Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Pan Tau", řada 1, 9/13. V koprodukci bylo nejprve natočeno třináct středometrážních filmů o panu Tau, které byly uvedeny nejprve v kinech, vesměs v pásmech, složených ze dvou dílů a doplněných animovaným snímkem. V ČST byly filmy uvedeny až v prosinci 1972... Pan Viola (J. Werich) slíbil malé Claudii (V. Renčová) cestu kolem světa, ale ta by raději cestovala romanticky, jako tulák, a tak to pan Tau zařídí. O tom ovšem dědeček Viola nemá ani potuchy. Naopak se domnívá, že firma, které zajištění cesty zadal, občas plní úkoly moc dobře, jindy zase vůbec ne. A tak dědeček s vnučkou podnikají romantickou cestu plnou překvapení, v přestrojení za chudé poutníky spí pod širákem na slámě, občas z hospůdky utečou bez placení a tak tak se vyhnou bitce. Všechno ale vždy dopadne dobře, neboť pan Tau bdí nad jejich bezpečím. A oni si na cestách mohou spokojeně prozpěvovat písničku „My jsme dva tuláci…“ (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ó ano, jasně pamatuji si jedna z nejzdařilejších epizod o Panu Tauovi, kterého jsem měl jako dítě tak moc rád. Jasně i s jeho zázračnou buřinkou, kterou jsem jako malý toužil alespoň na okamžik mít jen sám pro sebe. Jan Werich si ale myslím že se vcelku velice důstojně rozloučil z televizním filmem a to sice v roli bohatého pana Wioly který se svojí vnučkou Claudií (Veronika Renčová), zažívají dokonalý servis, při bezstarostných tuláckých putováních a hrách, samozřejmě jak už se v pohádce patří i s pomocí všelijakých kouzel. Děj tohoto snímku volně navazuje na titul Pan Tau a Claudie rok 1970, a má ještě jedno pokračování ve filmu Hledá se Pan Tau také z roku 1972. ()

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohatý pan Wiola objedná pro sebe a svou vnučku dokonalý servis při bezstarostně tuláckém prázdninovém putování. Nikdo netuší, že za služby cestovní kanceláře zaskakují kouzla zázračné buřinky. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

..a cesta pana Violy, Claudie a šedé eminence pana Tau pokračuje..na cestě zažívají spoustu krásných nedorozumění ale všechno dobře dopadne a Claudie je šťastná a pan Werich vlastně taky, že zase o něco více rozumí kouzelnému světu fantazie své malé vnučky. ()

cariada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už jsem psal v jiných dílech strejda s buřinkou mě moc nebere ,ale tady to vynahradil J.Werich. Přesto to na mě bylo díky roztaženosti seriálu hodně nepřehledné o co že v tom jde. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl s panem Werichem. Pan Tau chystá pro Claudii a jeho dědečka dobrodružství, to však začíná na špatném povoze se slepicemi. Ještě že je poblíž pan Tau a vše dá do pořádku. Pak je třeba zalovit si v rybníce, pochutnat si na rybičce, trochu se zatoulat na venkov a zažít taky pořádnou večeři v hospodě, kde by případně děda mohl ukázat Claudii svou odvahu. Jenže stačí si splést dveře a vše je jinak. Velmi zábavný díl. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A velká cesta průmyslníka Violy s jeho vnučkou začíná. Pan Tau dělá, co může, ale náhoda je holt prevít a naše dvojice se tak mnohdy dostává do dobrodružných situací. Tady se neubráním a dám skvělé čtyři hvězdy... ()

Reklama

Reklama