Reklama

Reklama

Medvěd a já

  • Kanada Bear with Me (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou příběhu je jedenáctiletá Emily Bradley. Před třemi lety se ona a její rodina postarala o pytláky poraněné medvídě, kterému dali jméno Masha. Ošetřovali ho, starali se o něj než se zcela uzdravilo a bylo schopno přežít v divočině bez cizí pomoci a nakonec ho pustili zpět do lesů. Nyní se Emily, která je nadšenou ochránkyní přírody, společně se svou starší, šestnáctiletou sestrou Melissou a jejím kamarádem Danielem vydává do lesů, aby tu zdokumentovali drastické mýcení lesa bezohledným milionářem. Cestou k holinám, které po sobě těžba zanechává však Emily spadne do řeky a dravý proud ji okamžitě strhne. Pátrání, které se okamžitě rozběhne, je však bezvýsledné. Emily se mezitím podařilo dostat ke břehu, kde potmě klopýtá lesem, až nakonec zakopne a při pádu ztratí vědomí. Když se probere překvapeně zjistí, že ji v objetí drží a vlastním tělem chrání a zahřívá velký medvěd. Je to Masha, s jejíž pomocí se dívka vydává hledat cestu domů. A není to věru cesta jednoduchá, protože v lese číhají mnohá nebezpečenství, především divokých zvířat. Ať už jsou to pumy, vlci, další medvědi, nebo naopak lovci medvědů. Emily a Masha se však nevzdávají a prodírají se nebezpečnou divočinou zpět do bezpečí dívčina domova. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

whack 

všechny recenze uživatele

Film nie je taký seriózny ako jemu veľmi podobný Spirit Bear, možno preto, lebo na rozdiel od neho nie je natočený podľa skutočných udalostí. Poukazuje však na reálne ničenie prastarých lesov na príklade Medvedieho pralesa Britskej Kolumbie. V týchto krásnych miestach bol aj natáčaný. Spomína aj porušovanie zákonov ťažbármi a hovorí, prečo hladné medvede schádzajú dole k ľuďom... Mali by v telke púšťať viac takýchto pozitívnych eko filmov pre deti. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Videl som asi 4 filmy pre deti s ekologickou tématikou a môžem zodpovedne vyhlásiť, že tento bol scenáristicky najlepší (čo neznamená kvalitný). Len tie dialógy boli menej afektované a takmer sa dalo uveriť tomu, že ich možno počuť aj v reálnom živote. Samozrejme ani tu nesmel chýbať starostlivý a múdry indián, pytliaci a antiprírodný človek, ktorý nakonci dospeje k "zelenému obráteniu." Pozitívom boli herecké výkony hlavných hrdiniek a fakt, že z dialógov sa toho decká predsa len čosi o lese a medveďoch dozvedia. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, ďalšia z radu rodinných ekologických "rozprávok", v ktorých záver ani nemohol dopadnúť inak než superšťastne pre všetkých. Medvede sa nažrali aj grínpisácke ovečky ostali celé. Najhoršie popri vlezlej ekologickej agitke je televízne pôsobiace spracovanie a partia tak nesympatických deciek, až som si prial, aby boli neustále pomáhajúce cirkusové medvedíky trochu ľudožravejšie. Tým dvom večne problémovým sestrám by sa patrilo stiahnúť nohavice a pekne-krásne ich vyplieskal na holú. Tej staršej by sa to, ktovie, možno aj zapáčilo. ()

-soch- 

všechny recenze uživatele

Mrzí ma, že to musím povedať, ale mne sa tento film vôbec, ale vôbec nepáčil. Príbeh postavený na tak ekologickom dobrodružstve som ešte nevidel, čo je veľa, to je veľa. Jednoducho GREENPEACE forever. V slovenskom znení: MAREK ŤAPÁK, MICHAL DOMONKOŠ, DAGMAR SANITROVÁ a iní. ()

Reklama

Reklama