Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V alternativní verzi Velké francouzské revoluce objeví budoucí vynálezce gilotiny nemoc, která nutí šlechtice vraždit obyčejné lidi. (Netflix)

Recenze (36)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vydarená európska odpoveď na kórejské Kráľovstvo. Aj tu hrdinovia čelia hordám ľudožrútov, a je to šikovne a zábavne vpletené do historických súvislostí. V predvečer francúzskej revolúcie si chce šľachta zaistiť silu a nesmrteľnosť... a nepekne sa to zvrtne. Nakazení majú modrú krv (haha), sú agresívni, hlad môžu utíšiť len čerstvou človečinou a zabije ich len oddelenie hlavy od tela. Nie sú to však vytretí bľabotaví zombies, lebo neprišli o rozum a osobnosť - a o to sú nebezpečnejší. Začína to ako dobová detektívka, ale postupne pribúda hororové mäso i akčné scény, finále už sa nesie v duchu "barikády, črevá a mozgy". Atmosférou to trochu pripomína Bratstvo vlkov, akurát tam nie je Indián ovládajúci kung-fu, iba černoch odkiaľsi z amerických kolónií, ktorý vie čo-to o voodoo a dokáže sa oháňať nabrúsenou mačetou. Mnohých divákov zmiatlo, že to nie je klasický historický seriál, ale ak chcete "dobový akčný horor", neoľutujete. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

To mi sedlo. Po dlouhý době jsem cejtil onu nostalgickou atmosféru Bratrstva vlků (jak už zmínil kolega Cervenak), tady navíc zkříženou s lehkou dávkou například Taboo nebo nějaký pasáže Solomona Kanea. Natočený je to fantasticky - kamera, kostýmy, hudba, výprava, zvuk, všechno na perfektní úrovni, a herecký výkony byly až na výjimky taky obstojný. Problém nastává trochu ve scénáři, kterej se někdy zdá bejt trochu krkolomnej, samoúčelnej a zvlášť v posledních dvou dílech hned v několika scénách prostě blbej, což nakonec dost kazí celkovej feel seriálu. Lore to má nicméně rozehranej hodně dobře a nemůžu popřít, že bych se s chutí podíval na druhou sérii. Naopak - s tímhle zakončením bych ji i docela vyžadoval. Jinak žánrový zařazení má jeden zásadní nedostatek a tomu přičítám i o něco nižší hodnocení než bych čekal. První série - 75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Obsahovalo to všetko, čo by teoreticky malo baviť - tajné spoločenstvo, tajomný vírus, postupné pátranie po pravde, akčné scény, pekná výprava.... Ako celok to však nemalo potrebné grády, aby to dokázalo výraznejšie upútať. Všetky tie vedľajšie dejové linky, ktoré sa spájali do uceleného príbehu akoby k sebe ani nepatrili a len ťažko sa lepili dohromady. Priemer. 60/100 ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Velká francouzská revoluce! Historická dramatizace událostí, které k revoluci vedly, jakož i strhující portrét těch, kteří byli v jejím čele. Tak přesně to od La Révolution nečekejte. Tady jsme v realitě divných chorob, nesmrtelnosti a voodoo šílenství. Pátá řada bude o tom, jak Hitler vyhrál válku a nesmrtelný Napoleon mu půjde po krku. Jinak je to ale vlastně koukatelná jednohubka plná skvělých obrazů, brutality a doprovázená výborným soundtrackem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na moje prekvapenie celkom dobré, hoci nemám rád zombíkov a na druhej strane mám rád francúzsku revolúciu, no z nej tu ostali len kostýmy. Veľmi chválim hudbu, tá bola fakt dobrá, veľmi sa mi podobala na Leftovers. Vedela navodiť správnu atmosféru. A takisto chválim pre mňa neznáme dve francúzske herečky, na ktoré sa dobre pozeralo, aj keby hrali Indoslovenky pri kontajneri. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho s tím, že to bude drsný a špinavý historák vrcholící VFR, ale to jsem se kapánek spletl. Příběh sleduje dění v jednom z francouzských hrabství, ve kterém se objevil jakýsi nadpřirozený virus, který jeho nositelům dává nadlidské schopnosti a touhu po krvi. A to se líbí místní už tak zkažené šlechtě. A tak zatímco se doktor Guillotin snaží najít vakcínu, lid a pár sociálně uvědomělých šlechticů se musí postavit bestiální aristokracii. Je to taková patlanina, ale líbil se mi ten duch Bratrstva vlků, který se tu vznášel, umulousaná atmosféra a i místy povedená akce. Horší to bylo s konzistencí příběhu. Sladit všechny linky dohromady dělalo tvůrcům potíže, na můj vkus je tu příliš mnoho postav a zejména první polovina série se táhla takovým způsobem, že jsem měl sto chutí to vzdát. Ale poslední tři díly mi nakonec chuť napravily a přesvědčily mě, abych dal případné druhé sérii šanci. Už jen ze zvědavosti. 55% ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

