Reklama

Reklama

Júkoku no Moriarty

(seriál)
  • Japonsko Yūkoku no Moriarty (více)
Trailer 2
Animovaný / Historický / Krimi / Psychologický
Japonsko, (2020–2021), 9 h 12 min (Minutáž: 23 min)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Británie ke konci 19. století se stala dominantní mocností. Sociální třídy jsou pevně dané a vyšší šlechta využívá svého postavení k uzurpaci a vládě nad sociálně nižší populací. K oné smetánce patří i mladý učitel matematiky a intelektuální génius William James Moriarty. Se svými bratry Albertem a Louisem neprožívá v jejich noblesním sídle nikterak dobrodružný život, a tak se mimo vyučování na škole nabízí zájemcům v nesnázích jako rádce a konzultant. William James Moriarty ale tímto zastírá tajné politické ambice, které sahají až k místům úplně nejvyšším. (Scalpelexis)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (8)

kitsuchan97 

všechny recenze uživatele

*8/10* Adaptace případů Sherlocka Holmese mám odjakživa v lásce, ovšem abychom se dočkali nějakého příběhu, který se primárně zaměří na jednoho z těch ikonických záporáku našeho milovaného detektiva, tak to tu ještě nebylo (alespoň ne v takové formě).  Je zajímavé sledovat cestu W. J. Moriartyho a jeho bratra, jak se postupně dostávají ze špinavých ulic Londýna do pozic uznávaných mladíků, kteří pomáhají řešit každodenní úskalí jednotlivých zástupců vyšší vrstvy a britské šlechty. Všechny postavy měly v tomto seriálu své místo a efektivně posouvaly děj stále kupředu a víceméně se nikdy nestalo, že by mě sledování tohoto anime přestalo bavit. Animace je velmi líbivá a plynulá, design postav lehce přikrášlený, ovšem není to nic, co by zkazilo celý dojem z prostředí industriální Anglie. Zároveň musím ocenit skvělý soundtrack plný klasické hudby (jiný žánr by se zde ani moc nehodil). K úplné dokonalosti to sice má daleko (je tu pár negativních drobností), ovšem i tak se jedná o úžasnou a svěží záležitost ze světa Sherlocka Holmese. ()

Tohru 

všechny recenze uživatele

Upřímě...geniální. Asi tak bych popsala toto anime. Když jsem se dívala na první epizodu, byla jsem trochu zmatená a přišlo mi to takové zvláštní...něco mi tam chybělo (první epizodě bych dala tak 5/10). Ale když to vydržíte, anime se vám odmění užasnou zápletkou a postavami. Věci, kterým během sledování nepřikládáte velkou důležitost, se později ukáží být podstatné pro děj. Způsob jak postavy přemýšlí a chovají se, vás vtáhne do příběhu a až do konce nepustí (i když anime není ještě dokončené). ()

Reklama

Hromino 

všechny recenze uživatele

Nenápadný král jinak – nejen pro anime – tragického roku 2020. Pokud s něčím obvykle mívám v anime problém, je to šablonovitý způsob ztvárňování reálií historické Evropy (v zásadě kteréhokoli státu), a tím pádem i anime adaptace klasických děl evropské či americké literatury. Júkoku no Moriarty však nejen že je povedené anime, ale jde i o jednu z nejlépe zpracovaných sherlockovských látek, co jsem kdy viděl – je patrné, že tvůrci Doyle verse dobře znají, ale zároveň se snaží o aktualizaci a doplnění staré známé látky s maximální pečlivostí a úctou ke zdrojovému materiálu. Rozumím, že zejména mužskou část publika může odrazovat design postav, ale pokud se pokusíte jej překousnout, dostanete velmi dospělou a atmosferickou jízdu a jedno z nejlepších anime s antihrdinou od dob Code Geass. Tvůrcům by šla vytknout poněkud rozbředlejší část okolo poloviny, kdy prudce vzroste počet postav a příběh se až zbytečně moc zauzluje, ale s blížícím se (velmi povedeným) závěrem se tohle drobné zaváhání naštěstí napravuje. Dospělá, promyšlená, napínavá a velmi atmosferická podívaná. Silné 4*. ()

q66 

všechny recenze uživatele

Je to sice kvalitně udělané, úsilí (zde od Production IG) na tom jde určitě vidět, a už vidím jak to bude pro některé to nejlepší v sezóně, jenže... tohle není nic pro mě; největší problém je v tom, že já se v podstatě celou epizodu vlastně nudil - a druhý největší problém je v tom, že jde o slizkou, morálně odpudivou záležitost. Takže já na první epizodě končím. 2* ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Ak by sa hodnotila prvá polovica a druhá polovica tak je medzi nimi markantný rozdiel v kvalite hlavne z dôvodu, že prvá polovica má viac roztrúsených dielov a viac dielov, ktoré nemajú pre hlavnú dejovú linku až taký zmysel iba nejakým spôsobom hovoria o čo sa vlastne daná skupinka "zlosynov" pokúša. Druhá séria je omnoho kvalitnejšia každý diel je o niečom dôležitom čo buduje to krásne neskoršie finále. Na Yuukoku no Moriarty by som práve povedal, že je najlepšie to budovanie atmosféry a budovanie príbehu a nie je to ani taký súboj mozgov ako by ste úplne čakali od toho kde bude Sherlock Holmes. Takže od toho proste súboj mozgov nečakajte a ani nečakajte nejaký extrémny character development, (vývoj postáv) postavy sa skoro vôbec nevyvíjajú, ale postavy sú natoľko kvalitné, že nejaký vývoj je doslova zbytočný a vôbec nie je nutný.  Čo je dozaista zaujímavé je moja teória, že zlo sa zlom nedá úplne poraziť, ale takýto spôsob ako našli naši hlavní hrdinovia na čele s Moriartym sa dá použiť (funguje) videli sme to u veľmi známeho anime Code Geass: Hangjaku no Lelouch (seriál) (2006) a tu je to doslova absolútne rovnaký spôsob porazenia zla (Lelouch to robil, ale viac sofistikovane). Yuukoku no Moriarty je výborné anime hlavne z hľadiska toho, že zreje ako dobré víno, čím viac dielov vidíte tým viac chápete, že ste si vybrali dobré anime na sledovanie. ()

Galerie (484)

Reklama

Reklama