Reklama

Reklama

Od chvíle, kdy jsme Julia Lavického (Jakub Štáfek) viděli naposledy (ano, bylo to tehdy, když „prodal" zápas, ale zapomněl na to, a dal krásný gól), uběhl více než rok. Lavi je, jak by řekl jeho agent Jarda (Jakub Prachař), pořád stejný dement, ale začalo se mu konečně dařit. A to jak ve fotbalovém, tak v osobním životě. S Vyšehradem postoupil do druhé ligy, kde vede tabulku střelců, opět po něm pokukují zámožnější kluby, dokonce požádal o ruku svou přítelkyni Lucii (Šárka Vaculíková), sestru Jardy... Na svatbě, která stála majlant, ale zjistí, že má už osmiletého syna, což novomanželku rozhodně nepotěší. Nedostatek financí se rozhodne řešit půjčkou od ne zrovna čestné party, zároveň se snaží nepřijít o manželku hned ve svatební den, postarat se o dítě, což je mu na hony vzdálené, dostat se z Vyšehradu někam výš, nebo se poprat s praktikami jistého fotbalového Taťky... Prostě už zase se řítí jak lavina – z jednoho problému do druhého! (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (510)

castor 

všechny recenze uživatele

Barsíčka to tehdy nebyla, ale do FC Slavoj Vyšehrad to zase neměl daleko. Nicméně o domovské Spartě, která už nehodlala přivírat oči, se zase začíná šuškat. Nejdřív ale musí vyřešit, že jeho klubu hrozí sestup z druhé ligy, že si půjčil na svatbu od špatných lichvářů, že je jeho tchán zapáleným slávistou, a že se na scéně objevil osmiletý kluk, který má na pindíkovi totožné znaménko jako naše ne zrovna nejostřejší kopačka. U seriálu jsme postupně naráželi na to, že pokud se nešlo „hlouběji“ a s dílčími pointami, fungovat to nebude. A těch záchodových gagů bylo ve finále trochu moc. Film je v tomhle jak přes kopírák. Jen vznikl za víc zlaťáků. Rozhodně nenabídne nějakou sofistikovanou (fotbalovou) satiru, ač odkazy na reálné fotbalové kauzy jsou vesměs moc fajn. Jinak je to ale o hořících penisech, průjmech, zvratcích, létajících psech či obnažených striptérkách a míru únosnosti pokouší opravdu dost. Někdo tuhle všudypřítomnou pokleslost nedá, na druhou stranu české komedie propírají stále to samé, takže Štáfkova sebevzhlíživá guma je svým způsobem vlastně svěžím závanem. A ještě zvládá evokovat dojem jisté velkoleposti, protože načančané je to opravdu slušně. Zatímco Ondřej Pavelka (bohužel) nemá tolik hlášek jako v seriálu, Jakub Štáfek je dál energickým hovadem, baví i podpantoflák Jakub Prachař, ač jen variuje svoje četné výstupy z televizní obrazovky. Bál jsem se dětského elementu, ale nakonec dobré. Je to peklo, je to jednorázovka, má to spád, má to styl, přesto jsem vtipů čekal (mnohem) víc. ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Blitky, sračky a hořící erekce. S „fylmovým” Vyšehradem získala tuzemská kinematografie svůj Děsnej biják. Je to svižný, protkaný fotbalovými narážkami (chytne se i ten, co zná jen Rosu a Berbra) a stran praktické kreativity dost možná vrchol toho, co dnes umí český film nabídnout. Štáfek dělá, co může, aby zachránil současnou komediální filmovou tvorbu pro mladé. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Richarde, už jsem si vzpomněl, kde jsem tě udělal." Prochlastaní talenti padající z balkónů mě vždycky bavili, fotbalovou korupci uznávám jako každej správnej sázkař a kouření od řidičky za jízdy považuju za budoucí základ doporučení od BESIPu. Laviho mám prostě rád a zároveň tyhle týpky dost nesnáším, takže jsem si užil nenápadný fotbalový šťouchance, zasmál jsem se několika klasikám na trati Sparta - Slavia, přežil jsem vymaštěný fórky a u vztahovejch poučení jsem měl chuť kopnout si ze zoufalství do Bicana. Ale do legend se nekope. Někdy. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Lavi je tak trošku dilina a já si myslel, že budu taky, když se na tohle podívám. Popravdě bych na film po tak trapném seriálu ani nevyrazil, kdybych před kinem nepotkal kamarády, když jsem měl zrovna dvě volné hodiny. Tímto jim děkuji, že mě na něj vytáhli, protože jsem se k mému obrovskému překvapení skvěle bavil. Vyšehrad je totiž dosti povedenou komedií, která je většinu času fakt vtipná a trapná je jen občas. Nechlámal jsem se sice tolik jako většina sálu, protože některé věci byly přeci jen trošku mimo, ale možná jsem jen suchar. Mnohokrát jsem se však od srdce zasmál a některé gagy jsou prostě perfektní. Scénář je sice předvídatelný a plný klišé, přesto náramně funguje. Film má začátek, prostředek a konec, přičemž má i smysluplný dějový oblouk, kde se postavy vyvinou. V českém filmu je tohle malý zázrak. Cameí je zde hromada a já si je jako dlouholetý fotbalový fanoušek velice užíval. Celkově jsem byl překvapen z režie i produkčních hodnot, protože Fylm působí jako takový malý český blockbuster a je vidět, že prachy v rukou šikovných filmařů dokážou stvořit super počin i v našich končinách. Byl jsem velice skeptický, ale jsem rád, že si Štáfek tento nekompromisní projekt vytvořil, stojí rozhodně za vidění a to já české filmy zpravidla nedoporučuji. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nedával jsem moc šancí tomu, že ještě někdy uvidím povedenou komedii plnou absolutně nekorektního humoru. Konečně správně dementní a pokleslý humor přesně podle mého gusta. Vytknul bych jediné a sice hrozně málo fotbalu. Chápu toto rozhodnutí tvůrců, díky kterému byl film podstatně přístupnější pro početnou širokou veřejnost. Spíše než o fotbalu je snímek o skládání zkoušek na otce roku. Kupodivu to funguje velmi dobře a bránice mi kmitala po celou stopáž. Nechybí tomu hlášky, nechybí tomu černý humor, nechybí tomu narážky na nechvalně známé fotbalové kmotry a překupníky s výsledky a nechybí tomu ani správně ujetý děj a mnoho známých fotbalových tváří. Za mě mimořádně dobře odvedená práce po všech stránkách. Dostal jsem přesně to, co jsem chtěl a očekával. Tohle je směr, kterým by komedie pro mladé publikum měly kráčet. Snad jen nakopnutého Bicana si mohli odpustit, to se v kině nesmál vůbec nikdo. [90 %] ()

Galerie (182)

Zajímavosti (18)

  • Když Lavi (Jakub Štáfek) prohlásí, že pověsil kopačky na hřebík, tak je za nimi vidět plakát s bývalým fotbalistou a trenérem Jaroslavem Hřebíkem. (Duoscop)
  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)
  • „Po jedné společné scéně, kde si šíleně lezeme na nervy, jsem se ptal Kuby, jak se mu se mnou točí. Říkal, že takhle vřelej a hřejivej vztah jsme ještě nikdy neměli, takže jsem za tuhle roli moc šťastný,“ prohlásil David Prachař. (Duoscop)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Reklama

Reklama