Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajomný muž v gorilom prevleku omráči a unesie austrálskeho obchodníka. Onedlho ho polícia nájde utopeného v Temži. Vyšetrovania sa ujíma inšpektor Perkins (Horst Tappert) zo Scotland Yardu a pri obhliadke zavraždeného nájde malú popísanú bábiku. Neznáme slová mu pomôže dešifrovať mladá odborníčka Susan McPherson (Uschi Glas), špecializujúca sa na africké jazyky a dialekty. Slová na bábike znamenajú „vražda“ a „gorila“... (Flego)

(více)

Recenze (6)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledních filmů podle knih Wallaceho který mi zbývá nedopadl špatně ale opět se jedné spíše o průměrnou kriminálku na kterou rychle zapomenu. Opět mne tu srala stupidita policajtů a samozřejmě neuvěřitelná inteligence hlavního hrdiny. Solidní atmosféra ale nezachrání to že se polovinu filmu prostě nudíte. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

První wallaceovky jsou dobře vypointované, pozdější průměrně zpracované a další jenom slabší a slabší. Tak tohle mě opravdu minulo a druhý den z hlavy vyšumí a zmizí. Je mi líto, ale po většinu času to byla velká nuda. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrná wallaceovka nemá kouzlo těch černobílých, chybí i nádech gothických hororů. Přesto jsem se nenudil. Zábavná, mrtvoly se kupí jedna přes druhou, hlavní postavy dělají tolik chyb, za něž platí, že se z toho chvílemi stává parodie. Půvábná Glasová byla v té době německou Star a Tappert trénoval na Derricka. Mlha, vraždící gorila, výchovný ústav pro mladé dívky. Komickou postavu zde představuje Hubert von Meyrinck, šéf Scotland Yardu, neustále pronásledovaný šišlavou štětkou. Zajímavé pojetí bordelu. Strašidelné ne, napětí trocha. Oddechovka. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

"Haló. Hovorí Edgar Wallace" - po 32-krát sa ozval pred úvodnými titulkami ( tu sú veľmi nápadité ) tento slogan a opäť sme boli svedkami sfilmovanej krimi slávneho spisovateľa. Úroveň týchto filmov postupne upadala, aj v tomto sa už melie z posledného. Príbeh nie je tak napínavý ako mnoho predchádzajúcich, humor sa tiež vytrácal. Tak potešili aspoň neopozeraní herci vo vedľajších úlohách a záver filmu v rýchlom tempe - ako vždy. Hlavného predstaviteľa temperamentného inšpektora Perkinsa v podaní Horsta Tapperta nie je treba zvlášť predstavovať ( o 6 rokov neskôr sa preslávil v životnej úlohe Derricka ) a Uschi Glas bola v nemecky hovoriacich krajinách nadmieru populárna už od mladosti. Prvé hodnotenie aj komentár. ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

Nie zlé, ale ani extra dobré. Tapperta mám zafixovaného ako Derricka, takže tu mi to nesedelo. Ale inak pohodovka. Štipku prekombinované. Sir Arthur trochu trápny. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Navzdory Tappertovi a Ushi, tenhle díl patří mezí nejslabší barevné wallaceovky, které i tak nemohou konkurovat svým černobílým předchůdkyním. Na vině je slabý a nezajímavý příběh. Vůbec mě nezaujal. V rámci žánru za 2. ()

Reklama

Reklama