Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film bojových umení zobrazuje vzťah legendárneho hrdinu a majstra bojových umení Wong Fei-Hunga (1847-1924) proti cudzokrajným silám (Angličanom, Francúzom a Američanom), ktorí plienili Čínu. Keď sa Aunt Yee vracia späť z Ameriky úplne prispôsobená Západu, Wong Fei-Hung sa ujme role jej ochrancu. Ukáže sa to byť veľmi ťažké, keď sa jeho škola bojových umení a miestna domobrana zapletú do zúrivých bojov proti zahraničným a a miestnym úradom. Násilie sa zosilňuje, a dokonca aj Aunt Yee má pochybnosti k novému západnému štýlu. Veď je možne bojovať s Kung Fu proti zbraniam? (genetique)

(více)

Recenze (93)

InJo 

všechny recenze uživatele

Za začátku celkem hrůza (nezajímavý a chaotický děj, slabý humor a ani s akcí to není žádná sláva!), naštěstí druhá polovina už slušně táhne - děj se konečně vyjasňuje, humoru je pomálu a akce jednak skoro neustává, ale hlavně je opravdu dobrá (Jet si to dává jako král a má i velmi důstojného soupeře). Má to mraky chyb (technických, scénáristických, hereckých...), ale cílovka (milovníci kung-fu mlátiček) by to určitě vidět měla. Kdokoliv jiný ale vážně nemusí... 70 % ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak už mi je to jasné, prečo všetci nadávaju na hollywoodske filmy Jeta Liho. V jednoduchosti je krása a to presne sadne na tento film. Ten má dokonca sľubný príbeh, čím si len prilepšil a samozrejme dokonalé kung-fu súboje. Tie akoby predbehli Matrix! Trošku mi prídu vtipné tie ich metrové vlasy a vyholenej pol lebky. 95%. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Noční souboj Wong Fei-Hunga s mistrem Železná košile v provazcích deště byl jedním z nejlepších zážitků, který mi opus magnum Harka Tsuie přinesl. Jinak bych celou tuhle národoveckou oslavu všeho čínského prostříhal a zkrátil minimálně o polovinu. Viděl jsem bohužel plnou verzi a věřím, že zkrácený režisérský sestřih mohl mít daleko větší grády. Víc než dvouhodinové plácání se v mnoha plytkých dějových kudrlinkách a čínských moudrech, nevtipných humorných vsuvkách a nezajímavém romantickém žvatlání by, nebýt okořeněno dokonale vytuněnými souboji, stahovalo Tenkrát v Číně do bahna jen těžko stravitelného podprůměru, kdy máte chuť použít rychloposuv. Čili jen za tři. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nechapem ako sa tomu, napriek zmatenemu rozpravaniu a dost nezaujimavemu deju, podarilo vybudovat ten pocit osudovosti a dejovej epiky. Hlavne vsak je, ze tam je obrovska hronada akcie (velmi casto skvelej), vizual sa tiez velmi vydaril a remeselne je to miestami na urovni Hollywoodskej velkoprodukcie. Aj napriek rozpakom som si to dost uzil, ale pokracovania vidiet nepotrebujem. Jet Li prekvapivo v pohode aj herecky, nie iba atleticky. Takze miestami trochu nuda a casto pocit, ze pozeram velku nesmrtelnu klasiku. 8/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Čím chce být Tenkrát v Číně? Dobovou freskou s asijskou dávkou komediálnosti a i jen tak mimochodem akčním příběhem jednoho mistra bojových umění? Pulzování mezi těmito dvěma póly mi dělalo docela problém, i když to není nic nového. Dobývání Číny západními obchodními společnostmi je určitě zajímavé téma, ale raději bych viděl Jet-Liho se všemi svými bojovými prvky z jeho tehdejších HG filmů. Toho jsem se dočkal až v poslední třetině, kde to všichni přítomní rozbalí ve velkém a divák může jen tiše sledovat a doufat, že jednou bude umět aspoň zlomek jejich schopností. Jak koukám na zdejší hodnocení, přijde mi, že lidé hodně dávají jen na závěr (žebříky, loď) a zapomínají na předešlých 100 minut filmu, v kterých se toho moc nestalo (snad jedině ukázka nějaké speciální asijské textilie, která schne rychlostí světla:)) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Jet Li rozprával počas natáčania mandarínsky, v post-produkcii bol nadabovaný do kantončiny. (m.a.t.o.)
  • Zaradené medzi "1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než zomriete", ktoré zostavil Steven Schneider. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama