Reklama

Reklama

Maó-džó de ojasumi

(seriál)
  • Japonsko 魔王城でおやすみ (více)
Trailer 1

Epizody(12)

Obsahy(1)

V jedné magické říši žili lidé v klidu a míru, ale pak se jednoho dne přihnal do hlavního města království děsivý pán démonů a unesl zdejší mladou princeznu. Na její záchranu se ihned vydal neohrožený hrdina, ale co zatím bylo s chudinkou princeznou? Uvězněná v malé cele se dívka neskutečně nudila a tím jediným, co by jí mohlo ukrátit dlouhou chvíli, by byl dlouhý, příjemný a pohodlný spánek. Jak se ale dá dobře spát na tom tvrdém polštáři a starém povlečení v hradě plném chrápajících a skučících příšer a strašidel? Když se chce, všechno jde! A tak se princezna vydává na výpravu za klidným spánkem, kdy krok za krokem získává díky své neohroženosti a vychytralosti stále lepší podmínky ke spaní, až si i samotný pán démonů začne velice rychle uvědomovat, že se s tímto únosem nejspíš dost přepočítal... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (2)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Jakožto milovník dlouhého a kvalitního spánku mám pro tohle anime a jeho hlavní hrdinku naprosté pochopení a náramně jsem si ho užil. Jako fanoušek roztomilých kreslených seriálů jsem byl také nadmíru spokojen. Je to však především velmi dobrá komedie a parodie hrdinských příběhů, na které se zde díváme z úplně jiného pohledu. Je to přesně ta podívaná, kdy se u mě střídal srdečný úsměv s příjemným hřejivým pocitem - zkrátka zážitek veskrze příjemný. Má to své drobné nedostatky, třeba opakování některých vtipů, kdy už předem víte, že v momentě, kdy se démoni vytasí s nějakou novou antihrdinskou zbraní, to všechno dopadne úplně jinak a tušíte i jak přesně. Ale i tak mě to často dokázalo překvapit, skvěle bavit a občas i trochu dojmout. Snad všechny postavy mi rychle přirostly k srdci, nejvíc však hlavní hrdinka, která je neskutečně cílevědomá a nebojí se jít i přes mrtvoly (třeba i svou vlastní), což jí ale nakonec stejně musí každý odpustit. Animace je někdy jednodušší, ale k tomuhle stylu anime se náramně hodí a pořád vše velmi dobře vypadá. Hudebně také spokojenost, především openning si mě získal. Od tohoto seriálu jsem neočekával z jeho popisu nic extra a tak jsem byl neskutečně překvapený, nadšený a spokojený z toho co jsem dostal, těšil se na každý díl, který mi pravidelně pomáhal zakončit pro mě neoblíbené pondělky a dosáhnout lepšího a spokojenějšího spánku! A toho si cením, dokonce velmi... 8,5/10 ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Viděno v rámci Anime-Planet Secret Santa 2021. Tento simulátor vysokoškolských kolejí má tak strašně jednoduchý a přímočarý koncept, že si říkáte, že to přece nemůže fungovat déle než jednu epizodu. A ono nejen, že to funguje, ale ještě to chrlí jeden nápad za druhým a spolehlivě zabaví až do konce. Nebudu vám lhát, hlavní hrdinky jsem se před zapnutím prvního dílu po předchozích zkušenostech taky celkem bála, ale žádné odporné pedo loli zlo se tentokrát naštěstí nekoná. Tak prakticky jediný, kdo mi tam nakonec moc neseděl, byl hlavní Demon King, jakožto takové jelito s děsně odbytým designem, ale člověk nemůže mít všechno. Pěkná, barevná animace, vlezlý opening i ending. Prostě velmi příjemná a oddechová záležitost. Nevadilo by mi pokračování. 7/10 ()

Reklama

Reklama