Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V alternativní verzi Velké francouzské revoluce objeví budoucí vynálezce gilotiny nemoc, která nutí šlechtice vraždit obyčejné lidi. (Netflix)

Recenze (36)

rublik05 

všechny recenze uživatele

1. série: Původně jsem očekával výpravný historický seriál o Velké francouzské revoluci, který divákovi nabídne reálný pohled na tehdejší události, které bezprostředně předcházely této jedné z největších události 18. století. Což jsem svým způsobem i dostal, i když s trochou fantasy prvků. Myslím, že kdyby se tvůrci obešli bez různých nemocí a lidojedů, seriál by se mi líbil mnohem víc a mé hodnocením by bylo rozhodně vyšší. Každopádně seriál je moc dobře natočený, líbila se mi ta drsná a špinavá realita předměstí, všudypřítomná bída byla neuvěřitelně věrohodně natočená. Herci vesměs neznámí, výkonnostně spíše průměrní, přesto své role zvládli poměrně dobře a žádná postava mi nepřišla vyloženě otravná, ale ani moc sympatická. Oceňuji i kvalitní kameru a střih, povedlo se i výborné hudební podbarvení, které dodává jednotlivým scénám místy až mrazivou atmosféru. S první sérií jsem hodně spokojen, je natočená nesmírně poutavě, místy až brutálně a i když je to trochu mimo můj žánr, rád se podívám na pokračování. 6/10. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Velká francouzská revoluce! Historická dramatizace událostí, které k revoluci vedly, jakož i strhující portrét těch, kteří byli v jejím čele. Tak přesně to od La Révolution nečekejte. Tady jsme v realitě divných chorob, nesmrtelnosti a voodoo šílenství. Pátá řada bude o tom, jak Hitler vyhrál válku a nesmrtelný Napoleon mu půjde po krku. Jinak je to ale vlastně koukatelná jednohubka plná skvělých obrazů, brutality a doprovázená výborným soundtrackem. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jelikož jsem si o Revoluci dopředu nic nezjišťoval a šel do ní čistě na základě traileru,čekal jsem celkem logicky seriál o francouzské revoluci.Chvilku mi tak trvalo,než sem pochopil a vstřebal,že tohle nebude zrovna to co jsem čekal.I přesto to všechno mi nakonec ale tahle alternativní verze historie celkem sedla.Má sympatické herce,maniakálního záporaka,většinu času skvěle vypadá a hudba se taktéž povedla.I ta samotná myšlenka,že francouzská vlajka je ve skutečnosti krev lidí a šlechty a (předpokládám) že vynález gilotiny je spojen také s tímto a ve finále bylo všechno "zatajeno" se mi prostě libí.Velká škoda je,že navzdory všem kladům se Revoluce velmi často topí ve zbytečných řečech a tempo tak značně kolísá.Z osmi dílů mohlo být vzhledem k otevřenému konci klidně šest a byla by to nečekaná pecka...70% ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Sotva priemerný seriál na netflixe, ktorý má aspoň 8 epizód, poriadne temné to teda bolo ale ako nejak ma nezaujali ani samotné postavy a dej vôbec. Dopozeral som to fakt len kvôli tej temnosti a zopár kvalitných scénok sa našlo. Záverečná časť veľmi vydarená. Inak trochu nuda a určite sa v streamovacej službe nájde o dosť viac lepších seriálových kúskov. 3* ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

1) Joseph Guillotin není vynálezce guilotiny. Tento popravčí instrument na sekání hlav je po něm jenom pojmenován. Guillotin byl zastánce zrušení trestu smrti a vzhledem k tomu, že se mu to v době revoluce nemůže povést prosadit, tak alespoň propagoval zkrácení utrpění popravovaných, tedy rychlé sekání hlav oproti pomalému oběšení. ___ 2) Seriál La Revolution měl velký potenciál. Dobrou premisu, skvělý potenciál, perfektní atmosféru, dobré herce, ale bohužel to zůstalo tak nějak napůl. Chtělo by to zhustit tak do maximálně šesti dílů. Epizody 4, 5, 6 nebyly nic moc. Chtělo by to přidat víc zombíků a hlavně by to chtělo pokračovat. První série něco před dvěma lety rozehrála, ale vypadá to, že vše zůstane otevřené a nedořešené. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama