Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý obchodník s falšovaným značkovým textilním zbožím Marcus Ray se díky kamarádovi Tommymu Hendricksovi rozhodl přistoupit na legální podnikání. Bez vlastního přičinění se však zaplete do mezinárodního spiknutí, jehož cílem je distribuce tisícovek miniaturních bomb do celého světa, které jsou ukryté ve falešných značkových hračkách či oblečení. Marcus netuší, kdo je přítel a kdo ne... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (145)

Lima 

všechny recenze uživatele

Občasně slušně choreograficky zvládnuté bojové scény, kterých bohužel není moc, nemohou přebít celkovou nudu. R.Schneider je jako vždy trapák, na Van Dammeovi se už viditelně projevují léta, což je vidět i na častém používání dubléra a to i ve scénách nepříliš obtížných, které Jean Claude dříve zvládal sám. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Překombinovaný nesmyslný děj z občasnou povedenou humornou či akční scénou, ale nemůžu však úplně odstřelit film, kde Rob Schneider bičuje mrtvým úhořem Van Dammovu atletickou prdelku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších akčních filmů, kde Jean-Claude Van Damme hraje hlavní roli, zde dokonce nejen on, ale i další americká komediální hvězda Rob Schneider, který jakoby se v tomto filmu objevil náhodou, ale právě díky němu je tak vtipný a chvílemi uvolňuje dost tak vypjatou atmosféru. Příběh překvapivě také není zas tak špatný i když je to blbost jako trám, ale na Van Dammovi filmy je to nadprůměrná záležitost. Co se mi ale na filmu vůbec nelíbilo tak právě to jak se snažil režisér Hark Tsui zvýraznit dost tak akční scény a i přesto že to Van Dammovi opravdu kope nejen v botách značky Pumma a honičky aut jsou opravdu slušné se tu také objeví naprosto nevydařené zelené? výbuchy, které jsou přes celé plátno tak výrazné až je to k smíchu. Kontraband je i přesto velice podařená akční jízda plná klišovitosti, ale i tak dokáže na necelou hodinu a půl zabavit. --- Nechci vítěztví!!! Chci jenom vědět, že neumřu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Sony, Columbia // Počet premietajúcich kín v USA: 1,800 // Otvárací Víkend USA: $5,516,231 // ()

tron 

všechny recenze uživatele

Do Kontrabantu išiel Van Damme čerstvo nabudený z iba rok staršieho Double Teamu, ktorý sa vďaka neuveriteľne nabúchanému scenáru, dynamickej réžii, skvele osviežujúcim akčným scénam a parádnemu kastingu okamžite zaradil medzi jeho najlepšie kúsky. O rok neskôr sa teda opäť dal dokopy s Tsui Harkom, dostali o 5 miliónov vyšší rozpočet a išli takpovediac na istotu. Alebo teda skôr chceli ísť. Lenže tentokrát je to už aj na mňa (ako veľkého fanúšika Double Teamu) priveľká hovadina. V akcii (a vlastne tak celkovo) je to natoľko svižný akčniak, až a tak trochu znechutí už na samom začiatku... a potom sa to už nezlepšilo. Tsui Hark dáva nový pojem slovnému spojeniu "ostré tempo". V kombinácii s bizarnými nápadmi (vybuchujúce rifle) rozhodne netypický, síce rozhodne svieži, ale predsa len už "cez čiaru" závan do Van Dammeho filmografie. V neposlednom rade Rob Schneider nie je Dennis Roddman, Paul Sorvino nie je Mickey Rourke a scenáru (inak od klasika žánru Stevena E. de Souzy, ale tu si zjavne vybral slabšiu chvíľku) predsa len chýbajú osobné motívy z Double Teamu (tehotná manželka, syn, únos, pomsta). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne dobra akcni komedie se spoustou silenejch scen. Schnedier ze sebe opet dela trapaka, ale kupodivu me nekolikrat rozesmal a kdyz k tomu prida Van Damme pritroublej vyraz, tak to nema chybu. Hodne se mi libila kamera, ruzny zpomaleny zabery, zabery skrz pusku atd. sou fakt dobry a k tomu jeste zabery, jak se rozpadaj boty, to jinde neuvidite. Bitky sou hodne dobre udelany a kdyby jich bylo vic tak bych dal i 5*, ale takle jen 4*. Trosku mi ty souboje pripomnely filmy s Jackie Chanem (ruzny sileny lezeni, dlouhy skoky..). Slusnej je taky pribeh, je docela propracovanej, ale misty je zase krapet zmatenej. Celkove to je jeden z Van Dammovo lepsich filmu, podle me hlavne diky Tsui Harkovi, kterej ma dost cool styl a dobry napady (zelenej ohen, kamera, klouzani se po mokry podlaze atd.). ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tímhle snímkem se milý zlatý klučina Van Damme docela vytáhl. Nejen že je tu i celkem zajímavej a nadprůměrně inteligentní (na jeho filmy) děj, ale navíc to i hezky vypadá. Nápad je celkem zajímavej a akčňásk se chvílemi zvrtává do komedie, za což může Rob Sneider. Tenhle kluk ušmudlanej taky celkem umí, i když je většina jeho vtipů vytažená přímo ze záchodové mísy, ale občas rozesměje. Každopádně se mi tu líbilo i pár nápadů, jako třeba rozpadající se boty na začátku apod. Není to sice kdovíco, ale dívat se na to dá bez většího nebezpečí zánětu mozkových blan. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Kontraband mám rád pro tu netradiční Van Dammovskou akci. Né, že by Belgičan nevyužíval svých gumových třísel, potažmo šlach, vysoké kopy mu jdou stejně dobře jako jindy, ale líbí se mi, že přidal něco navíc, i když to možná lehce evokuje styl Jackie Chana. Různé parádičky, vývrtky, skluzy, využívání okolních předmětů - akce, resp. souboje na mě působí nápaditě. To samé se již nedá říci o drobátko překombinovaném ději, který navíc sem tam osvítí nepříliš povedený zelený výbuch. Celkově jsem vcelku spokojen a navíc žeru tu úvodní píseň, která má v sobě cosi tajemného. /Koordinátor kaskadérských scén: Yuen Bing/ 35 miliónů dolarů(rozpočet)/10 miliónů dolarů(výdělek v USA) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tsui Hark je ďábel a Kontraband je zběsilý uragán, který leckoho svou energií a šíleností smete. Já jsem do něj šel až po letech v souvislosti s nostalgickým premieráckým článkem o kariéře belgického roznožkáře a rozhodně nelituju. Akce opravdu parádní, tempo nesmírné a dvojka Van Damme a Schneider je vcelku v pohodě. Někdy si zopáknu i Double Team, na tom jsem byl ještě v kině... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Američtí herci, hongkongské tempo a jedna z nejzběsilejších a nejzábavnějších vandammovek. Van Damme a Tsui Hark se po své předchozí svižné spolupráci (Double Team) přesunuli rovnou do Hong Kongu a vybavení symbolickým scénářem Stevena E. de Souzy (Komando, Smrotnosná past) natočili ještě větší divočinu, která je plná kamerových úletů (rozostřování, průlety vším možným či rozfázování pohybu), úderné a nápadité akce a pubertálního humoru. Ne každý to vydýchá, ale já to řadím mezi svoje nejoblíbenější akčňáky z devadesátek. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má zaujímavý príbeh o obchodníkovi s oblečením, ktorý ho distribuuje z Hong Kongu do celého sveta, ale bez vlastnej viny sa zapletie do rozsiahleho zločinu, kde majú byť prostredníctvom jeho oblečenia do sveta dodané aj veľmi nebezpečné miniatúrne bomby. A tak to so svojim priateľom chce zastaviť. Spracovanie je celkom dobré, dej je svižný, rozmanitý a príjemne zábavný, čo si udrží celý čas s tým, že prvá polhodina je ladená skôr do komédie a zvyšok už do akčného žánru. Viacero prvkov mi prišlo mierne nadbytočných, prípadne nie práve najlepšie podaných, ale nie je to nič, čo by výrazne prekážalo. Akcie je tu dosť a je aj celkom dobrá. Ale klasických súbojov je tu úplné minimum, pár kopov alebo úderov tu Van Damme síce predvedie, ale ani to nie je dobre natočené a často vidno aj dabléra. Akcia tu stojí hlavne na rôznych rozmanitých scénach a nápadoch, toto už je natočené veľmi dobre a potešia aj skvelo zvolené lokácie. Najviac sa mi páči celé finále na lodi, obzvlášť šmýkanie medzi kontajnermi, akcia na nákladnom aute alebo zaujímavé preteky s akčným ukončením. Herecké obsadenie je výborné, nikdy by ma nenapadlo, že dvojica Jean-Claude Van Damme a Rob Schneider môže fungovať, ale dobre sa dopĺňajú a spokojný som aj s vedľajšími postavami, hlavne Michael Wong poteší, len záporáci mohli byť zaujímavejší. Réžia a technická stránka sú na tom veľmi dobre, je tu množstvo kamerových nápadov, viaceré sú síce zbytočné, ale celkovo mám z nich dobrý pocit a efekty až na pár výbuchov tiež nesklamú. Síce Kontraband nie je klasický akčný film s Van Dammom, skôr pripomína Hong Kongské béčka, ale to mi vôbec nevadí. Je to slušná zábava, ktorá vždy dobre pobaví. 76% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Asi najlepšia Van Dammovka. Spojenie so Schneiderom vyzeralo na pekný trapas, ale naštastie sa film na nič nehrá a nesie sa vo veľmi odľahčenom (ale celkom svižnom) tempe. Pre mňa veľké prekvapenie. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Nevěřte zlým jazykům. Narozdíl od Harka postrádají receptoru pro nadsázku i politickou "empatii". Kontraband je možno považovat za jakési vyvrcholení temných nálad, které se v hongkongské kinematografii kulminovaly v letech předcházejících předání HK pod čínskou správu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Van Damme zachraňuje svět před dálkově odpalovanými vybuchujícími cvočky na padělaných džínách. Ano, je to tak (a bude toho víc) a právě belgický svalovec tentokrát ve službách Hongkongu může děkovat nezastavitelnému Tsui Harkovi za jeho energii a živelnost, kterou nacpal do desítek akčních sekvencí. Těm nechybí velké množství nápadů v krkolomných kamerových úhlech, nahuštěný děj navíc nedává moc velký prostor tomu, abychom kroutili hlavou nad hloupými dialogy. Těším se na další setkání!! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zbesile pekelna akcni jizda nekdy az moc a clovek se v tom rychlym sledu kdy strih strida strih nestiha skoro ani orientovat nicmene porad o tridu vys nez nektery filmy co Van Damme tocil pozdeji tenhle film aspon odsejpa rychle utece hodne se strili sem tam predvede JCVD i nejakou tu gymnastiku a par povedenych hlasek i docela pobavi namet je velmi solidni a vyuzity beze zbytku jenom to super hi tech pojeti filmu je nekdy az prehnany takze muj vztah k tomuto dilku je ciste neutralni dalo se to cely zuzitkovat i lip nicmene pokud hledate zbesilou akcni jizdu v poradnym tempu litovat nebudete a nudit se taky ne secteno a podtrzeno celkem solidni narez ()

Reklama

Reklama