Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý obchodník s falšovaným značkovým textilním zbožím Marcus Ray se díky kamarádovi Tommymu Hendricksovi rozhodl přistoupit na legální podnikání. Bez vlastního přičinění se však zaplete do mezinárodního spiknutí, jehož cílem je distribuce tisícovek miniaturních bomb do celého světa, které jsou ukryté ve falešných značkových hračkách či oblečení. Marcus netuší, kdo je přítel a kdo ne... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tsui Hark je ďábel a Kontraband je zběsilý uragán, který leckoho svou energií a šíleností smete. Já jsem do něj šel až po letech v souvislosti s nostalgickým premieráckým článkem o kariéře belgického roznožkáře a rozhodně nelituju. Akce opravdu parádní, tempo nesmírné a dvojka Van Damme a Schneider je vcelku v pohodě. Někdy si zopáknu i Double Team, na tom jsem byl ještě v kině... ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

...přískokový scénář...pseudopříběh, který slouží jen absurdní nadsázce a zřetězení akce.....akce neni bez chyb, sem tam nějaký ten chaos atd...ale v klíčovejch momentech je to dostatečně vizuálně srozumitelný a efektní...rychlý, tvrdý a agresivní...namísto americký ikonický sebevzhlíživosti asijský cvrkot.....ex post se mi líbí stařičké cinemácké spojení "žlutý až do morku kosti"...kašírovaný triky...potrhlá kamera, která se zpočátku až nepříjemně přimyká k plochám....k zemi, k tvářím atd...digitální průlety, extrémní podhledy a nadhledy... zpomalovačky, mrtvolky, dvojexpozice...závratné jeřábovky.............a je to docela sexy...jak pro dámy...Hark svlíkne Van Damma velice rafinovaně...prostě mu rozdrbe tričko v akci a strčí mu do džín bombu...tak pro pány - skvělá kakaová bitch Lela Rochon...jedna z nejlepších vandammovek...ne-li vůbec nejlepší....zábavná, barvitá a nabušená nápady... ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

PRIMA MAX HD - Jedna z těch slabších Van-Dammovek, díky které však mám již mnoho let v paměti boty Pumma :) Když někdo řekne Kontraband s JCVD, jako první mě napadnou právě Pummy. Jinak nový CZ dabing byl naprosto v pořádku, je fajn, že se Jirka Pomeje vrátil k této úloze. Co se filmu samotného týče, nabízí celkem slušné akce, avšak děj a humorná stránka procenta sráží. 60% ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu není film Van Damma. Ten se totiž svou koženou, zpocenou tváří a neuvěřitelně toporným (ne)herectvím ze všech sil snaží diváka odradit. Naštěstí je to film Tsui Harka, vyznavače kinetické energie a pronikání kamery dovnitř předmětů, takže nejde o žádnou katastrofu, ale svižnou záležitost se spoustou výborných akčních sekvencí. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Poslední z těch opravdu „velkých“ akčních filmů Jean-Claudea. Po Double Teamu jeden z těch nejlepším filmů, kde bruselský karatista ukazuje, že je to vážně pořádný štramák, borec a hlavně akční hrdina. Nutno dodat, že s pohledem na jeho další filmografii (konče filmem J.C.V.D.) jde opravdu o poslední kvalitní, akčně přitažlivý film, na který je radost pohledět. Jean si svou postavu skutečně užil, ukázal velmi dobrou bojovou choreografii, jde mu to výborně jak s pistolemi, tak bez nich v osobních soubojích. Vypadá výborně, jeho těla si užijeme, vychutnáme si i jeho pověstné nohy při práci jako rikša. Příběh není důležitý – jeho postava je něco jako prodavač padělků, který se zaplete do malého spiknutí a aby z něj vyvázl živý, musí bojovat nejen za sebe, ale i za nešikovného parťáka (Rob Schneider). Některé dějové linky moc nedávají smysl, ale to už tak v HG filmech bývá, spíše je důležitá vizuální stránka a ta je výborná. Cool souboje doplněny Van Dammovou fyzičkou a pohodovým úsměvem, to je záruka, že tento film se bude líbit. Hudba: Ron Mael & Russell Mael PS: hodnocení některých uživatelů o ubohém akčním filmu je hodně zvláštní. Podívejte se na další film, které JCVD natočil a jistě část z vás uzná, že oproti tomu je Kontraband královským akčním filmem ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • V několika scénách na lodi, kdy se Marcus Ray (Jean-Claude Van Damme) klouže mezi kontejnery a také se na jeden se odrazem vymrští, lze zpozorovat pomocná lana, která jej tahají. (v.indruchova)
  • V roli inspektora Hana se měl objevit Jet Li. Na poslední chvíli ale změnil rozhodnutí a dal přednost Smrtonosné zbraňi 4 (1998). (ČSFD)

Reklama

Reklama