Reklama

Reklama

Andělé v Americe


Milénium se blíží: Posel (E03)

(epizoda)
  • USA Millennium Approaches: The Messenger
USA, 2003, 55 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Prior se vrací domů a navštíví ho dvojice přízračných jmenovců, kteří zvěstují příchod posla; po potyčce s Joem se Roy setká s duchem Ethel Rosenbergové. Později se Joe a Louis dají dohromady v Central Parku. (HBO Max)

Recenze (2)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Amerika druhé poloviny 80. let plná protichůdných názorů. Kdo se nenaladil na stejnou vlnu hned zpočátku, už tenhle komentář těžko čte, protože rychle vycouval. Postavy se postupně propojují, stejně tak témata. Halucinogenní pasáže vystřídají kulometné dialogy v kavárně nejen na rasistické téma. Přeludy u nemocného Priora dál pokračují, zoufalý právník nepřijede pro matku na letiště, zatímco jeho manželka (která zobe přece jen dva prášky denně) si užívá sněhu. Tvůrci dál tepou své postavy, někdy jsou jízliví a škodolibí a vyloženě to chtějí svým ovečkám pořádně nandat. Mimochodem moc fajn Newmanova hudba. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musim říct, že víc než příběh, mě stále více zaujímají spíše jednotlivé scény, tady opravdu hodně divadelně pojaté (Poprvé Gambon, Poprvé Emma Thompson ve formě anděla) a jejich celková stylizace, to je něco, co opravdu stojí za to. Nebo surrealistické pojetí některých postav, jako Mary-Louise Parker a její putování ve sněhu. No ale prostě ty hlavní příběhy, okolo HIV, coming outů atd, to mě furt až tak netáhne. ()

Reklama

Reklama