Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Pan Tau", řada 1, 12/13. V koprodukci bylo nejprve natočeno třináct středometrážních filmů o panu Tau, které byly uvedeny nejprve v kinech, vesměs v pásmech, složených ze dvou dílů a doplněných animovaným snímkem. V ČST byly filmy uvedeny až v prosinci 1972... Dědeček Viola (J. Werich) se s vnučkou Claudií (V. Renčová) dostaví na policii a oznámí ztrátu panáčka, který má buřinku a deštník a občas se zvětšuje a zmenšuje. Pan Tau se holčičce prostě ztratil, ale bohužel policejní ředitel to nechápe a kouzelného mužíčka hledat nehodlá. Pan Viola tedy nabídne bohatou odměnu pro nálezce. Inzeráty oběhnou celý svět, a tak se o tom dozví i děti a pejsek Žoly, který je zavede ke krámku Ztráty a nálezy. Tomu ale kraluje zlý Vousáč (M. Kopecký), který se o kouzlech pana Tau a jeho buřinky dozví od dětí, a rozhodne se panáčka si ponechat. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že mám raději dějovější třetí sérii Pan Tau se vrací, v níž vystupuje Pan Tau jako dvojník Alfonse v rodině Urbanových. Ale z hlediska filmařského jsou rané tauovské příběhy plné poetiky. V příběhu Hledá se Pan Tau určitě upoutá pohled Žolíka na novinový stánek, kde mezi světovým tiskem vyniká Rudé právo s titulkem na hlavní straně "HLEDÁ SE PAN TAU". Mistrovsky využito mistrovství Miloše Koleckého, který si střihl i blues obchodníka ze Ztrát a nálezů. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I v tak těžké chvili zavřen ve vetešnictví pan Tau zachová hlavu, protože má děti a ty mu lstí odcizenou buřinku zas vrátí. Pan Werich výborný, pan Kopecký stejně tak, pohodová epizoda. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začátku dílu Klaudie postrádá pana Tau, dědeček Werich se jí ho snaží najít, stejně tak jej ovšem hledají i ostatní děti, které se s panem Tau setkali už v dřívějších dílech. Pana Tau pak nachází ve svém obchodu se ztrátami a nálezy Miloš Kopecký a dokonce přijde na tajemství kouzelné buřinky, kterou pak odmítne panu Tau vrátit. Tím díl končí, což je teda brutální konec. Za ten dávám jen 60 %. Ale i po všech ostatních stránkách spíše průměrný a ne tolik zábavný film. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série pana Tau se chýlí ke konci a opět se zde objevuje klučina, jehož rodina nás provázela prvními šesti díly. Skvělý part Miloše Kopeckého s jeho blues, ale nevhodně useknutý konec. (51%) ()

Reklama

Reklama