Originální snímek plný nečekaných situací, emocí, dojemných chvil, ale i zábavy odkrývá rodinné vztahy u Skálů, kde „vládne“ známá herečka Skálová v podání Jiřiny Bohdalové. Její syn ztvárněný Karlem Rodenem řeší svoji prostořekost a přítelkyni. U Pazderků se zase probírají nezvaní hosté a vzájemné vztahy, ale u svátečního stolu se nakonec sejdou Jiří Lábus i Oldřich KaiserJitka SedláčkováPavla BeretováMáša MálkováAlbert Čuba nebo Anna Fialová. Na horách se svátky rozhodne oslavit rodina Hynka Čermáka, a tak si zasněžené závěje užije i Jana PlodkováJan Nedbal či Sára Sandeva. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer

filmfanouch

všechny recenze uživatele

Sázka na jistotu, především neurážející vánoční oddychová podívaná, která svou cílovku nejspíš nadchne a doprovod v podobě manželů či dobrotivých synů přitom nebude muset obracet oči v sloup. Paradoxně se Vánoční příběh jeví jako prozatím nejsnesitelnější film Ireny Pavláskové, kterému sice chybí nějaké vyšší ambice a nevyhnutelně bude srovnáván s podobnými filmy, přesto zvládne neurazit…. ()

Rimsy

všechny recenze uživatele

Příznivci vánoční romantiky museli na tento projekt dlouho čekat. Natáčení během první pandemické zimy provázela řada komplikací a kvůli covidu se odložila i premiéra plánovaná už na loňské Vánoce. Snímek je tedy konečně v kinech, i když milovníci výstřednosti a hysterie, typických vlastností filmů Ireny Pavláskové, přijdou zkrátka. Autorka si totiž vystačila s početnou sestavou herců a hereček, jimž dala dostatek prostoru k exhibici. A to je (víceméně) ku prospěchu věci. ()

Tosim

všechny recenze uživatele

Postav jako na tři filmy, unylé vyprávění, subjektivní čtyři hodiny, herci nemají co hrát (vyjma Hynka Čermáka a trochu Jiřího Lábuse), špatně motivované postavy, spousta dohadů a nepravděpodobných situací. Zprvu (a i podle ohlasů) to vypadalo na nejsnesitelnější film od Pavláskové minimálně za deset let, ale dopadlo to jako vánoční peklo. 30%. ()

playboxguest

všechny recenze uživatele

Jestli mě film na něco utáhl tak na jména Plodková, Čermák, Neužil a Plesl. A i přes ta všechna jména zůstane Vánoční příběh jen tím filmem, u kterého si po čase nevybavím víc, než tu komedii, co v ní hrajou Kaiser a Lábus celkem vydařenou parafrázi na Blbce k večeři. Zbytek byl dost nuda, loňské Přání ježíškovi, nebo i starší Pohádky pro Emu, to obojí bylo rozhodně lepší. ()

Spiker01

všechny recenze uživatele

Docela milé české překvapení, které jsem myslel, že budu po 15 minutách nenávidět, ale nakonec na mě dolehla vánoční atmosféra o něco dříve, podobně jako loni u Přání ježíškovi. Samozřejmě, že to není žádná vzletná filmografie, ale to, co to chce divákovi předat, to předává vrchovatě a diváka pobaví. ()

• Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 5 milionů korun. (SONY_)