Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kamarádi, Mireček (Matouš Ruml) a Vilém (Janek Gregor) se živí pěstováním trávy a dostanou nabídku, která se neodmítá. Prodat veškeré zásoby trávy za jednu noc. Jenže když uzavřou obchod s nebezpečným Bulharem (Predrag Bjelac) a jeho pravou rukou (Karel Dobrý), zjistí, že jim někdo vykradl pěstírnu. Mají pár hodin na to, aby zachránili nejen kšeft roku, ale taky vlastní malíčky. Dva policisté ze staré školy (Martin Hofmann a Leoš Noha) byli suspendováni. První z nich se chová jako psychopat a druhý je vyhořelý, takže když přijdou se žádostí o návrat do útvaru, jsou svým nadřízeným odmítnuti. Aby získali zpět svoji práci i čest, rozhodnou se na vlastní pěst pátrat po kufru plném vzácného zboží a rozhodně si při tom neberou servítky. André S. (Marek Lambora) je rocker. Ale má problém. Podepsal smlouvu, ve které se zavazuje k natočení třech popových alb pro teenagery. André se na veřejnosti tváří jako hvězda, jenže uvnitř šílí. Celý svůj byt, auto i slávu by vyměnil za jednu pořádnou rockerskou noc. A přesně to se mu splní, když si na letišti omylem vezme cizí kufr. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

kajas 

všechny recenze uživatele

Určitě bych chtěla říct, že na prvotinu se jedná o technicky velmi zdařilý film se slušnými herci, i když Ruml (jakkoli ho mám ráda) už na podobné role roztomilých troubů začíná být trochu starý. Záporné postavy působí spíše jako doplňkové vtipné figurky, i když to možná bylo záměrem. Výsledek ale opravdu dopadl nad očekávání dobře, a jestli už jste unaveni z českých romantických komedií a historických dramat, tohle by pro vás mohlo být milé osvěžení. Skoro 4*. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Stylově mi to připomíná spíš režijní rukopis Karla Janáka než zmiňovaného Guye Ritchieho, což asi není zrovna dvakrát velká pochvala, ale k mému překvapení jsem se docela dobře bavila. Zásluhu na tom má hlavně dvojice svérázných policistů v nezaměnitelném podání Martina Hoffmana a Leoše Nohy. Když o tom teď přemýšlím, tak mi vlastně sedlo celé herecké obsazení. (60%) ()

Reklama

tomeek 

všechny recenze uživatele

Já nevím. Miluju Guye Rithieho a jeho zkratkovitost... tady jsem nic takového nezaznamenal. Gangsteři ano, ok, ale některé dějové linky se uplně vytrácejí a vlastně by tam ani nemusely být (kožich, vietnamská odveta...) Hlavní hrdina je vám vlastně dost ukradený a k nikomu si nestihnete vytvořit jakýkoliv vztah. Nevím. Ale určitě lepší průměr než většina nových českých filmů. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak ťažko povedať, ľahko nadhodnotíme, ale v skutočnosti len kvôli tomu sympatickému pokusu o gangsterský cool mindfuck v štýle veď viete koho. Ono to ale cool, mindfuck ani gangsterka v skutočnosti nie je, skôr len neustály boj so scenárom na pľaci, kedy máte dojem, že riadky na papieri začali chápať tvorcovia až v priebehu nakrúcania a potom radšej na záver všetko rýchlo nejako ukončili, aby bol už chvalabohu koniec a nejako, ako - tak, povedzme, to do seba zapadlo. Dobrý je dobrý, zvyšok len tak - tak a sem - tam wuot dze fak. 50% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Ubal, zmiz a zapomeň. Celkem jsem se i přes ta hodnocení těšil na žánrovku s velmi lákavým obsazením. Moc si ale nevybavuji, že bych se vůbec nad něčím ve filmu alespoň usmál. Což je u komedie hodně moc smutné. Takže trocha příběhu a trochu zajímavého pokoukání na některé oblíbené ksichty. Celkem ztráta času. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • „Role rockera se přijímá velice snadno. Navíc z ní mám pocit, že bude akčnější než všechny, které jsem dosud hrál. Je v ní víc testosteronu. A to je přesně ta změna, o kterou jsem stál,“ řekl Marek Lambora. (ČSFD)
  • „Hraji frontmana strašně slavné skupiny, což je hodně tvrdá, ostrá německá kapela. A protože já sám hraju v kapele a v několika filmech i seriálech jsem si zahrál hudebníka, není to pro mě zdaleka první ani poslední role tohoto typu. Zde mě ale zaujalo, že můžu mít VIP roli frontmana,“ řekl ke své postavě Tomáš Matonoha. (ČSFD)
  • Natáčelo se na různých místech Prahy, hlavně na pražském Žižkově. (ČSFD)

Související novinky

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

10.09.2021

34. ročník filmového festivalu Finále Plzeň se letos opět uskuteční na podzim. České filmové žně začnou 24. a skončí 29. září. Do kin od léta míří řada nových snímků a Finále je nabídne pohromadě… (více)

Reklama

Reklama