Reklama

Reklama

Lepší zítřek 3

  • Hongkong Ying xiong ben se III: tzu yang tsu gor (více)

Obsahy(1)

V roku 1974 sa vietnamská vojna pomaly chýli ku koncu a Chow Yun-Fat ako Mark odchádza z Hongkongu do Vietnamu, aby pomohol svojmu bratrancovi Cheungovi a jeho otcovi dostať sa zo saigonského väzenia. Pomoc mu ponúkne tvrdá a neľútostná gangsterská vodkyňa Chow Ying Kit. Mark s bratrancom sa však do nej zaľúbia a vznikne nebezpečný ľúbostný trojuholník. Jej milenec Ho situáciu rýchlo zhodnotí, oboch bratancov dá deportovať a zabije ich strýka. Mladí muži Cheung a Mark sa vrátia do Vietnamu, aby sa pomstili jeho vrahovi. Podarí sa im zúčtovať s gangsterskou vodkyňou a jej milencom? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vyložená nuda to určite nie je, Tsui bol v tej dobe ešte v slušnej forme, ale jeho snaha urobiť z toho trochu hlbší a emocionálnejší akčný film, ako to dokázal s prvými dvomi dielmi jaho kamoš John, skončila pri zbytočne naťahovanej romanci plnej telenovelových dialógov, zavŕšenej sériou slušných prestreliek. Slabšie ako prvé dva diely, ale rozhodne to patrí k nadpriemeru HK produkcie 80. rokov. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Profláklé melodrama poloviny první a přepálená přestřelka půlky druhé si dávají vzájemně na hubu v souboji o životní minimum vzájemné symbiózy, ale nakonec bohužel prohrávají obě. Hark Tsui sice není úplný rutinér, ale ta telenovela teče jak cukernatějící sirup a rachotící kvéry jsou prostě jenom odzívanou změtí zpomalených záběrů zoufale žadonící o špetku tvůrčího nápadu. Navíc to celé trvá dvě hodiny. Uf! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejslabší z celý série, ale přesto slušná akční zábava, kterou ale oproti předchozím dílům trochu sráží zbytečná dvouhodinová délka a do příběhu zakomponovaný občanský nepokoje a vietnamská válka. Krom toho z předchozích dílů to už zbyl jen Chow Yun-Fat, kterej ale nese jméno postavy z jedničky, což mě trošku mate. Jestli to má být prequel a nebo ne, fakt sem to z toho moc nepoznal, nicméně akce spousta, mrtvol taky a závěr ve velkým stylu ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film s Chow Yun-Fatom, ktorý je záverečným dielom výbornej trilógie. Má zaujímavý príbeh o dvoch bratoch, ktorí sa vo Vietname počas vojny zamilujú do rovnakej ženy, ale zapletú sa aj s nesprávnymi ľudmi a tak spolu s otcom odídu do Hong Kongu, kde si ich ale problémy nájdu. Ale myslím si, že mohol byť o niečo lepšie spracovaný, aj takto je dobrý, ale nájde sa tu viacero slabších miest. Odohráva sa ešte pred oboma predchádzajúcimi dielmi a predstavuje dobu, ked´ ešte Chow Yun-Fat nemal s akciou prakticky žiadne skúsenosti a tak aj jeho schopnosti sú mizivé. Akcie je tu málo, sú tu len tri prestrelky, ale som s nimi spokojný. Ich choreografia nie je až tak zaujímavá, ale sú dobre natočené a je v nich dostatok zabitých. Chow Yun-Fat tu nepredvedie takmer nič, postará sa prakticky iba o zaujímavé zničenie tanku, ale celkom slušne ho nahradí Anita Mui, kvôli ktorej umrie niekoľko desiatok ľudí. Som tu celkom spokojný aj s réžiou a vizuálnou stránkou filmu. Myslím si, že je potrebné nepozerať sa na tento film ako na tretí diel série, ale ako na samostatný film. S predchádzajúcimi dielmi aj tak nemá moc spoločné a ani sa im v ničom nevyrovná. Tsui Hark je nepochybne schopný režisér, ale Johna Woo mám radšej a on je predsa aj expertom na tento typ filmu. To dokázal aj podobným filmom Guľka v hlave, ktorý sa mi páči viac. Ja som to aj urobil, nečakal som plnohodnotný diel série a tak som aj dosť spokojný. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 72%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Woo je pryč a s ním i svižnost a akčnost předchozích dílů. Tohle už byla fakt spíš nuda a navíc se většinu času spíše kecalo, což akčnímu filmu s Chow Yun-Fatem moc neprospívá. A když na akci nakonec dojde, tak vlastně není o co moc stát, i když Fat samozřejmě zase válí. Jinak ale docela zbytečnej díl. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Největším problémem třetího Lepšího zítřka jsou jednoznačně první dva díly - až nepatří k nejlepším dílům Johna Woo, pořád jsou ještě příliš dobré na to, aby se k nim cokoli jiného mohlo přiblížit. Tsui Hark na to prostě nemá, i když dokáže točit dobré filmy. Snaživá nápadoba Wooova stylu, ale bez myšlenky a i bez talentu na pořádnou akci. 5/10 ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhý, oproti předchozím dílum minimum akce a ani nevim jakou to má vlastně souvislost s těma předchozíma dílama?? Jediný, že tam hraje Chow. Vubec mi to nepřišlo jako gangsterka, je to uplně jiný kafe, a to mě nebavilo. Zklamáání jsem očekaval, takže no suprises.. jediný co mě dost bavilo byla ta šikana na letištní prohlídce. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Třetí a poslední díl "Lepšího zítřku" opět s Chow Yun-Fatem, avšak tentokrát bez Johna Woo. Režie se ujal zdatný Hark Tsui ale kvalitativně se po kultovním prvním dílu a slušném díle druhém jedná o obrovský propad, který má s předchozími díly pramálo společného a popravdě by se to klidně mohlo jmenovat úplně jinak. Nezajímavý příběh, toporní herci a naprosto nezvládnutá akce, kde se režisér snaží přiblížit mistrovi ale spíše ho paroduje. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Na lepší zítřky se rozhodně neblýská, naopak, z trojky se stala akční telenovela, hongkongská béčka se nad svým jmenovcem hanbou rděla a moje víčka těžkla a těžkla a těž...zzzzz...zzzz...zzzz ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Hneď na začiatok treba uviesť na správnu mieru že aj keď nesie film podobný prívlastok ako predchádzajúce dva diely a tiež že tu vystupuje jedna z hlavných postáv Mark(yun-fat) tento film ma s predchádzajúcimi dvoma dielmy pramálo spoločné. Najväčšou chybou bolo, že sa réžie chopil Tsui Hark, ale nie preto, že by bol zlý režisér, či už sa jedná o swordsmana alebo do poslednej kvapy krvi , je to neskutočne zručný režisér a ja ho mám rád, ale a batter tomorrow je skrátka typická woo- ovská látka, ktorú nikto iný nedokáže natočiť s citom a s takou dokonalosťou ako John Woo, a na filme je to veľmi poznať. Nech sa akokoľvek Tsui snaží naviazať na úspech nedarí sa mu to. Niektoré scény sú úplne zbytočné, niektoré postavy tiež a tak sa nakoniec pozeráte na skoro dvojhodinový film, ktorý je doslova a do záberu poskladaný s rôznych nápadov, ktoré aj v tých najemotívnejších scénach nefungujú a taktiež ani v tých akčných a film vybudovať na takej hlúpej zápletke a obaliť ho dokonalým vizuálom ešte neznačí že sa to bude niekomu páčiť tak ako predchádzajúce časti. Normálne by to bolo za dve ale kvôli Fatovi a Harkovi to zvýšim na tri, aj keď som sa veľmi premáhal. Lepšie ak ukončíte sériu druhým dielom. Vyhnete sa tak sklamaniu ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Treti diel znova sleduje osudy Marka Gora, kedze sa jedna o prequel jednotky. Postupne zistujeme ako sa z Marka stal taky schopny gangster a strelec. Bohuzial na reziserskej stolicke nastala zmena. Woo nahradil Tsui Hark, ktory aj ked produkoval predosle dva diely, tak ma uplne iny rezijny styl ako Woo a mne prilis nevyhovuje. V centre deja stoji osudova zena v podani Anity Mui okolo ktorej sa motaju jak nasi hrdinovia, tak aj zaporaci, jak nejaky zblbnuti trubci, ktorym narusa vztahy. Dokonca je aj v akcii za najväcsieho borca a Chow Yun-Fata uci poriadne bojovat. U Wooa by takyto silny zensky element nemal narok. Namiesto kamaratstva na zivot a na smrt medzi chlapmi sledujeme otravnu romantiku na urovni telenovely. Jedinym zadostucinenim je, ze ta pipina neskonci ani s jednym zblbnutym zrebcom ale zasluzene chcipne. Akcia v Harkovom prevedeni mi tiez nesedi. Uz to nie su stylove akcne prestrelky ale hromadna vrava jak z vojnoveho filmu bez vyrazneho stylu. Je ich tu dost, ale po chvili mi pripadali monotonne a rovnako nudne ako dejova omacka. Vysledkom je priemerny film a mizerny pridavok slavnej serie, ktory je vlastne uplne zbytocny. 5/10. Kto vie ako by to dopadlo, keby sa Hark a Woo nepohadali a Woo by natocil aj trojku. Bullet in the Head, ktory mal byt pribehom trojky naznacuje, ze by to bola pecka. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kvalitný prequel s dynamickou akciou a stále vynikajúcim Chow Yun-Fatom. Tsui Hark síce postráda tú pravú Woo-ovskú aerodynamiku, ale akciu zvláda tak či tak prvotriedne. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Kde je to hrdinské krviprelievanie?...je utopené v kecoch, romanci, a Chow Yun Fatovi bez špáratka...Tsui Hark je síce talentovaný režisér, ale zrovna toto sa mu nevydarilo...ale vôbec..keby niet akcie, klesám s hodnotením ešte nižšie... ()

