlačený na rychlost, že se mi v tom ani nedařilo pořádně zorientovat. Herecké výkony mi přišly v pohodě. Nicméně bych tento snímek neklasifikovala jako horor. Thriller naprosto stačí, a když už to nemůže mít jen jeden žánr (protože to je prostě asi nuda), tak bych dala klidně Thriller/Drama. ()

JasonCZ 

všechny recenze uživatele

Moc tohle nebral jako horror. Je to hodně zajímavy psycho sci-fi film. Skvělé herecké výkony. Hodně podhodnoceny film. Za mě 80%! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Námět mi přijde hodně zajímavý a líbilo se mi i jeho samostatné vedení, herecké výkony jsou taky slušné, ale to zpracování je strašně mdlé a ze začátku dost nezáživné. Rozhodně jsem od toho nečekal horor, ale i tak mi trvalo, než jsem se do toho vůbec nějak dostal. Nemá to pořádnou atmosféru, délka je přehnaná a kvůli tomu z toho filmu mám minimum jakýchkoli kladných pocitů. Možná by to bylo nejlepší jako hodinová epizoda Black Mirror - tam by tohle téma snad vzali, v kratší stopáži by to snad líp vyniklo a většinu epizod by to strčilo do kapsy, jelikož scénář to má slušný. A to většina epizod Black Mirror neměla, aspoň z toho co jsem viděl, než jsem s tím sekl. Takhle ale Black Boxu nemůžu dát víc jak lepší dvě, i když bych chtěl. Lepší 2* ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ponory do poškozené mysli s sebou vždycky nesou velkou dávku tajemna a nebezpečí. Zde se tedy rozmazané vzpomínky omezí na tři povědomé místnosti a jednu absurdně (nicméně nechutně) polámanou kreaturu (křupy křup), ale přestože je divák pokaždé krok před scénáristy, nakonec do sebe celkem zapadnou (pokud v první půlce neusnete). ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

No horor to nie je,skor sci-fi film s velmi dobrym nametom,ale zaujimava zalezitost,na ktoru sa oplatilo pozriet,mne to sadlo,styri hviezdy to istia...:-) ()

Reklama

Reklama