Reklama

Reklama

King's Raid: Iši o cugu mono-tači

(seriál)
  • Japonsko キングスレイド 意志を継ぐものたち (více)
Trailer

Epizody(26)

Obsahy(1)

Je to již sto let, co se hrdinný král Kyle postavil strašnému pánovi démonů Ang Mundovi. Jejich souboj je opředen tajemstvím, ale jedno je jisté, král Kyle záhadně zmizel a pán démonů byl pouze zahnán, nikoli poražen. Poté zavládl na dlouho dobu klid a mír, který byl však poznamenán vyhnáním temných elfů z hlavního města království, protože králova nevlastní sestra, napůl temná elfka, spáchala před svou smrtí vážný přestupek proti zdejší víře.
Teď však přišel čas, kdy se návrat pána démonů blíží. Démoni před pár lety opět vnikli do království a začali napadat lidské osady a nyní se dokonce dostali do blízkosti samotného hlavního města, kde ohrožují jeho obyvatele. Mladý rytíř ve výcviku Kasel je touto zprávou obzvlášť zasažen, je sirotkem, a to právě díky útoku démonů na jeho vesnici, při kterém zemřela jeho matka. Po letech v sirotčinci je nyní rozhodnutý se stát rytířem a získat moc, se kterou by dokázal ochránit všechny své blízké. Když se navíc nevrátí hlídkující patrola rytířů, ve které byl chlapcův přítel a mentor Clause, tak se Kasel rozhodne pro riskantní záchranou misi... 
Díky sílícímu nebezpečí ze strany démonů je také místní šlechta donucena porušit zákaz vstupu temných elfů do města, když jeden ze zdejších baronů naverboval k obraně skupinu elfských žoldnéřů. Ti však mají ve městě své vlastní plány...
Vše se zamotává, doba povstání pána démonů se rychle blíží a jediný, kdo by tomu mohl zabránit, je syn krále Kyla, který by, stejně jako jeho otec, pozvedl mocný a posvátný meč, který je ale zapečetěný vládci jednotlivých frakcí v království a ti z nějakého důvodu nejsou příliš ochotní klíče k pečeti vydat. (Jeoffrey)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

King's Raid je minimálně v linii kolem Kasela tím asi nejvíc generickým a nudným fantasy seriálem, co jsem poslední dobou viděl. Kaselova linie je jak pomalá procházka deseti kilometry rovného betonového koridoru, kde kolem není nic, čím byste se mohli kochat, vše je sterilní, očekávané, nudné, vyčerpávající a už od prvních kroků vidíte na konec cesty. Překvapení žádná, jak to bude s hlavním záporek jasné už od prvních dílů. Navíc nemá Kasel ani žádný zajímavý a zapamatovatelný charakter, je to prostě Mirek Dušín verze 1.0. Což je ale prý ukázkou mizerné adaptace herní předlohy, protože v původním RPG je Kasel docela originální a i zábavný (říkali hráči). Ani zbytek jeho týmu není nějak výrazný. Po pravdě mě Kaselova linie nebavila až tak, že jsem měl často chuť jeho příběhy prostě jen proklikat. No a pak je tu linie druhá Riheetova. Ze začátku mnohem zajímavější, slibující politický přesah a možnost nějakého povedeného vývoje postavy. Byly to díly s temnými elfy, které mě u seriálu celou dobu držely, zajímalo mě, co bude dál. Tahle linie se ale násilně přetrhá, to co mě zajímalo se nevyřeší a další díly jsou tak jen o hledání pravdy (kde mi ale chybí některé podstatně detaily, třeba jaký je přesně vztah mezi Riheetem a Illiyou) a sebe sama a to opět docela nudně. Pak se samozřejmě obě linie protnou, dojde na finální souboj, kde oceňuji nějakou tu týmovou práci všech postav a samozřejmě i na naprosto očekávaný konec, který může působit i mírně uspokojivě (už jenom tím, že je konečně konec, ale i nějakým tím vyzněním), ale dojem zachraňuje opět jen velmi slabě a hlavně pro mě dost pozdě. Jako pozitivum musím zmínit absenci jakéhokoli dalšího mizerného zvířecího maskota, protože po pravdě toho jsem tu podvědomě a dle zaběhnutých "fantasy dle hry" zvyků také očekával... Za mě bída. 3,3/10 ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama