Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Barry Wirth (Sam Worthington známý z filmů Velký nájezd a Špinavosti) byl právě propuštěn z vězení a už nikdy, ale opravdu nikdy, se do něj něchce vrátit. Spolu se svým přítelem Johnnym Spiterim a napraveným gangsterem, restauratérem Dabbou, poznávají, že žít v mezích zákona je mnohem těžší, než si původně mysleli. (oficiální text distributora)

Recenze (24)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Vizuálně sterilní film s pohříchu tradičním příběhem (jakkoliv se ho snažili tvůrci zamotat), který oživuje akorát geniální David Wenham. Kdykoliv se objeví, je boží... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jak kouzelně hrající Wenham a Spall vyrovnávali účty, plánovali podrazy a sháněli parťáky. Obvyklá klišé jsou v přijatelné míře, pohoda dokonce v naprůměrné. Tahle perfektně obsazená podívaná by jen potřebovala širší diváckou základnu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kriminálních komedií, které se snaží zabodovat spoustou coolových postaviček, sympatickým hrdinou a zápletkou s překvapivým vyústěním na konec, produkují studia ročně desítky a v jejich inflaci tenhle australský snímek příliš nevyčnívá. Rozhodně není tak špatný, aby zavdal příčinu k nějaké fundamentálnější kritice, ale charisma má snad jen sympatický defraudant zahraný Timothym Spallem známým ze série o Harry Potterovi. Spoustě dalších herců nebo jejich postavám k dokonalosti hodně schází a film taky jen obtížně balancuje mezi kriminálkou a komedií. K legendám v příslušném žánru, jako je Podraz, vzhlíží tenhle film jen z velké vzdálenosti. Celkový dojem: 55 %. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Během první poloviny filmu se této komedii stěží jednou podařilo zvednout mi nepatrně koutek v úsměvu. Drama? Krimi? Hmm, necítila jsem ani špetku napětí, zájem o děj a jeho hrdiny se pohyboval někde těsně nad hranicí 32 stupňů Fahrenheita. Zmatená, roztříštěná forma příběhu taky přliš nepomáhala k většímu zaujetí a marně pátrám po jediné ingredienci filmu, co by si zasloužila větší chválu... Mám se podělat nadšením, že v tom hraje nastávající pan avatar/infiltrační terminátor? Nebo že tam ve slipech cupitá Faramir? Ne, skutečně nic na mě nezapůsobilo nadprůměrně, konec přemýšlení - "Vyrovnat si účty" nestojí za další můj čas. Usnula jsem zhruba po 40-ti minutách a nijak toho nelituju. 40% ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

film, který neurazí, ale i nenadchne - zápletka není nic nového pod sluncem, to tu bylo už mnohokrát, děj se občas vlekl, že jsem si říkala, že to nedokoukám a vykašlu se na to... ale musím uznat, že některé momenty jsou opravdu nezapomenutelné, a tím myslím výslech Johnnyho (Davida Wenhama), ten byl opravdu kouzelný :) na konci filmu jsem byla nakonec ráda, že jsem se na to dokoukala a že to nebylo zase až tak špatný, takže krásný 3hvězdičkový průměr ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Kouzelná krimikomedie s naprosto dokonalým Davidem Wenhamem, při vzpomínce na jeho hlody u soudu se řežu ještě teď :) Australáci rulezz! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Australsku kinematografiu mam rad -- zacalo sa to uz Wolf Creek-om -- a Gettin Square je celkom dobry, priemerny film o tom, ze zivot v medziach zakona je tiez masaker. 61 % ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

ale hej, trocha tazkopadny, javi sa ako bckovy, ale nakoniec to nedopadne az tak zle. autralska kriminalka. preco nie. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hodně podobalo těm připitomělejm anglickejm komediím,ve kterejch vystupujou takový ty feťáčci s dutejma makovicema,a já jich vždycky mám plný zuby.Tady je taky jeden,slizoun v čínskejch pantoflích a vykrojenejch trenclích,a já při každym záběru na něj měl sto chutí po tv hodit popelník.Sice se ve filmu objevily i vtipný hlášky,ale za víc než 50% to nebude. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Prvá polhodinka filmu ma nezaujala až nudila po prvých 20 minútach som chcel vypnúť film. Ale dal som ešte desať minút filmu a zaujal ma. Dopozeral som nebolo to zlé, ale chýbala tam dravosť veľmi veľa je podobných filmov. Režisér nemal žiadne nápady . Škoda. 4/10 ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Na Australany opravdu slabé, to jsem je posledně asi přechválil. Na druhou stranu je možná těžký udělat film, kde se mají delikventi už jenom polepšovat.... Spousta zbytečných řečí, a akce nikde. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Sam Worthington mě od začátku "uspával" což je škoda, protože z jeho role by se určitě dala vyždímat nějaká ta emoce nebo akce. Jediný kdo tomu tady dodal trochu vtipu byl David Wenham v roli střelenýho občas mírně sjetýho pošuka věčně pobíhajícího v drastických žabkách :-) Takže taková pohodová, průměrná, pomalým tempem se ploužící podívaná na jedno zkouknutí. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

příběh mě pobavil. Není vymašlovaný všelijakými dechberoucími akcemi.Vůbec nečekáte že ti dementi něco kloudného vymyslí a konec vás překvapí.Ústřední píseň mi ještě dlouho zněla v uších.U mě dobrý ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Gettin'Square - příjemná oddychovka na středeční pozdní večer - nic víc! Sam Worthington je pro mě stále velkou záhadou (resp. jeho současná obrovská popularita), neboť na tom člověku je zajímavé jen to, jak strašně je obyčejný (a to herecky i typově). Naopak David "Faramir" Wenham zde exceluje takovým způsobem, že by si zfleku zasloužil vlastní "spin-off" (a už jen kvůli němu to stojí za skouknutí). Stejně tak Timothy Spall - coby napravenej gangster, velice výbornej... Ostatní už je jen vata. ()

Tarako 

všechny recenze uživatele

Australská slabota a vyhozený tři stovky za DVD s nápisem "Nejlepší australská komedie roku.". Od teď už to budu brát jako varovné upozornění a radši ty peníze utratím za klokaní steak. ()

Reklama

Reklama