Reklama

Reklama

Góruden kamui - Season 2

(série)
Trailer

Epizody(12)

Obsahy(1)

V druhé sérii Golden Kamuy je boj o nalezení ukrytého pokladu Ainuů na ostrově Hokkaidó již v plném proudu. Každá ze zainteresovaných stran se snaží získat nějakou výhodu oproti svým soupeřům. Když však přijde poručík Tsurumi s novým a velmi podlým plánem, který by mu zajistil opravdu velkou převahu oproti ostatním, tak se zrodí nečekané a velmi křehké spojenectví mezi Sugimotovou skupinou a těmi, které vede bývalý slavný válečník Hijikata Toshizou... (Jeoffrey)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria je už menej kvalitná ako prvá a musím sa priznať, že som v polovici normálne uvažoval, že na csfd dám proste len 3 hviezdy. Prvá polovica druhej sérii stráca čaro tej prvej a deje sa z toho úplne niečo iné, kde postavy už si nevychutnávajú tento svet, ale sú len figúrky na pomyslenej šachovnici, kde každý má nejaké záujmy a tie strany, ktoré chcú niečo dosiahnuť sú tri neskôr dve, aby zas boli tri a už sa potom v tom nevyzná ani besná sviňa. Čo je horšie a čo mi neuveriteľne vadilo je príliš veľké množstvo kvalitných postáv. Niektoré som dokonca prestával chápať iné začali byť zaujímavé atď. Niekedy sú dokonca pohnútky a taktika daných postáv slabo vysvetlené a už hneď sa deje niečo iné a toto je totálny chaos a rozhodne, aj slabšie zameranie sa na dvoch hlavných hrdinov mi v tomto prípade dosť vadilo. Musím však dodať, že kvalita postáv aj záporných je naozaj neuveriteľne vysoká a to zachraňuje tento chaos čo v druhej sérii je. Záchrana prichádza neskôr a posledné štyri diely a zopár predošlých dosahujú kvality prvej série a niekedy ju dokonca aj prekonávajú, ale ja proste nesmiem zabudnúť a keď sa na to pozriem celkovo je druhá séria pre mňa slabšia, lebo má problémy, ktoré som v prvej sérii nepociťoval a veľa menej kvalitných dielov. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že druhá série je ještě lepší jak ta první. Pořád si to uchovává všechny kladné atributy z předchozích dílů, takže je to neskutečně zajímavé, zábavné se spoustou veselých faktů ze života Ainu, vše v nádherném a drsném prostředí v kombinaci s napínavou honbou za pokladem plnou zvratů a podrazů - a to vše perfektně vyvážené!!! Kromě toho se dozvídáme víc o postavách a tak si k nim můžeme vybudovat zase o něco hlubší vztah. Takže už to pro mě není třeba jen o Sugimotovi a Asirpě, ale člověk si najde cestu snad ke každému kdo tady je (ať už je to okouzlující Inkarmat, chrabrý Tanigaki, chladný samuraj Toshizou, nebo "lehce" šílený poručík Tsurumi). Jistě, občas je to hodně zvláštní podívaná, při které valím oči a zároveň bych si přál abych radši nic neviděl (třeba ty díly s velmi oddaným preparátorem kůží, nebo když pánové snědí jisté maso s afrodiziakálními účinky), ale i tohle budou silné okamžiky, na které si člověk i po měsících vzpomene... Takže jsem se opravdu skvěle bavil a doufám, že další série bude ještě lepší. 8,4/10 ()

Reklama

Starletka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada se mi moc líbila, i když měla své občasné zaškobrtnutí. Druhá série už pak bere vyloženě to nejlepší - skvělé postavy (kde i vedlejší dostávají větší prostor), drama, zvraty, odzbrojující humor a absurdno... a taky očividně větší rozpočet. Hlavně po stránce děje je všechno daleko konzistentnější a takové poslední 3 skvěle vygradované epizody jsou pak přímo geniální. 9/10 a těším se na 3. řadu. EDIT: Jakožto čtenář mangy musím teď ale doplnit taky hromadu výtek. Třeba akce je oproti předloze pořád šíleně chaotická, kde kolikrát nemáte vůbec šanci pobrat, co že se to vlastně stalo. Co mě ale mrzí nejvíc je, jak moc zdánlivě "nedůležitých" věcí se přeskakuje, protože neskutečně ubírají na hloubce postav a jejich motivacích, a potom třeba takový Ogata, ač v manze jedna z nejzajímavějších a nejpropracovanějších postav, je zde strašně jednodimenzionální krysa. A když už srovnáváme s mangou, jestli už sumo scéna je na vás moc, co teprve ten týpek, jenž chrabře ojel (nejen) medvěda, kterého v anime radši taktně vynechali, i když je to největší hrdina celého příběhu :DD Nechávám původní hodnocení, ale u třetí řady (pokud se vůbec rozhodnu na ni podívat) už asi tak štědrá nebudu ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po přehoupnutí se od úvodu se mohlo čekat, že nastanou akorát ty lepší části a opravdu se tak stalo. Rozjezd byl sám o sobě zajímavý, ale úvody většinou nejsou tak dramatické jakožto srdce příběhu. V této druhé sérii si to tak nějak drží atmosféru první série s tím, že se tady více zaměřuje především na drama (různé zvraty) a pak ve slušné míře i na akci. ()

Galerie (251)

Reklama

Reklama