1) Joseph Guillotin není vynálezce guilotiny. Tento popravčí instrument na sekání hlav je po něm jenom pojmenován. Guillotin byl zastánce zrušení trestu smrti a vzhledem k tomu, že se mu to v době revoluce nemůže povést prosadit, tak alespoň propagoval zkrácení utrpění popravovaných, tedy rychlé sekání hlav oproti pomalému oběšení. ___ 2) Seriál La Revolution měl velký potenciál. Dobrou premisu, skvělý potenciál, perfektní atmosféru, dobré herce, ale bohužel to zůstalo tak nějak napůl. Chtělo by to zhustit tak do maximálně šesti dílů. Epizody 4, 5, 6 nebyly nic moc. Chtělo by to přidat víc zombíků a hlavně by to chtělo pokračovat. První série něco před dvěma lety rozehrála, ale vypadá to, že vše zůstane otevřené a nedořešené. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Na červené eNko přišla další věcička, vymykající se všem standardům. Nebo jinak, je to prostě taková vzácná šílenost. Hned první scéna je naprosto skvělá a první díl zdá se být příslibem super příběhu a výpravného seriálu. Ve druhém díle vidíme opravdu dobře natočenou akci a postupně se na šachovnici rozjíždí velmi zajímavý příběh. Jenže postupně se to celé tak nějak neumí rozjet. Až na jeden díl je to chystání se na něco, co když přišlo, bylo to hrozně...malé. To vše bych ale dokázal odpustit. Co ale mému hodnocení ublíží nejvíce je , že jsem si k žádné postavě nenašel nějaký osobnější vztah. Všechny jsou až příliš černobílé, zatím, a to jedno překvapení na konci... Věřte nevěřte, ale ta postava se mi zdála divná okamžitě. Co ale naopak musím vynést do nebes je hudba. Tak ta je naprosto boží. Včetně nejmenších podkresů. Ta samotná tahá mé hodnocení o 10 procent nahoru. Kolem a kolem se na druhou sérii těším, protože, první dokázala udělat několik extrémně silných momentů. Jako celek na mě působí jako ty postavy. trošku odtažitě. 69 procent za fajn příslib do dalších sérií. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jelikož jsem si o Revoluci dopředu nic nezjišťoval a šel do ní čistě na základě traileru,čekal jsem celkem logicky seriál o francouzské revoluci.Chvilku mi tak trvalo,než sem pochopil a vstřebal,že tohle nebude zrovna to co jsem čekal.I přesto to všechno mi nakonec ale tahle alternativní verze historie celkem sedla.Má sympatické herce,maniakálního záporaka,většinu času skvěle vypadá a hudba se taktéž povedla.I ta samotná myšlenka,že francouzská vlajka je ve skutečnosti krev lidí a šlechty a (předpokládám) že vynález gilotiny je spojen také s tímto a ve finále bylo všechno "zatajeno" se mi prostě libí.Velká škoda je,že navzdory všem kladům se Revoluce velmi často topí ve zbytečných řečech a tempo tak značně kolísá.Z osmi dílů mohlo být vzhledem k otevřenému konci klidně šest a byla by to nečekaná pecka...70% ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Sotva priemerný seriál na netflixe, ktorý má aspoň 8 epizód, poriadne temné to teda bolo ale ako nejak ma nezaujali ani samotné postavy a dej vôbec. Dopozeral som to fakt len kvôli tej temnosti a zopár kvalitných scénok sa našlo. Záverečná časť veľmi vydarená. Inak trochu nuda a určite sa v streamovacej službe nájde o dosť viac lepších seriálových kúskov. 3* ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Kromě výpravy by to příště chtělo zaplatit i scénáristu...Dějově se jedná o totální brak, kde každá druhá scéna i věta uráží divákovu inteligenci...Tvůrci si také sami podřízli krk názvem a naroubováním na francouzské revoluční události... ()

gonga 

všechny recenze uživatele

Taková blbost a kolik to muselo stát peněz. Po většinu času nuda, která se strašně hustě tváří, ale nestačí zakrýt totální impotenci scénáře a roztažení ubohé historky do šílených 8 dílů, přičemž na konci to ještě vypadá jako začátek další série. Jen to ne! Čirý brak. Přitom to muselo dát dost práce, soundtrack je fajn a atmosféra taky. Jen by scénář nesměl psát někdo po dvojité lobotomii. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Zpočátku fakt zajímavé ... ve finále to opadlo ... a velká škoda, že doteď není pokračování ... hudba a brutalita jsou fakt nadprůměrné ... čuměl jsem s otevřenou hubou ... ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Super podívaná která mě opravdu bavila. Zombií žánr zasadit do období Francouzské revoluce je opravdu super nápad a zatím to šlape docela slušně. Další řada bude jistě ještě mnohem nářezovější. Za mě zatím palec nahoru. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

