Reklama

Reklama

Jáva, duše Indonésie

(TV film)
  • Francie Java, l'âme de l'Indonésie (více)
Francie, 2019, 50 min

Režie:

Eric Bacos

Obsahy(1)

Objevování nádherných přírodních scenérií i prastarých chrámů nejlidnatějšího ostrova světa... Jáva, část indonéského souostroví, je svými 140 miliony obyvatel nejlidnatějším ostrovem na světě. Jakmile ale návštěvník opustí velká města, může obdivovat nádherné přírodní scenérie i prastaré chrámy. Páteř Jávy tvoří více než 40 sopek. Určují rytmus života na ostrově, který občas nabude tragického charakteru. Na Jávě se mluví více než 20 místními dialekty, nicméně téměř všichni obyvatelé znají jazyk „Bahasa Indonesia“, díky němuž je možné spojit různá etnika s odlišnými tradicemi. Proto se vydejme na cestu, abychom poznali veškerou barvivost zdejší krajiny, pestrou směsici kultur a bohatství místních tradic. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Tak tentokrát jsem byl zklamán, dokument zaměřený spíš na různé obřady a festivaly, hraní na různé nástroje, různá řemesla, všude samá políčka, přírodní krásy téměř žádné. Borobudur také leží v naprosté rovině. Určitě je na ostrově spousta zajímavých míst, ale bohužel je tato kamera zaměřená spíše na život na Jávě. I tak bych se tam rád podíval, snad na pár dní z Bali, kam jsem se letos chystal a kvůli covidu nedostal. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument o ostrově, kde žije 140 milionů rýžožroutů, města pohlcují venkovskou krajinu a obdělává se každý úrodný kousek země. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama