Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při propagačním turné podporujícím vydání své nové knihy se Michael Moore setkává s lidmi, jež nadnárodní korporace (kvůli vidině vyššího zisku) hromadně propouštějí. Vydává se tedy do těchto firem a pokládá jejich vedení otázky, které se jim zjevně nelíbí. Setkává se dokonce s jedním z prezidentů společnosti NIKE. Dočkáme se i legračního sestřihu Moorových rádiových a televizních vystoupení (tv debata - mladý černošský republikán: "V roce 1992 jsem poprvé volil republikány a jsem na to dodnes hrdý!" Moore: "A jste si jistý, že jste nikdy nebyl drogově zavislý?"). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

-tHESWINe- 

všechny recenze uživatele

Dokumenty Michaela Moora vlastně asi nechápu tak úplně jako dokumenty, protože o nějaké objektivitě si divák může jen nechat zdát. Na druhou stranu jsou to vcelku dobré komedie, Mike je šikovný filmař, dobře si vybírá své cíle a u jeho filmů vydržíte až do konce. A další příjemná věc je fakt že Mike je prostě vidlák, což je za daných okolností velmi inspirující ... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Michael Moore a jeho výlet naprieč najchudobnejšími mestami v U.S.A., spojené s predstavovaním knihy s výstižným názvom, "ZRUŠTE TO". Cestou, necestou sa stretáva s nejedným šéfom rôznych fabrík či spoločností s obrovskými ziskami, ktorým sa nelení zatvárať podniky a bez problémov prepúšťať ľudí. Vrátane Procter and Gamble či NIKE. Pokladá nepríjemné otázky, ktoré nikomu nie sú po "chuti". Miestami vtipné, ako sa tento chlapík nezastaví pred ničím a kamerami z blízka sleduje reakcie kompetentných, ktorý vlastne ani tak veľmi nie sú kompetentný na jeho otázky odpovedať. Len mali smolu. Boli v nesprávnu dobu na nesprávnom mieste - teda - v prác :) Škoda len, že viacerí nenašli odvahu na priame stretnutie, ako napr. majiteľ spoločnosti NIKE. Každopádne ten svojimi odpoveďami taktiež vyšiel ako kretén. A ja mám od neho 5 párov tenisiek. Nuž, ale - bosí chodiť nemôžeme, že? ()

Reklama

mirec88 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z výborných show Michaela Moora (pretože dokumentom sa to veľmi nazvať nedá), ktorá vás rozosmeje tak, že sa budete chytať za brucho a na druhej strane vám zamrzne úsmev pri tom, ako sa správajú najbohatšie firmy ak nie sveta, tak Ameriky k svojim zamestnancom. Moore má síce veľmi svojský pohľad na vec, ale silne sympatický. Najlepší bol riaditeľ Nike. Už len tým, že ich topánky sa vyrábajú v Indonézii ma šokol a keď prijal jeho pozvanie, ten rozhovor bol výborný. Škoda, že nepristúpil na šprint na stovku, bola by to sranda :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Michael Moore je docela dobrý glosátor a má zajímavé nápady, jako třeba v tomhle případě, kdy vlastně svoje promo turné k jedné ze svých knih, pojal jako možnost natočit další ze svých dokumentů. Celkem mu to vyšlo, ale nemůžu si pomoct, nějak mi tu chybělo skutečně silné spojující téma, tedy kromě Michaela samotného. ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

MFF Karlovy Vary 1998. "Element" nezávislého filmu Michael Moore (s odstupem času spíš dogmatický fracek) a problémy s nezaměstnaností v Americe. Připadá mi to jako výkřik do tmy, vždyť celý svět se řídí nekompromisními pravidly byznysu - money for money, nikoho nezajímají problémy jiných lidí. "Dorazíme do deseti, vypadneme do dvou." ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Vo filme sa mihol aj Richard Jewell, bezpečnostný strážnik a policajt, ktorý, počas XXVI. letných olympijských hier, ktoré sa konali v roku 1996 v americkej Atlante, zachránil tisícky životov nálezom batoha plných bômb a následnou evakuáciou oblasti štadióna pred ich explóziou. V roku 2019 bol o ňom natočený film Richard Jewell a v roku 2020 v televíznom seriáli Manhunt mu bola venovaná celá druhá séria s názvom Deadly Games, ktorá mala 10 epizód. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama