Reklama

Reklama

VOD (1)

Helenka, studentka textilní průmyslovky, si vymyslí ideálního muže, kterého jí závidí všechny kamarádky. Snivá a zamindrákovaná Helenka se brání svým komplexům vymyšleným milencem, její realističtější přítelkyně Zuzka by sice také dala přednost vysněnému Patrikovi, ale nakonec bude patrně šťastna s méně ideálním Honzou, a sebevědomá vulgární nymfomanka Sylva jako motýl přelétá od jednoho milence k druhému, aby nakonec jako jediná čekala na vysněného Patrika. (TV JOJ)

(více)

Recenze (111)

honajz 

všechny recenze uživatele

V podstatě holčičí film, kde holky budou v plavkách a tak, ale kde řeší, co jsou, kým jsou, čím budou, jestli je lepší být svině a ku.rva, nebo hodná holka, a samozřejmě se řeší i chlapi, vztahy, holčičí závist a předsudky. Jak je asi u Tučka zvykem, nemá film pevnou dějovou strukturu, spíše řadí vedle sebe výseky ze života jako u Copak je to za vojáka, občas je to zbytečně expresivní, ale dívat se na to dá, a vypovídá to svým způsobem i o době vzniku. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tenhle Tučkův socialism-teenage movie se dá buď hodit do sekce "naprostá sračka", nebo se u něj dobře bavit spoustou věcí, které tak nebyly zamýšleny. Obojí je v pohodě. Že tu je naprosto strašlivá režie, dialogy a herecké výkony tu v zásadě nehraje roli. To podstatné je, že tu člověk vidí otisk toho, jak se žilo studující (učňovské?) mládeži v pozdním reálném socialismu. Móda, styl života, diskotéky (s Viktoříkem s vlasama!!!), promiskuita, hudba (na jedný straně Pražský výběr, na druhé taky Michal David). Je k tomu ještě potřeba dodat, že jak Mirka Pleštilová, tak Šárka Marková vypadaly zamlada fakt dobře. Na druhé misce vah je Jiří Pompeje, který už tehdy vypadal jako Jiří Pompeje. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"To je vůl. Proč to má doma na videokazetě, když na to může jít do kina?" Skvěle nahláškovaný film. Se skvělou hudbou (hned v úvodních titulcích zazní ve své době u nás nejtvrdší vydaná skladba). A se skvělým obsazením (ty holky jsou parádní). Prostě super osmdesátky - hadry, účesy, hudba, Monika Kvasničková, emgetonky, chlupatá podpaží. Pro tenhle film mám fakt slabost. "Člověk je člověku bratrem, ty babo plesnivá." ()

Karrfik 

všechny recenze uživatele

Zase taková hrůza to není! Je to krapánek ztřeštěný, pravda, ale jinak zdařile popisující konec osmdesátých let. Kdo má husí kůži ze současného Pomeje jako já, nemusí se děsit. Taková hrůza to není. A hraje tam dost jinech, lepších herců. Trošku se až divím, že to prošlo schválením. Sice rok 1988, ale narážek víc jak dost. Jo, a soundtrack k filmu je výborný i na dnešní dobu... ()

garmon 

všechny recenze uživatele

Nevím, co všichni mají - na sobotní odpoledne mezi sexem, jídlem a mytím nádobí to bylo náhodou mnohem lepší, než Vykoupení z věznice Shawshock-). Myslím, že nízké hodnocení většiny lidí zde je způsobeno studem za vlastní pubertu. Výtečná hudba! ()

rt12 odpad!

všechny recenze uživatele

Odpor k tomuto filmu může být způsoben: 1. Pomeje není rozhodně můj favorit, hraje jako vždy, tedy na prd. Ostaní ho skvěle doplňují svými ne-výkony. 2. celé téma pro mě vzdálené, protože starosti a naivita těchto dívek, mi byla vždy k smíchu. 3. socialistické dialogy a prostředí mi zde lezlo obzvlášť na nervy. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Český pokus o nezávadnou komedii o mladých a pro mladé a o láskách a neláskách odrážející v "růžových brýlích" ducha doby. Kupodivu to prošlo i když tam nebyli uvědomělí svazáci a svazačky, soudruzi a soudružky. Na film se stály svého času před kiny fronty. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pro mě to bylo čekání na zábavu. A ta se nedostavila. Pomeje je fakt špatný a netuším, co vůbec dělá u filmu. Každopádně jak šly holky vymóděné na diskotéku, to je síla. Ale pokoukání slušné, některé modely byly opravdu odvážné. I tak jsem rád, že je ta doba za námi. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tento film dnes muze oslovit snad je ty, kteri v te dobe meli plus-minus podobny vek a dat mu nejakou tu hvezdicku z nostalgie. Je to takova predrevolucni kycovita blbost, ktera ale ma par svetlych momentu, par pohlednych holek a jednoho priserneho Pomejeho. Posledni film rezisera Tucka. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Utahaná slepičárna, kterou táhne k jedné hvězdě jenom občasný zajímavý a na tehdejší dobu i celkem odvážný hudební podkres (Pražský výběr). Bože, bože, ani to, že jsem byla v době natáčení ve věku holek mě k další hvězdě nepohne. :-( ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mi to neskutečně sedlo. Jeden z mála filmů v té době, který se alespoň trochu snažil o nevšední přístup k látce. Holky byly výborné. ()

bubun odpad!

všechny recenze uživatele

Podobně bizarní a dějově absurdní film jako například Uf - oni jsou tady!. Výhodou takových filmů je, že nejsou ani za mák předvídatelné (jedna neuvěřitelná scéna střídá druhou), nevýhodou je vše ostatní. Člověk jen vytřeštěně zírá na příšerně hrající herce, od přehrávajících diblíků (Pleštilová, Kvasničková) po nepřesvědčivého Matáska, Rodena a Švehlíka, kterak zkoušejí, aby naprosto hrůzné repliky zněly přirozeně. Pomeje je zde obzvlášť příšerný, a zápletka, kolem které se to celé točí, je absurdní, když si uvědomíte, že tvůrce s tím zaplácl 82 minut. Film je celý dokreslen vynikající osmdesátkovou synťákovou hudbou, mohla by klidně být uvedena v pořadu Paskvil 80' special. Nemohu říct, že to byla úplná ztráta času, zvlášť kvůli geniální, až švankmajerovské scéně, kdy na "vychoušku" na intru zaútočí jeden z diblíků pantoflem, který skončí nešťastnici v ústech. Musíme se holt radovat z maličkostí. ()

Svata 

všechny recenze uživatele

Mě se to jako "Šílenej humus" tak úplně nezdá, tu dobu ještě dobře pamatuji...a hudba je tam víc než dobrá... ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Zajímavá konfrontace velmi uvěřitelné, poněkud zapšklé a usedlé Pleštilové s velmi uvěřitelnou, energickou a nevázanou Kvasničkovou, která se měla odstěhovat do Tibetu nebo do jiné země, kde vládne polyandrie, neb jeden muž jejím potřebám rozhodně nestačil. A to vše podkresluje občas velmi zajímavá hudba. Původně jsem sem chtěl přepsat celý monolog onoho dědy s vozembouchem, protože ten se zkrátka musí zachovat pro další generace coby nejvtipnější část snímku, ale nějak ten film nemůžu na internetu najít. Tak holt smolík, naši potomci. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Mám pro podobné filmy slabost. Odráží kolorit doby, zachycují často první herecké kroky představitelů a taky půvab mladých hereček (Mirka Pleštilová je tu super!). Příběh nechme stranou, ale ty drsňácké záběry na Škodu 100 MB prostě stojí za to, to mi nikdo nevymluví! :-) ()

Reklama

Reklama