Reklama

Reklama

Recenze (4)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tsui je úžasně nápaditý režisér, jednoduchou love story pojal zejména ve druhé polovině jako vizuální hody, hru barev, spoustu různých nápadů pro kompozici scén, pěkné motivy, které bezchybně fungují. Celé snažení podporuje velmi dobrá hudební stopa. Překvapilo mě, jak dobře funguje komediální složka, která nedrhne, druhá polovina už je patřičně dramatická, vážně smutný, dojemný příběh. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Svěžestí je to kompatibilní s Romeo & Juliet od Zeffirelliho. Navíc trochu praštěné. Smutný závěr jsem si dokázal přesně představit popsaný v legendě. The legend of the Butterfly Lovers je přitom o tisíc let starší, než shakespearův příběh. Maximum, protože mi to sedlo do nálady a protože dívka, která dovede "zastříhat" ušima, se tak často nevidí. Po druhém a po třetím vidění: Krásná hudba, krásný film, ke kterému jistá "zastaralost formy" perfektně sedí. Můj blog o příběhu: http://scobak.blog.sme.sk/c/374419/zili-kdysi-davno-zamozni-rodice-kteri-meli-krasnou-a-poslusnou-dceru.html ()

Reklama

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Poněkud bláznivý, ale extrémně milý a zábavný kousek na téma zakázané lásky jemuž dominuje překrásná hudba, krásné chrámy, příroda, ústřední dvojka a v závěru pak výrazný odklon od komediální stránky k té dramatické. Rozhodně se jedná o snímek jež by si zasloužil české titulky, takto bohužel zůstává jistému okruhu diváků nedostupný. 85% ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Aka Lovers, neboli adaptace znamého příběhu Butterfly Lovers o tragické lásce dvou milenců. Lovers jsou v první půli lehce ztřeštěnou, ale nápaditou romantickou komedií, aby v druhé polovině plynule navázali na původní verzi. Rigidním fanouškům původní verze jako huangmei diao (Love Eterne, r. Li Han Hsiang) sice může přivodit lehčí šok, ale Tsuiovy svérázné podoby tradičních příběhů a klasických filmů jsou určitě lepší, než kdyby opakovaly neměně to samé. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama