Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedné letní noci se v chatové osadě proplétají příběhy dvou generací – rodičů a jejich pubertálních dětí. Rodiče tráví tento čas s trochou snahy užít si, přičemž se pohybují na samé hraně slibu věrnosti svým partnerským protějškům, děti jej prožívají s opravdovostí, kterou přináší první nevinné lásky. Pepík má rád Andulu a protože si myslí, že otec s matkou přijede až ráno, přivede si ji v noci do chaty. Povídají si a usnou. V noci ale přijíždí jeho otec se sekretářkou. Andulina matka, jejíž manžel je na rekreaci u moře, si mezitím v noci vyšla na romantickou procházku se sousedem. Když jsou dospělí přistiženi, snaží se vše zakamuflovat, ale děti se k lásce přirozeně přiznávají… Komedie to není třeskutá, spíše lyrická. Je z pera Jiřího Marka (autora seriálu Hříšní lidé města pražského) a pozoruhodná je také obsazením: v rolích mladých se objevil Vladislav Beneš, Olga Machoninová, Jan Kraus a taky dnes známá spisovatelka Tereza Boučková, tehdy Kohoutová. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela depka. Dravé mládí se sny a touhami a pravdomluvností, staří ohnutí pardálové, které už život vytvaroval k přežití. Možná trochu moc schematické, ale zajímaví herci. 70% ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Nesourodý pelmel povah a (ne)charakterů v banálním příběhu... Můžeme opakovaně slyšet slangové pojmenování pro štětec pemzlík, slovo je zkomoleninou z německého pinsel-štětec. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nudné formou i obsahem. 1) Ke sledování mě nalákali 17letý debutant Vladislav Beneš, 17letý Jindřich Hrdý a 20letý Jan Kraus._____ 2) Ale kožené knižní dialogy mě zase odlákaly. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Letní den odhaluje chatařskou kolonii, která snad kdysi bývala jakousi trampskou osadou, v níž si ovšem asi všichni vykali (protože si vykají nadále), snad smetištěm chatek stavby mládeže, v plné kráse – tj. v jejím zoufalém shánčlivém sisyfovském eskapismu, na němž staří lpějí a kterým mladí opovrhují. Co pěkného se tady asi může odehrát? Nic moc. Normalizační rozčarování z osadního trampingu odstiňuje dvě ze tří nočních milostných epizod nežádoucím – a režisérem zjevně nepředpokládaným – způsobem. Zatímco erotická eskapáda čerstvě jmenovaného náměstka se sekretářkou vyznívá adekvátně odporně, noční procházka dvou pamětníků – souseda a sousedky – do minulosti se v tomto prostředí zvrátí v rozkrádání socialistického majetku a nesmělé sbližování dvou dospívajících v přizpůsobivé smlouvání a všechnu předešlou opravdovost ponižuje. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Můžeme zde opakovaně slyšet slangové pojmenování pro štětec – „pemzlík“, slovo je zkomoleninou z německého „pinsel“ („štětec“). (sator)

Reklama

Reklama