Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájemný vrah změní povolání a stane se duchovním v jednom kostele v Los Angeles. Jednoho dne mu však pohlavár jisté sekty se svými lidmi unese dceru. Duchovní žízní po pomstě, putuje městem a zaslepen hněvem za sebou všude nechává hromady mrtvol. Jediná věc, která ho může zastavit, je jeho nedávno nalezená víra. (AMC Czech)

Recenze (18)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Se divim, že tenhle rozcuchanej chcanec má tady v česku dabing. Kdo se o to jako prosil? Vyčpělá, nudná sedativa. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Áno, je to akosi inšpirované Johnom Wickom, a mohol to byť celkom dobrý film. Len by scenár nesmel písať nejaký krivák čo má problém s ponímaním času. Pretože ešte viem pochopiť, keď je vo filme nejaká situácia a potom príde časový skok. Tu však máme len za prvých 20 minút skoky tri: o rok neskôr, o ďalší rok neskôr, pred desiatimi hodinami. Vyzeralo to akoby sa pisálkovi pomiešali strany a režisér si to nevšimol. No a ten Beckman teda ako nejaký drsňák nepôsobil, to už krutejší mi príde Packman. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zabiják po nalezení Boha odejde na odpočinek a jeho novou životní náplní je povolání kazatele. Když se jedna z jeho oveček stane obětí zlotřilého sektáře, vydává se hlavní hrdina na křížovou výpravu. Sabloff si chtěl natočit křesťanského Johna Wicka, ale výsledek je ve všech ohledech roztomile blbý a to od naučené akce, přes zápletku plnou obšlehnutých motivů až po herecké výkony, přičemž White je výstavní poleno a Baldwin je tak zlý, až se chce člověku smíchy brečet. K tomu je třeba připočíst zmatený křesťanský podtext, přičemž režisér tu vlastně říká, -SPOILER- že zmastit démony je v pořádku, ale Satanovi je třeba odpustit. Pobavil jsem se, ačkoliv asi ne tak, jak bylo zamýšleno. 50% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kazateľ a sektár sa bijú o jednu ovečku a pritom to odskáče kopa poskokov a absurdných postavičiek. Hlavný hrdina pôsobí ako taký videozetkový John Wick. Záporáka si strihol pre zmenu najnudnejší a nejneschopnejší Baldwin. Fahey sa po pár minútach radšej idišiel modliť za lepšie ponuky. No a zvyšok sú nejakí neznámi neherci. Jednu hvezdičku dávam za všetky tie náboženské kecy od obidvoch hlavných postáv. Bolo to tak debilné, že som sa neraz zasmial. A druhú hviezdičku dávam za zaujímavo nasnímané bitky. Ani to neviem opísať. Neviem, či to natočili pomaly a následne zrýchlovali, alebo vyhadzovali nejaké snímky. Ale pôsobí to zaujímavo a celkom cool. Výsledkom je lacná a zábavná kópia Johna Wicka. 4/10. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavnej a koukatelnej křesťanskej fim. To, že to bude vcelku v pohodě napovídaly už komentáře náboženskejch fanatiků, že tohle není ten správnej film pro věřící. A měly pravdu. Až na úvodních 20 minut, kde občas zazní nějaká modlitba, pak už nikdo necpe divákovi do ksichtu, jak to mají křesťani v USA těžký. Co se týče zpracování, největší slabinou je, že Beckman je ve všech ohledech neoriginální. Dějově jde o mišmaš všech podobných filmů a první, co člověka napadne, že je to jakási kombinace Johna Wicka a Taken. Postava hackerky pak zase vypadá jako Lisbeth z knižní a filmový série Milénium. Akce ale docela ujde. Je překvapivě dobře, přehledně a dynamicky natočená a jedinou výhradu, kterou mám, že je při bitkách vidět, že spíš než o pořádnej kontaktní fight šlo o předem secvičenou choreografii. Za mě ale vcelku příjemný překvapení a druhýmu dílu bych se nebránil. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

G. Sabloff asi chtěl tak moc natočit tenhle film, že si napsal scénář, stál za kamerou, zrežíroval to a taky sestříhal. Bohužel těch "ale" je na druhé straně tolik, že to s hodnocením nemohlo dopadnout dobře. V hlavní roli je dřevěnej D. A. R. White, kterej působí jako něco mezi Ch. Norrisem a Ch. Kroegerem z Nickelback. Už to samo o sobě působí fakt legračně. Pak najednou přijde první souboj a je vám jasný, že to bude průser. Naučená choreografie je tak okatá a scény divně sestříhaný, že to chvílema bolí. O strašným výkonu W. Baldwina se radši ani bavit nebudu a proč si tam skočil odehrát svoje tři minuty J. Fahey, netuším. Příběh a zápletka je 100x omletá, nic novýho, nic překvapivýho, naopak pak nepochopíte, proč elitního zabijáka přepere ženská. No, dál už to řešit nehodlám... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film silne inšpirovaný ságou Johna Wicka. V niektorých scénach tvorcovia chcú až príliš podobať na spomínaný film, čo si myslím, že krok zlým smerom – inšpirovanie sa je v poriadku, „kopírovanie bez hlavy“ nie. Keď už sme pri scénach, tak práve diametrálny rozdiel v ich kvalitách ma núti dať nižšie hodnotenie. Plus k tomu idú (niekedy) nekorektne ukončené jednotlivé časti príbehu (napr. čo s chlapcom, ktorý je „vo väzení“?). Samotné akčné scény a fyzické súboje na slušnej úrovni, určite lepšie, ako priemerné B-vé alebo C-vé akčňáky. David A. R. White v rámci možností odvádza slušný výkon, na poli antihrdinov ani jedna postava nie je dominantná. Osobné hodnotenie: 67% (**) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Unesli jste mi dceru a to jste neměli dělat. Je to tak. Máme tady další snímek v řadě o chrabrém otci, živící se jako nájemný vrah, jdoucí na krvavou cestu v rámci záchrany své unesené dcery ze spárů jakéhosi podivínského kultu. Další námětová zajímavost je také použití křesťanského motivu v životě hlavní postavy příběhu. Tento motiv se stal u takovýchto filmů nějak pravidlem. Připomenout si můžeme třeba snímek ´Legionář Maxx´ (2019). Takže tu máme církev vs. kult. Nějaká diplomacie? V žádném případě. Tady řinčí jen zbraně a pěsti. V hlavní roli David A.R. White, který u nás zase až moc známý není a v roli padoucha nikdo jiný, než William Baldwin, který se v záporných rolích poslední dobou objevuje nějak často. Na správný akční film tu tedy máme hodně střelby a rvaček, ale k celistvosti daných scén jakoby stále něco chybělo. Dramatické části vyznívají značně neohrabaně. Je znatelná snaha o vybudování temné atmosféry, ale vždy to zůstane někde na půli cesty. No jo. Když se jedná o nízkorozpočtový film, lecjakou akční estrádu očekávat nelze. Dějově jsou určité zásahy do biblických motivů k vytvoření nějakého biblického poselství. Křesťanská radost v boji s kultem honosící se satanovým nástrojem. Patřičných hlášek se však bohužel nedočkám, což je chyba největší. Hodně to k tomu vybízí. Děj jako takový místy skutečně vytváří pocit umělého natahování, takže nebýt toho, stopáž by jistojistě vyšla na seriálovou epizodu. Obsahem je celý příběh poměrně chudý, takže zase nějak není o co stát. A divák znající námětově stejné snímky, mezi nimiž vynikají ty se Stevenem Seagalem, bude mít schopnost v ději předvídat každou maličkost. Snímek tedy spíše jako z nouze ctnost. ()

Danny723 

všechny recenze uživatele

Hraje si to na Johna Wicka, jen psa nahradila mladá holka. Oproti Wickovi to má strašně pomalý spád a neskutečně debilní konec. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Také nič extra B-čko ktoré chce byť alá John Wick kde akcia je síce dobrá ale pri bitkách je vidieť, že je to vopred natrénovaná choreografia, prestreliek málo, budovanie podsvetia je minimálne (náznaky sú ale Wick vám toho dá v jednej časti 100-krát viac). Avšak hlavný hrdina je celkom fajn, záporák v podaní Baldwina správne žalostne prehrávajúci, pointa ktorú tu už presne označil užívateľ Morholt je totálne o hovne a scéna kde je vatrový oheň urobený za pomoci CGI tak to som skapínal od smiechu. Ale ten aziat bol fajn a záver ktorý naznačuje pokračovanie nuž ak by réžo zohnal skúsenejších choreografov prečo nie. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Slušná gangsterka, ve které peníze hrají hlavní roli. Koupíš si za ně vše, ale občas to nefunguje, když do toho vstoupí víra nebo láska k jiné. David A.R. White byl překvapivě přesvědčivý, zbytek herců byl do počtu a jakkoliv se zdá, že zbohatlíci fanatici jsou jen ve filmu, jak vidíme v globálním světě začínají být realitou. Možná i proto hlavní padouch William Baldwin do tohoto projektu vložil své peníze. Kameraman nezklamal, hudba byla jako limča, kterou posrkáváte při řízení auta. Jde to, ale moc to nevnímáte. ()

stanof odpad!

všechny recenze uživatele

Je zbytečně k tomu " dílu " psát komentář....supr ko.otina třídy "C" kde hraje i William Baldwin... ()

Reklama

Reklama