Derek 

všechny recenze uživatele

sklamanie. od tsuia harka (ktorý stál u zrodu série a prebral režisérske žezlo od johna woo) by som čakal niečo viac, než len (viac-menej) romantický film s pár akčnými scénami. absolútnou chybou je že tu chow yun-fat nie je prezentovaný ako killer ako ho poznáme z prvých dvoch častí. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Kdepak, tohle není zbytečný vietnamský prequel k Woovým Lepším zítřkům. Tohle je důležitá součást mytologie, protože se dozvíme, kdo vymyslel Markovi (Chow Yun Fat) image a naučil ho střílet. Tsui Hark přidal v postavě slečny Chow (hrané skvělou Anitou Mui) romantický prvek a učinil ji zcela rovnocennou mužským hrdinům. Olga Sommerová by měla radost! ()

raptorrr 

všechny recenze uživatele

Bez Wooa to proste neni ono. Tenhle snimek mel dostat jiny nazev, s puvodnimi lepsimi zitrky nema takrka nic spolecneho... ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejslabší, ale důležitá část hong kongského kultu jménem A Better Tomorrow, tvořící prequel dvou špičkovým krvavým baletům pod taktovkou mistra tohoto žánru Johna Woo. Právě komentovaný snímek má však na svědomí jiný režisér a to Hark Tsui, který nejenom, že má ve své filmografii podstatně lepší zářezy, tak na Johna Woo zkrátka nestačí. Přesto je snímek svým mixem melodramatu a akce krásně koukatelný. Ve vlastním příběhu narážíme na starého známého Marka, který se alespoň ze začátku tváří, jak kdyby neuměl do pěti počítat. Mark s nezbytným cigárem v ústech příjíždí do Vietnamu (režisér je právě z Vietnamu), aby pomohl svému strýci a bratranci ze země. Již po přistání se setkává s atraktivní ženou, která sehraje v příběhu ještě důležitou roli, hlavně ve vztahu výše zmíněných bratranců. Kromě problémů s vietnamským politickým režimem se hrdinové dostávají do konfliktu ještě s gangsterem Ho a určitě nemusím zdůrazňovat, že potyčka s gansterem vede k pořádně krvavým lázním podpořených kopcem vystřílených nábojnic ve velkém hong kongském stylu. Herci jsou tradičně, jak už to u těchto snímků bývá, dobří. Hudba je skvělá, příběh vynikající, ovšem stopáž působí lehce přepáleně a místy vycpaná vatou. Kritickému oku neujde ani pořádná dávka melodramatičnosti, která místy dosahuje opravdu úrovně přesládlé telenovely. Nakonec přeci jen klady včetně zrození neohroženého ostrostřelce Marka podstatně převažují, takže s klidným svědomím tasím i čtvrtou hvězdu. ()

Reklama

Reklama