Reklama

Reklama

Francouzská revoluce


První kapitola: Počátky (E01)

(epizoda)
  • Francie Chapitre un - Les origines (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Madeleine vylíčí Élise svoje děsivé noční vize. Při setkání Josepha s vězněm Okou vychází najevo nepříjemná pravda. (Netflix)

Recenze (2)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předvečer francouzské revoluce. Země je zmítaná občanskými nepokoji, šlechta si žije na vysoké noze a poddání trpí a hladoví. Příběh se zaměřuje na podivné vraždy mladých žen. Jeden pilný mladý doktor tomu chce přijít na kloub. Někdo mu ale hází klacky pod nohy. Během epizody bohužel přichází, pro mě dost překvapivé a nemilé, zjištění. Seriál nebude pouze historický. Obsahuje i prvky mystična ala Taboo. Tam kde počin s Tomem Hardym uspěl, La Révolution výrazné škobrtl. Působí to totiž nuceně a zcela zbytečně. Podrývá to celkem ucházející tón historického dramatu, které je doplněné o slušné kostýmy, ucházející grafickou stránku a dobré herecké výkony. Je to nucené a nepotřebné. Bojím se, že se zbytek přetransformuje do tuctového pokusu o jiný přístup k historické událostí, která to jednoznačně nepotřebuje a ze seriálu zůstane jen pocit promarněné šance a zahozeného potenciálu. Musí se opravdu zrovna tady pokoušet o "převratné" a "nečekané" pokusy o svěží adaptaci? ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Tak mě to kupodivu nepřipadá vůbec špatný, o FR revoluci se to zatím vůbec ani neotřelo, spíš mi to silně připomíná můj velmi oblíbený starý francouzský dobrodružný film kde pátral nějaký zchudlý šlechtic a indián po loup-garrou z "Ževadánu" - nevím jak se to jmenovalo, ale bylo to super. Tohle mi přijde taky zatím celkem dobrý... uvidíme jestli to neposerou... :) EDIT: Děkuji tímto c.tuckerovi - ano bylo to Bratrstvo vlků https://www.csfd.cz/film/32314-bratrstvo-vlku-hon-na-bestii/prehled/ ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama