Reklama

Reklama

Hiruko: Jókai hunter

  • Japonsko ヒルコ 妖怪ハンター (více)
Trailer

Obsahy(1)

V jedné zemi, v jednom městě, v jedné škole začnou řádit děsiví démoni, prahnoucí po pomstě, neboť škola byla postavena na jejich území. Hiruko je skřítek vyslaný na průzkumnou misi, která se však stává jeho veselou atrakcí, když zabijí člověka za člověkem. A pak se na scéně objevuje detektiv, který chce vypátrat pachatele... (StrYke)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem čekal od Tsukamoty možná trochu víc a možná něco trochu jiného. Naštěstí je v Yôkai hantâ: Hiruko komedie s hororem v takovém poměru, že neskluzává ani na chvilku do trapnosti. Některé scénky, efekty, tvorové a záběry byly opravdu lahůdkou a film tak dosáhl k lepšímu průměru. Nebýt několika nudnějších pasáží, mohlo být mnohem lépe. Po nakoukání Tsukamotovi filmografie snad zhodnotím i v poměření s jeho ostatními filmy. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

zručný archeolog hieda dostane dopis od kolegy, který objevil něco podivného. při obhlídce místní školy narazí na svého synovce, masaoa, jenž pátrá po ztracené spolužačce. společně musí čelit nebezpečné kletbě a goblinům z tajemné jeskyně... film byl ze začátku velmi napínavý. bavil mě sledovat někdy až šíleně vypadající hieda, kterého ztvárnil můj oblíbenec kenji sawada. pan archeolog měl skvělé home-made serepetičky na boj s příšerkami; je škoda, že z něho neudělali většího blázna àla dr. emmett brown z back to the future. goblin vypadal hodně creepy - nejvíc mě vystrašila scéna, kdy se masaovi ztratil z dohledu a pak se objevil nad ním na stropě. fuj! ..... vtipná oddechovka. podobný film: re-animator (1985). ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No.. Filmovým průmyslem nezasažený samorost Tsukamoto si chudák myslel, že když scénář vypadá jako něco co by se mu mohlo líbit, tak to i zvládne natočit po svém, se studiem v zádech a nakonec shrábnout prachy na další autorský film... No, nezvládnul.. Hiruko je jedna velká křeč, kde se Tsukamoto snaží nějak prosadit, ale má svázané ruce a výsledek je pitomé fantasy s několika fajn momentama.... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Aj keď nepatrím k veľkým fanúšikom takéhoto typu hororov, v tomto filme nájdeme neuveriteľne originálne nápady a zábery, ktoré ma dokázali pobaviť oveľa viac, ako väčšina trápnych amerických horror-comedy, ktoré sa väčšinou snažia parodovať a nič iné nám nedajú. V niektorých veciach je ázijská mentalita naozaj výnimočná a nič ju tak ľahko neprekoná. Toto bolo podľa mňa to správne orechové japonské šialenstvo a neostáva mi nič iné ako ho odporučiť. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Běsná kamera z Evil Dead či pozdějšího Tetsua (jak jinak) a pavoučí hlavy z Věci v typickém asijském, potažmo právě japonském, hororu o démonech a bráně, kterou je třeba uzavřít. Nic, co by člověk už několikrát neviděl. Akční scény jsou ale svižně natočené, pavoukovci jsou dosti odporní a z bezhlavých těl stříká krev jedna radost. Jinak jde o klasický mix ztřeštěné komedie, kdy hlavní postavy neustále prchají, zakopávají, padají a ječí. Mezi tím jsou ale užvaněné scény, kdy se modlíte, aby se děj znovu rozjel. Nebýt hlav s nožičkami, šel bych s hodnocením ještě níž. 2.5* ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama