Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V alternativní verzi Velké francouzské revoluce objeví budoucí vynálezce gilotiny nemoc, která nutí šlechtice vraždit obyčejné lidi. (Netflix)

Recenze uživatele Remivsremi k tomuto seriálu (3)

První kapitola: Počátky (2020) (E01) 

Předvečer francouzské revoluce. Země je zmítaná občanskými nepokoji, šlechta si žije na vysoké noze a poddání trpí a hladoví. Příběh se zaměřuje na podivné vraždy mladých žen. Jeden pilný mladý doktor tomu chce přijít na kloub. Někdo mu ale hází klacky pod nohy. Během epizody bohužel přichází, pro mě dost překvapivé a nemilé, zjištění. Seriál nebude pouze historický. Obsahuje i prvky mystična ala Taboo. Tam kde počin s Tomem Hardym uspěl, La Révolution výrazné škobrtl. Působí to totiž nuceně a zcela zbytečně. Podrývá to celkem ucházející tón historického dramatu, které je doplněné o slušné kostýmy, ucházející grafickou stránku a dobré herecké výkony. Je to nucené a nepotřebné. Bojím se, že se zbytek přetransformuje do tuctového pokusu o jiný přístup k historické událostí, která to jednoznačně nepotřebuje a ze seriálu zůstane jen pocit promarněné šance a zahozeného potenciálu. Musí se opravdu zrovna tady pokoušet o "převratné" a "nečekané" pokusy o svěží adaptaci? ()

Druhá kapitola: Navrátilec (2020) (E02) 

Už se to plně ponořilo do voodoo zombie módu. Chybí tomu však nějaká pevnější ruka, větší tah na bránu. Je to unylé, rozplizlé, neohrabané. Už jsem překonal svojí nevůli vůči nevyužití historického období jako hlavního prvku. Teď je to jen nepodstatná kulisa. Seriál ještě může příjemně překvapit. ()

Třetí kapitola: Nevinní (2020) (E03) 

Konečně to chytilo nějakou konzistenci, ale pořád to nemá dostatečnou sílu, aby se příběh vymotal s vod průměrnosti. PS: Porunn má zase zjizvenou tvář. ()

Reklama

Reklama