Reklama

Reklama

Bláznivá mise 3

  • Hongkong Zui jia pai dang 3: Nv huang mi ling (více)

Obsahy(1)

Druhé volné pokračování této akční-komedi-taškařice kde hned na začátku unesený Sam (Sam Hui) se zaplete s bandou lupičů, kteří jsou zamaskování za falešnou anglickou královnu a Jamese Bonda. Sam jim vše uvěří v naději, že pro ně bude loupit v zájmu anglie a tak pro ně ukradne vzácné diamanty. Na případ je přidělen Samův dobrý přítel Kodyjack, který mu v den loupeže dělal nevědomky alibi a tak Sama kryje. Pravda nakonec výjde najevo a tak Sam s Kodyjackem se pokusí zhatit plány zákeřných podvodníků společně. (Mol)

(více)

Recenze (39)

monolog 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem řekl třikrát jinde, prímový kungfu doplněný robotkama a výbuchama, a v tomhle dílu přímo extrovně a tuplovaně. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zběsilá, ztřeštěná a infantilní hongkongská groteska od Tsui Harka (a Intersonicu, který nás zásobil už šikmookými sériemi ULTRA FORCE, RED FORCE a šaoliny) plná pitvoření, rychlého mluvení a úděsných triků, utahující si ze špiónů, vedle 007 (objeví se tu Richard Kiel alias bondovský Jaws) třeba i z "MISSION IMPOSSIBLE" (chudák Peter Graves, evidentně netušil, v čem se to ocitl) a s rozvernou hvízdanou ústřední melodií jako z nějaké Spencerovky/Hillovky. Scéna s motorkovým gangem mi zase silně připomněla druhého ŠÍLENÉHO MAXE. Kdo by to byl řekl, že u mě film s ponorkou ve tvaru žraloka nepadne na úrodnou půdu... A asi jsem viděl jiný film než monolog, protože žádných kung fu nebo robo-orgií jsem si nevšiml. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ajajaj zmena na poste režiséra trojke nepomohla i keď je to známy Tsui Hark. Stratilo to grády a potrebný švih predchádzajúcich častí i keď nápad tu je. Tentokrát sa konečne poriadne paroduje bondovka, je tu dvojmetrový borec, číňanko so smrtiacim lietajúcim klobúkom i oceľovou rukou a k obľúbenej trojke tentoraz pribudol aj malý spratok. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film by zajisté byl mnohem lepší s čitelným dabingem, nejhůře dopadl Kodyjack, kterému není prakticky rozumnět, něco si zrychlěně mumlá. To že má být dabing? Ve filmu se samozřejmě nějaké humorné situace najdou, stejně jako nereálná akce, dosti přitažená za vlasy, ale s tou musí již divák v této sérii počítat. Plusem filmu rozhodně je oživení Čelistí a Oddjoba. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

ajaj, doufal jsem, že série bude mít vzestupnou tendenci, ale ukázalo se, že marně... vypotím jednu hvězdu a na další pokračování se musím vybavit nějakými omamnými látkami... 20% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po zmene rezisera sa zmenilo aj celkove ladenie serie. Tsui Harka mam rad ako herca a v prvych dvoch dieloch si zahral vtipne epizodne postavicky. Ale ako reziser mi nikdy nesedel. Uz prve dva diely sa v niektorych akcnych scenach inspirovali u Bonda, ale tentokrat sa jedna o regulernu parodiu, ktora doslovne vykrada rôzne Bondovky. Beskutocne kreativita predoslych dielov sa vytratila. Aj ked vidno, ze film nebol lacny, tak sa nedockame ziadnych poriadnych kaskaderskych kuskov, ale skôr trikovych zaberov, ktore uz dnes pôsobia strasne zastaralo. Nie je tu ziadna akcna scena, ktora by ma zaujala. Bohuzial nefunguje ani komedialna stranka. Spickovanie medzi Kodym a jeho zenou je skôr trapne. Ich syn junior neskutocne otravny. Ani chemia medzi Kodym a King Kongom uz poriadne nefunguje. Dokonca ani camea prvotriednych HK komikov za nic nestoja. A cameo vystupy zahranicnych hviezd su este horsie, kedze sa vsetci tvaria, ze sa v tejto volovine ocitli len vdaka tucnemu šeku. Spolu s piatym dielom to su najhorsie casti serie, ktore by som odporucil vynechat. 3/10. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Začiatkom deväťdesiatok, kedy tieto filmy kolovali na VHSkách som sa na tom perfektne bavil, dnes nechápem prečo :-/ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade sa BLÁZNIVÁ MISIA premenila z akčnej komédie na plnohodnotnú, veľkoryso podanú paródiu na bondovky, so všemožnými odkazmi na dobrodružstvá agenta 007. Má to síce gule, ale akcia už nieje taká turbulentná, ako predtým. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Zadný roboti , žádný kung fu a žádná sranda. Reziser Hark Tsui se snazil smichat Bonda , Nulovou sanci a kdo ví co v neco co jako vysledek nefunguje. Kde je ta hravost? Kde jsou ty sběsilé honičky a kaskaderské kousky? A kde k sakru jsou ti roboti!!!??? Tento díl je jako z jiné doby ba mozna i jako z jiné dimenze. Zajimavé je pozorovat jak Peter Graves spíše nehraje , dva zaporací z Bonda fungují jako cvičené opice , které jim za penize rekly "udelej to" "postav se sem" , protože herecky výkon od nich necekejte. Celé se to až moc nese spíše ve vaznem stylu. Kodijack to místy má zaplacnout humorem , ale to je jako zaplacnout diru po atomovym vybuchu papirem A4 a dělat , že tam není.První a druhý díl (jedna se o nejlepsi dily cele serie!) jsem videl v TV a ty další ne. Nemohu si pomoc , ale 5 díl jsem neviděl tak označuji tento díl za nejhorší celé serie. Zrejme nektery , ktery daly 4 a více hvezd daly jen kuli nazvu nebot komentare mají podobný nazor asi je monolog nakazil anebo se jedna o ony roboty , které monolog popisuje?! ()

seeker23 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší díl série. Už první díly série nejsou úplně klasickou parodií, ale snaží se fungovat i jako (nejen) akční pecka sama o sobě (je tu spousta citací a aluzí, ne vždy vysloveně parodických, byť vždy v zábavném duchu, parodický je převážně herecký projev - ovšem nutno dodat, že přehrávání je naprosto běžné v HK filmech, takže západní divák ho asi vnímá mnohem víc). Tsui Hark se ještě více snaží, aby tento díl fungoval jako film, využívá jemněji a propracovaněji situační komiku, na straně druhé ale posiluje i vizuální orgie. Spíše než parodie je to film trochu v bondovském duchu (spousta nadsázky a nadhledu, ale i elegance, byť elegance spíše v celkovém pojetí než ve ztvárnění hlavních postav). No a místo hongkongského Clinta Eastwooda z minulého dílu tu tentokrát řádí hongkongský Sean Connery. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

"Genialny" cinsky a hong kongsky zmysel pre humor, ktoremu ja ako europsky divak s porovnavacou bazou Europa uz vobec nerozumiem. 0 % ()

AD P 

všechny recenze uživatele

Skoda ze sa z toho po 2 dieloch skvelej akcnej komedia stala parodia na: J.Bonda,Mad Maxa a ine.No od T.Harka sa caka rozhodne viac!! ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Tady už ani nostalgie nestačí. Z úcty k předlohám a vtipů z nich vycházejících zbyl jen plagiát s touhou mít ve filmu to samé, co mají na západě. Nuda a trapnost v každém záběru. Ani Hui s Makou se už nedočkají ničeho kloudného. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Oproti předcházejícím dílům sice trojka není tak vymazlená, co se akce týče, a navíc je v ní dost vaty. Ale tentokrát je i ta vata v klidu koukatelná a místy i zábavná. Zklamáním je dost slabý závěr, nicméně je to o něco lepší než dvojka. A jak už zmínil "choze", sledovat enormně znechuceného Petera Gravese je vážně sranda :-) Matně si vzpomínám, že v kratší verzi od Intersonicu s ním bylo ještě pár scén navíc. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Obrovskej propad v zábavě, tentokrát jsem se nudil a jaksi dvojce Sam a Kodyjack dochází pára. Parodování bondovky se v tomhle případě moc nepovedlo. Pro mě druhé zklamání od Hark Tsuie (hned po Lepším zítřku 3) ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Milujem tieto šialenosti privádzané až do krajnosti. Vždy sa výborne zabávam a ako paródia na Jamesa Bonda táto časť funguje perfektne. Plus "anglická kráľovná" nemá chybu. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Jej, po výborných prvních dvou dílech poměrně citelný sešup dolů. Změna režiséra je hodně znát a rozhodně je to změna k horšímu. Přes všechny ty Bondovské vychytávky, chybí něco originálního nebo pořádně ujetého (a když už je tu scéna, která by tím mohla být pokulhává zpracování (např. jetpack v metru)). Vtipu taktéž ubylo a ikdyž je pár scén vyborných, většinou se točí pouze kolem problemům s "nevěrou". Aspoň že herci zůstali stejní, zvlášt Karl Maka je pořád super, ale i tak to vyjde jenom na lepší dvě. ()

Reklama

Reklama