Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během dovolené v Hong-Kongu se paní Ma narodí dvě identická dvojčata. Z té samé nemocnice se však pokouší utéct zloděj a vezme si jedno z dvojčat jako rukojmí. V tom všem zmatku se dítě nakonec ztratí a pan a paní Maovi se vrací do New Yorku pouze s jedním dítětem. O několik let později je z Johna Ma populárn klavírista a dirigent, který neví nic o svém dvojčeti Boomerovi, který se protlouká v Hong-Kongu jako automechanik, závodník a příležitostný bodyguard. Během Johnovy cesty do Hong-Kongu, kde má koncertovat dojde k jejich záměně a tak jsou dvojčata náhle v rolích o kterých neví ani zblo. (Fary)

(více)

Recenze (82)

imf 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan v dvojitém vydání balí stávající manželku Jeta Li a během akčních scén mu do zelí leze Yuen Woo-Ping. Splněný sen akčních fandů a báječná komedie, ve které sice občas jeden Chan překáží druhému, ale všechno to vynahradí nekonečně mnoho slavných (hongkongských) tváří ve vedlejších roličkách a bezbřehá Jackieho snaha bavit své publikum. Zkrátka zapomeňte na Van Dammea nebo Arnieho... tohle je nejlepší dvojrole v akčním žánru. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Tohle je pravá situační komedie a zřejmě nejlepší co se v Honkongu urodila.Ze všech bravurních scén jmenuju jednu co je asi nejlepší:obě dvojčata jsou společně s ženou ve vaně a ona ví jenom o jednom,zbytek si domyslete. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Jeden dítě ulice, druhý klavírní virtuos. Nebo jinak: jeden se nelekne žádných sráčů a druhý se prát neumí…. Filmy s J.Chanem by měli být vtipný. Tady se to daří od začátku! Jde hlavně o humor plynoucí se záměny dvojčat a některé gagy jsou spíše pro děti (proto má můj syn tyto filmy tak rád!!). Ale protože jde o snímek z roku 1992, tak i já ledacos odpustím. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dráha akční hvězdy je lemována fanouškovskými úlitbami. Patří mezi ně film, kde se setká se svým pubertálním obdivovatelem (MISTR KICKBOXU, POSLEDNÍ AKČNÍ HRDINA), crossover s jinou akční hvězdou (ROCKY IV, UNIVERZÁLNÍ VOJÁK, WAR) a v neposlední řadě film, kde se svým věrným nabídne dvakrát za stejnou cenu (DVOJITÝ ZÁSAH, REPLIKANT, ŠESTÝ DEN). DRAČÍMI DVOJČATY vstoupil do klubu i Jackie. Dvě slušné bitky (diskotéka, finále), ale těžkotonážně infantilní humor mě tu přes všechnu snahu (nervové propojení dvojčat, koncert/únos) nějak minul a film mě i vzdor pestrému obsazení s roztomilou Maggie Cheung (POLICE STORY), otravným Teddym Robinem Kwanem (LEGENDA O ZLATÉ PERLE) a cameo roličkami Johna Woo, Tsui Harka a Ringo Lama nudil. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ve stejnou dobu, kdy se objevily čtyři velmi pevné hýžďové půlky v Double Impact, přišel s téměř totožným příběhem i křepčící Jackie Chan. Teda, je tam navíc prvek situační komedie se vší tou typickou dětinskostí. Nebýt celkem invenční choreografie a konce v Mitsubishi autodílně, asi bych se uzíval. Apropo, asi nejsem sám, kdo si představoval Tysona (Teddy Robin Kwan), jak supluje dřevěného panáka v tréninkovém kung-fu centru.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho lepšie filmy. Má výborný príbeh o dvojčatách, ktoré boli v detstve rozdelené, pričom z jedného sa stane uznávaný dirigent a z druhého automechanik privyrábajúci si nelegálnymi činnosťami, ale so znalosťou bojových umení a po čase sa samozrejme stretnú. Zo začiatku je to ešte len priemer, ale stále sa vylepšuje, pričom je tu niekoľko dôležitých momentov, od ktorých zvýšenie úrovne filmu závisí. Najprv je to prítomnosť oboch bratov v jednom meste, potom na jednom mieste a nakoniec ich samotné stretnutie. Tento film funguje hlavne ako komédia, zo začiatku ešte nie moc vydarená, ale po čase už jedna vtipná situácia strieda druhú, pričom humor tu hlavne vyplýva zo spolupráce alebo zámeny bratov. Najviac musím pochváliť hlavne scénu s kúpaním. Po akčnej stránke už film mierne zaostáva, ani tu akcie až tak moc nie je a v rámci Hong Kongskej tvorby Jackieho Chana patrí do slabého priemeru. Ale výnimkou je skvelé finále v skúšobni áut, ktoré naopak patrí medzi to najlepšie, čo som od neho videl. Je tu viacero výborných kaskadérskych kúskov, zaujímavých súbojov a mnoho vtipných situácií. A som spokojný aj s obsadením, pretože je tu viacero známych hercov. Film určite nápadom pripomenie Van Dammov Dvojitý zásah, ale ten sa mi páči o niečo viac. Ale to nič nemení na vysokých kvalitách tejto akčnej komédie. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 76%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tradičný Jackie v dobrom slova-zmysle. Pokiaľ sa nepustíte do jeho filmografie tým štýlom, že budete pozerať jeho filmy jeden za druhým, tak si ich naozaj vychutnáte. V opačnom prípade by ste však mali pocit, že sú všetky na jedno kopyto. Každopádne ale nemožno odoprieť originalitu akčných scén, na ktoré majú v hongkongských štúdiách snáď samostatné oddelenie choreografov. Akcie je teda špičková, vtipná, má to šmrnc, ale hlavne hlavu a pätu. Scenár je jednoduchý, no dôvtipný, nevtieravý a hravý a tvorcovia z neho vyťažili čo sa dalo. Hudba na motívy bondovskej série mi však nepasovala 80%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Od prvních minut dobře zvládnutá a nápaditá akce. Jacky Chan v době, kdy ještě neohroženě kraloval akčním komediím. Tentokrát v dvojroli. Využito je všech možných klišé na téma dvojčat, veškerá komika pak pramení z toho, že jeden Jacky se prát umí, zatímco druhý vůbec ne. Závěrečných 40 minut je naprosto dokonalých. Od dialogu v koupelně: "Proč jsi oblečený?" "Já nejsem oblečený." až po obří bitvu v zkušebně automobilů Mitsubishi. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Úplně mě to vrátilo do starých časů. Klasická Chanovka tak jak ji mám rád, jen je tu Jackie dvakrát. A ty vtípky se záměnami jsou prostě perfektní. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Jackieho odpoveď na na Van Dameho Double Impact, ktorý je s prehľadom válcovaný touto svižnou akčnou peckou. Na všetkých frontoch jasná prevaha a výborná zábava. Pre fans jasná voľba. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan jak jej chceme a vyžadujeme. Komedie se spoustou skvělých a hlavně zábavných soubojů. Tentokráte dvojitá porce humoru navíc. PS: Snad každý herec si časem vyzkouší dvojroli, jen málokdo ovšem má štěstí že se povede. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná kung-fu komedie... vzhledem k Jackieho ostatní postosmdesátkové tvorbě vlastně silný nadprůměr. 7/10 ()

predators 

všechny recenze uživatele

J. Chan opět exceluje!!! Tentokráte ukázal i něco ze svého herecko-hudebního umění. Nezapomnělo se ovšem i na oblíbené bitky, kterých je dost a většina z nich je extrémě vtipných. A nejen ony, ale celý film je doslova prošpikován komickými situacemi. Dvojroli Jackie zahrál perfektně a i ostatní herci mu nic nekazili a tak tu máme možná nejlepší film o dvojčatech:-)....PS:Dvojčata si přičtou hvězdičku navíc:-)80% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zábavka plná komediáleho herectva (?) Jackieho Chana so skvelými bitkami (ako vždy). A miestami príjemne cítiť účasť Tsuia Harka... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Já bejt džekým, tak pošlu dvojče do venezueli a nabalim si ty dvě kočky sám. Humorem fajn, akcí nic moc.. Džeký opět zachranuje (film). ()

Reklama

Reklama