Reklama

Reklama

VOD (1)

Helenka, studentka textilní průmyslovky, si vymyslí ideálního muže, kterého jí závidí všechny kamarádky. Snivá a zamindrákovaná Helenka se brání svým komplexům vymyšleným milencem, její realističtější přítelkyně Zuzka by sice také dala přednost vysněnému Patrikovi, ale nakonec bude patrně šťastna s méně ideálním Honzou, a sebevědomá vulgární nymfomanka Sylva jako motýl přelétá od jednoho milence k druhému, aby nakonec jako jediná čekala na vysněného Patrika. (TV JOJ)

(více)

Recenze (111)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Zvlastni je, ze ta Šárka Marková-Brázdová tak malokde hrala. Pritom to byla hodne sympaticka a pohledna herecka. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Ovar pomeje hrdinou dívčího filmu pro socialisticky neukojenou mládež. Některé scény jsou však vydařené, například ta "Soudružky, chovejte se jako dámy!" V jiných zase Pomeje vyleze před kameru v tak úchylnejch slipoplavkách, že je to celý jak scéna z bizárgayporna. ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie pro mládež. Opět si neodpustím: V porovnání s dnešními americkými mládežnickými "srágorami" s fekálním humorem a sexistickými narážkami je todle docela fajn. A co všichni máte proti Jiřímu Pomejovi? Do "Playgirls" bylo ještě daleko:) ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Nevím proč tolik odsouzení. Ten film nebyl až tak špatný. Sice žádný trhák, ale slušný průměr. Celkem realisticky zpracovaný námět a celkem věrně vykreslená atmosféra tehdejší doby. No a nádherná Mirka Pleštilová. Tu trojku si to zaslouží, teda ten film, Mirka i víc. ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Zombies - osmdesátky - holky bez podprd, Pavel Vítek, Oceán, Turbo, legendární Rodenova scénka. Bylo to trapné, ale já se u toho bavil. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Socialistická teenagerovská komedie - to už dneska nikoho asi nebere, ale vidět některé herce za mlada je aspoň kuriozita. ()

hammerhead 

všechny recenze uživatele

Snad jediný osvěžující moment je stařeček s vozembouchem volající na sousedku: “Člověk je člověku bratrem, ty babo plesnivá!” Jinak šeď, nuda a pohled na retro slečny, dnes už se to jeví neskutečné, ale leccos sedí - i jako možná nezáměrná satira. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Osmačtyřicetiletý Petr Tuček se pokusil o pořádně odvazovou záležitost pro mladé, což se dvakrát nepovedlo. Stejně povrchní typy jako v předchozím Copak je to ta vojáka by se v onom roce vrtěly spíš do rytmu nějaké té šmíry typu Dávej ber nebo Ver mi než abychom sledovali jejich kreace k druhé desce Pražského výběru nebo Laury a jejích tygrů, tehdy na vrcholu. Rocková kytara snaživě kvílí do každého záběru, ve kterém hrdinky pobíhají v odlehčeném pyžamku nebo plavkách, ale celé to bohužel působí jako plánovaný (jistě, ne tak blbý) Discopříběh pro rockery, střihlý Třetím patrem. Smyczek ovšem vytvoří i ve svém jednoduchém seriálu nebo Johnově adaptaci v pěti minutách větší charakterovou hloubku než se Tučkovi povede za celý film.Na soudruhy a budování se už nahlíží lehce s nadhledem (to ovšem v 88 už nebylo žádné novum) a policiste jsou takovi dobraci (zajimave, ze me při kontrole dokladu tak nikdy neprisli), asi by s filmem ztotožnila současná mládež . I tak jsem se ale rád podíval. Kritizovaný Pomeje mi v roli polovičního tulpase seděl, trochu slepičí slečny mi nevadily a hlavně nálada roku 88 je kouzelná tím, jak uvolněná a současně nesnesitelná trapná byla. Tyhle občasné návraty kamkoliv do minulosti mám rád. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

20% - Na tento film mám osobní vzpomínku z premiérového uvedení, která mu dala další rozměr. To však nemůže posunout moje hodnocení nijak závratně vysoko, neboť se jedná poměrně o slátaninu, byť Miroslava Pleštilová patří mezi mé oblíbené herečky. ()

wictoria 

všechny recenze uživatele

ve své době docela slušná komedie pro puberťáky. Dokonce se jednu dobu uvádělo, že tímto filmem chtěl režisér Tuček navázat na svůj o rok starší film Copak je to za vojáka a zaměřit se tentokrát hlavně na holky. No, mně to tak nepřišlo... Rozhodně si zde ale zahrálo několik sympatických hereček... ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Klasická 80.léta, která asi většina recenzentů této komedie nezažila nebo byli ještě v plenkách :-) Celkem jsem se bavil, je tam pár dobrých hlášek ("To čumíš, velkej svět!... To se mám z toho posrat?"). A hlavně solidní muzika jako Laura a její tygři nebo Pražský výběr. A to opravdu není disko... :-) :-) :-) ()

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Film jde sledovat jakýmsi okulárem masochistické zvrácenosti, kdy buď dáte odpad nebo někdo naopak plný počet. Zůstanu uprostřed, ale ústa jsem měl otevřeny, co dokázali filmaři v perestrojce naroubovat. ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Už, když jsem se na nej díval v době vzniku, nebylo to nic moc. Snad jen Pražský výběr, ten byl v té době takový cool. Rád bych upozornil, že @Radyo se plete, když si myslí, že v tom hraje Míša Kuklová. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Tajfun Monika Kvasničková, bomba písničky i skvělá filmová hudba, supr taneční čísla, tempo, vtip, hlášky, správně natvrdlej Matásek, frajer Pomeje, krásná Helenka a ta nejlepší móda a účesy zlatých osmdesátých! Nejlepší propojení písní, hudby a filmu. Řekl bych, životní role Jirky Pomeje. Škoda, že dál nehrál tyhle sympatické frajery a vrhnul se na producenta pochybných filmů. Nemusí to každému sednout. Je to jiný než ostaní filmy. Už ten ulítlej začátek. ()

Reklama

Reklama