1. série: Původně jsem očekával výpravný historický seriál o Velké francouzské revoluci, který divákovi nabídne reálný pohled na tehdejší události, které bezprostředně předcházely této jedné z největších události 18. století. Což jsem svým způsobem i dostal, i když s trochou fantasy prvků. Myslím, že kdyby se tvůrci obešli bez různých nemocí a lidojedů, seriál by se mi líbil mnohem víc a mé hodnocením by bylo rozhodně vyšší. Každopádně seriál je moc dobře natočený, líbila se mi ta drsná a špinavá realita předměstí, všudypřítomná bída byla neuvěřitelně věrohodně natočená. Herci vesměs neznámí, výkonnostně spíše průměrní, přesto své role zvládli poměrně dobře a žádná postava mi nepřišla vyloženě otravná, ale ani moc sympatická. Oceňuji i kvalitní kameru a střih, povedlo se i výborné hudební podbarvení, které dodává jednotlivým scénám místy až mrazivou atmosféru. S první sérií jsem hodně spokojen, je natočená nesmírně poutavě, místy až brutálně a i když je to trochu mimo můj žánr, rád se podívám na pokračování. 6/10. ()

Marfab 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem zombie, ale tenhle odlehčený formát mě dostal. Hudba doprovázející jednotlivé díly je úžasná. Neprofláknutí herci, nechutný záporák a tak trochu jiné pojetí děje je dobré. ()

e.Boďo 

všechny recenze uživatele

Tak veľmi som túžil dať aspoň jednej epizóde 4 (príp. 5) * za zaujímavé podanie zombie žánru zasadeného do obdobia okolo francúzskej revolúcie, ale z objektívneho hľadiska to jednoducho nejde. Seriál má príliš veľa otvoreného a veľmi okato sa spoliehal na druhú sériu (ktorú netflix zrušil). Taktiež mi vadilo retrospektívne vysvetľovanie udalostí. Každú epizódu bolo divákovi predostreté niečo neznáme ako fakt, ktorý bol následne vysvetlený o 2-3 epizódy neskôr (ak vôbec). Toto zrejme malo pôsobiť inteligentne, ale podľa mňa to pôsobilo zmätočne a spomaľovalo to priamočiarosť deja. SPOILER: To čo nám tvorcovia ukázali v prológu na úplnom začiatku - tomu mala predchádzať ešte dlhá cesta a bol som naivný keď som čakal od prvej série plnohodnotnú 'zombie vojnu' na úrovni štátu/kontinentu. Dostal som len pouličnú bitku v jednom mestečku ku ktorej viedlo 7 priemerne dobrých častí. Na druhej strane musím pochváliť výborný soundtrack a úsmevné poňatie historických prvkov a tradícií (francúzska vlajka, priezvisko doktora, modrá krv šľachty atď.) ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Tak to byl omyl. V domneni, ze se neco dozvim jsem ziral na kraviny a o revoluci jen drobecky. Krome toho to byla dost nuda. Milion postav, kazda byla placata, nezajimava. Brak. ()

shaacul 

všechny recenze uživatele

Úplně nechápu nízké hodnocení, často s dodatkem, že bylo očekáváno historické drama. Podobné je hodnocení i na IMDb, celý seriál má hodně špatné hodnocení, ale jednotlivé epizody relativně vysoké. Někdo asi neviděl trailer a po pár minutách dal negativní hodnocení. Pravda je že označení Drama / Dobrodružný / Historický není úplně přesné, spíše je to Fantasy / Horror zasazený do (pseudo) historických reálií. Kamera je hodně instagramová, stejně tak i výběr herců/hereček, hodně scén silně na efekt. Ale je to přiznané, už prolog tím byje do očí, tak proč na hru tvůrců nepřistoupit. Doba před francozkou revolucí byla dekadentní, tak proč nenatočit dekadentně i seriál, který se tou dobou inspiruje. Při sledování jsem si nemohl nevzpomenout na korejský Kingdom nebo třeba na Terror. Dovolil bych si i srovnání se Zaklínačem, jednou z vlajkových lodí Netflixu, ten byl pro mě velký sklamáním, působil levně a nedržel pohromadě, La Revolution je ve všech ohledech výrazně lepší. A kdo by řekl že tak neviný erb jako strom, může mít tak kruté vysvětlení. ()

Reklama

Reklama