Reklama

Reklama

Mistr

  • Hongkong Long hang tian xia (více)
všechny plakáty
Trailer

Čínský mistr kung-fu Tak žije v Americe, kde má malý krámek s léčivými bylinami. Majitel jedné americké školy kung-fu se ho snaží zabít, aby dokázal, že jeho styl a jeho škola jsou nejlepší. Po tvrdém souboji se Tak dostává do zdravotních problémů, nemůže pracovat a jeho obchod je zavřen. Naštěstí za ním přijíždí jeho nejlepší žák Jet, který nejen že pomůže svému mistrovi znovu otevřít obchod, ale především udělá vše pro to, aby zlikvidoval jeho největší nepřátele. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný akčný film s Jet Lim, ktorý patrí medzi jeho najhoršie filmy. Má iba priemerný príbeh o bojovníkovi, ktorý príde za svojim majstrom do USA, ale zistí, že sa dostal do problémov s miestnym výborným bojovníkom a jeho skupinou a tak chce urobiť všetko preto, aby svojmu majstrovi pomohol. Spracovanie je ale tiež iba priemerné, príbeh po dejovej sránke neobsahuje nič zaujímavé, ale aspoň je svižný, nenudí a má dobrú úroveň zábavnosti. Akcie tu nie je málo a nie je zlá, ale ani moc spokojný s ňou nie som. Jet Li je viditeľne vo výbornej forme, ale súboje nemajú až takú dobrú choreografiu, chýbajú zaujímavejšie momenty a ani natočené nie sú práve najlepšie. Ale zase finálna akcia na streche je už dosť dobrá, Jet Li a nielen on sa už môže výraznejšie predviesť a aj súboj v autobuse je zaujímavý. Z hereckého obsadenia okrem Jet Liho už dokáže aspoň trochu zaujať iba jeho majster a nová čínska kamarátka, inak je tu zbytočne mnoho nezaujímavých postáv, hlavne trio polepšených gangsterov, ale ani záporáci na tom nie sú o moc lepšie. Ale ani celkovo sa tu nenájde žiadna úplne normálna postava, aj Jet Li tu predstavuje nie práve najrozumnejšieho teenagera, ale zase aj kvôli tomu sú tu dialógy dosť zábavné. Réžia, ale aj technická stránka ma negatívne prekvapili, ich úroveň nedosahuje ani len priemeru, čo by som od Tsui Harka nečakal. A aj prostredie USA je rozhodne záporom. Na tento film sa dá bez problémov pozerať, nenudí a dokáže pobaviť, ale na Jet Liho je to hlboký podpriemer. Objektívna kvalita filmu- 50%, film sa páči mne na 54%. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Opravdu neuvěřitelný kousek. Ten film je tak špatný, až je zábavný. Děj neuvěřitelně strašný, ale co je nejtrapnější, to jsou postavy záporáků. Takový kokoty jen tak neuvidíte. Celé je to navíc rámováno neskutečně příšernou hudbou. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Rýchlosť a baletnosť pohybov Jetovi tak vlastná je jasne rozpoznateľná aj tu, no akcia je podkopaná príliš necitlivým a okatým strihom a akčne scény sa často krát skončia skor ako sa začnú. Až záverečná 15-minútovka zasíti divákov hlad po poriadnej akcii. Komediálna postava hlupáčika Jetovi príiš nepristane a dejovo film zaujme len pár podaranými vtípkami. Pekelné zákutie Harkovej kung-fu tvorby. (5/10) ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Čínský mistr kung-fu Tak (Wah Yuen, nejlepší bojovník čínské opery i akrobat) má v USA krámek, který mu hned v úvodu rozmlátí o deset let mladší Johnny (Jerry Trimble, taekwondista s nejrychlejším kopem na světě) pod záminkou, že jeho bojové umění je lepší. Souboj je k smutku mému krátký a spíše nerozhodný, Tak ale nakonec musí utéct. Pořádek přijíždí zjednat učeň Taka samotný mistr wu-shu Jet Li. Dále se ve snímku mihne několikanásobný šampión Billy Blanks, jehož biografie rovněž stojí za přečtení. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je skutečný děs. Po jeho dokoukání jsem se chvíli díval do prázdna a nevěřil tomu, co mám vlastně za sebou. Takže to shrnu. Mladík Jet přijiždí do Ameriky za svým mistrem, nemůže ho najít, protože ho zbil záporňák Johnny, který si takto dělá monopol na výuku bojových umění, a mistr se ukrývá neznámo kde... Protože se jedná film o BU tak musím konstatovat, že scény jsou průměrné, viděl jsem lepší ve filmech 10 let starších. Film, kromě stupidního děje, navíc trpí strašným střihem, jsou vidět žíněnky pro dopad, konstrukce kulis a celé to působí jako kdyby to bylo sestavené z nepovedených záběrů. A Jet Li v kšiltovce a světle modré bundě do pasu je k popukání. Pokud nejste skalní fanda Jeta, vyhněte se tomu obloukem. Vy ostatní, co chcete vidět Jeta bez drátů, podívejte se na Fist of Legend. PS. Po zhlédnutí remasterované verze, kde je většina chybných záběrů vystřižena, zvyšuji své hodnocení z jedné na dvě hvězdy. 30 % ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Totálna haluz, len pre zažratých fanúšikov. Čínsky "humor", čínske "herectvo", čínske bitky. Áno, súboje sú fajn. Film ako celok sa však dá pozerať len ako náučný materiál o prelínaní americkej a čínskej akčnej kinematografie z prelomu 80 a 90 rokov... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý akčnák s bojovýma scénama s Jetem, kterej mě snad zatím ješte nezklamal. Fajn bojová jednohubka. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Standardní béčková "devadesátka" s příchutí hongkongské akční školy. Nechybí řada bitek, prostý děj ani nabouchaný blonďák a parta svalnatých černochů. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aj na osemdesiate roky by bola tá zápletka extrémne debilná, ale že to uviedli v 92, to mi hlava neberie. Jet Li príde do Ameriky za svojim majstrom a pritom stretne kopu dementných gangstrov, ktorí pre nejakú zmysluplnú zámienku na boj nechodia ďaleko. Väčšinou si vystačia s porovnávaním kung-fu, aby dokázali, kto ho má väčšieho. Teda lepšiu techniku. A presne taký dôvod, prečo sa chce biť s Jetom a jeho majstrom, má aj totálne retardovaný hlavný záporák. A ani Jet a jeho majster Yuen Wah nie sú príliš sympatický alebo veľkí myslitelia. No proste nebojové scény sú k neprežitiu. Našťastie bitky sú celkom v pohode. Choreografia je nápaditá aj keď väčšinou len variuje kúsky z Jetových starších filmov a sem tam sa nevyhne drátom, ktoré Tsui Hark tak miluje a ja neznášam. Ale chvaty pôsobia kontaktne a miestami dosť drsne. Dočkáme sa aj rôznych bolestivých zlomenín. Len miestami sú chvaty viditeľne pomalé. Ale väčšinou sa na bitky dobre pozerá a sú tým jediným, čo má cenu na tomto filme vidieť. Takže celkovo to je extrémne debilný film so solídnymi bitkami. 4/10. P.S: Najviac ma rozosmiala scéna v ktorej sa jeden chlapík štyrikrát strelí brokovnicou a potom sa ešte dorazí tým, že spadne na sklo. To nevymyslíš. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Taká priemerná martial arts mlátička s trochou humoru. Akčné scény síce neboli spracované až tak dobre a vďaka strihu som si ich neužil takmer vôbec, ale situácie medzi Jetom a May (Crystal Kwok) mi prišli celkom príjemné a zábavné aj napriek tomu, že boli všetky úplne totožné a vo filme aj tak nehrali veľkú rolu. Najhorší z celého filmu mi prišiel hlavný záporák a jeho kumpáni, ktorí boli naozaj nevýrazní a bez akejkoľvek charizmy či dobrého charakteru. Nakoniec film hodnotím troma hviezdami - nedá sa o ňom hovoriť ako o nejakom majstrovskom diele alebo špičkovom akčnom filme, avšak zároveň v ňom nie je nič, čo by ho zrážalo výrazne dole a má dostatočné kvality pre priemerný akčňák. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Po príbehovej stránke..0 bodov...tupšia zápletka ani nemohla byť..ale na bitky vyhráva talent Harka a obratnosť Liho vynára tento film do pozitívnych fight vôd akčných béčok konca 80. rokov... ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Asijský smysl pro humor nepobírám, vidět jeta li tajtrlíkovat bylo embarassing, film is stupid, hlavní bad guy je imbecil as hell, ti tři latino guys are stupid as well and all in all everything is bad in this silly asian work of art...zachraňuje to částečně final showdown on the roof, kde si to jet rozdá s tim imbecilem až lítaj střepy a všichni mají střepy zapíchlý v nohách ap., oba pak vylítnou oknem a držej se na provazu, imbecil ještě párkrát jeta kopne do fejsu, načež jet imbecila skopne dolu...ten pak letí, letí...dlouho...než se dole rozplácne, hurá a je konec. No byla to bžunda, ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Bylo to svižné s velmi jednoduchoučkým až primitivním příběhem. Film vzdává hold osmdesátkové klasice, na které jsem vyrostla. Jen mi tu chyběl mladý Jean-Claude van Damme. Marně jsem čekala, že se mi za nějakým rohem zjeví. Mám Jet Liho raději ve vážnějších rolích. Na blbiny tu od jakživa byl Jackie Chan. Při sledování filmu doporučuju se obklopit brambůrkami nebo pizzou zapíjet to colou nebo pivem. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Tak špatnej film až je vlastně dobrej. Akční scény jsou samozřejmě výborný, ale to U Jeta asi už nikoho nepřekvapí, dialogy sou ale natolik dementní, že sem se u nich výborně bavil. Hudba naprosto hustě otřesná a k tomu všemu sem měl koukal na jakousi otřesně anglicky dabovanou verzi. Každopádně film dementní, ale já se bavil jak u akce a tak u filmu celkově. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Těžko pochopit, že Tsui s Jetem po Mistrovi natočí špičkové dobrodrodružství Tenkrát v Číně. Mistr se totiž nedá ani brát za film, je to spíše takové nepovedené amatérské demo, ve kterém mikrofon v záběru je to nejmenší. Je mi moc líto Jeta a vůbec všech kaskadérů, kteří se tomto průšvihu podíleli, protože ve filmu jsou doslova utopeny špičkové kaskadérské kousky, a když si to na pár minut v závěru Jet Li rozdá s Trimblem ve strojovně v perfektní choreografii (noha v ovládání ventilu!), chce divák zapomenout na to předchozí. Jenže něco tak nepovedeného jako ta bitka v autobuse, či naprosté zmatení jazyků... Tsui s Jetem by tento film měli spálit (v kinech skoro nic nevydělal) a nikoliv po úspěchu Tenkrát v Číně ho znovu vytáhnout na světlo. ()

midget 

všechny recenze uživatele

Jet Li se tu jako komediální klon Jackieho Chana moc neosvědčil. Jinak jde o celkem schematickou kombinaci hongkongksých a amerických béčkových bojových filmů. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Celé je to strašně debilní- to ano ! Ale bitky a atmosféra 80.tých let přímo svítí do očí a já se bavil :) ()

Reklama

Reklama